Dan leg ik de fiets op zijn kant, anders valt die waarschijnlijk om, net als dat je vroeger je fiets op zadel en stuur zette om de band te plakken gaat de fiets nu op zijn kant. Moet je natuurlijk niet lek rijden als die vol beladen is.
Het probleem bij Shimano is dat ze er vaak niet bij zetten met welke producten ze uit te wisselen zijn. Zeker als ze al wat ouder zijn wordt dat lastig. Maar als je toch naar Bike4travel gaat zou ik daar eens in de werkplaats vragen of ze je kunnen helpen, een beetje fietsenmaker heeft vaak wel wat ...
Een band vervangen (zeker een binnenband) doe je toch pas als die echt niet meer te repareren is of zie ik het nu helemaal verkeerd? Dat je er dan een Gaadi in stopt kan ik me wel voorstellen.
Of was dit meer een test om te zien of het wat is voor een lange tocht als reserve?
Alleen nieuwe lagers en conus lijken me nodig als er verder aan het voorwiel niets mankeert. een tripje naar NL lijkt me denk ik de moeite waard.
Het is ook in de outdoor wereld vaak een kwestie van mode en de verkrijgbaarheid van de materialen, ook daar zit men niet stil. Voor wat betreft waterdichtheid zal het allemaal wel goed zitten, het zal vooral op ademend vermogen nog beter worden al lijken me de grenzen wel bereikt. Blijft over de du...
https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/beta-jacket Kost wat maar voor mij een 'buy if for life' aankoop. Donsjasje eronder en je bent zo'n beetje klaar voor elk weer, of een longsleeve (b.v. decathlon van merino). Een dag mee in de stromende regen door Rome gelopen en alles op mijn middenrif was nog ...
Toch leuk om weer te lezen dat kettingen langer worden terwijl alleen de rollers tussen de schalmen slijten. Dat is namelijk waardoor die langer lijkt te worden.
https://www.thermarest.com/ie/sleeping-pads/sleeping-pad-accessories/universal-couple-kit/05228.html Een manier om je matjes aan elkaar te koppelen, dan kun je zelf je hardheid instellen en toch naast elkaar liggen zonder dat de boel uit elkaar schuift. Het enige dat opvalt aan die human comfort is ...
Mogelijk dat de remblokjes ook vervangen moeten worden of dat alleen de stalen veer ertussen niet helemaal netjes op zijn plek zit. In het ergste geval zal de boel even flink moeten schoonmaken, de zuigers die de blokjes naar binnen duwen willen nog wel eens vastkoeken afhankelijk van de afdichting ...
Heb je ze in de juiste map staan,ook duckduckgo kan bij het zoeken je beste vriend zijn (en ook sneller met een antwoord)
Martin E. van Doornik schreef:
za 07 mei, 2022 00:21
Auw, pas op dat je niet met ontblote benen langs de gemene berenklauw fietst....
Als het de grote of reuze is moet je inderdaad oppassen (die heeft rode vlekken) de gewone die maar 2 meter hoog wordt is ongevaarlijk.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_berenklauw
Is het niet zo dat je ook een cabine moet boeken bij de overtocht? Als die vol zijn dan is er natuurlijk ook geen plek meer over voor de fiets. (of als er veel fietsers zijn geen plek meer voor mensen met een auto)
Zolang het ding ook horizontaal gemonteerd is wel ja, anders rijdt je constant omhoog of omlaag. Ik heb er nog ergens 1 liggen, en gebruik hem ook al lang niet meer.
Leon schreef:
za 30 apr, 2022 12:38
Bert van Sprang schreef:
za 30 apr, 2022 12:09
En wat moeten wij er dan mee? Je kunt ook het artikel kopieren en plakken als je wilt dat wij het lezen.
Bedenk als fietser dat dit elke vliegvakantie vier keer gebeurt... wil je nu nog?
Als je geen overstap hebt dan, anders dus nog vaker.
Ik kan je niet helpen want ik had dat altijd uitstaan, zeker als je binnen 100m 3 keer de bocht om moet is dat gepiep een ramp. Heb nu een Hammerhead Karoo2 en dat bevalt me stukken beter ook al is daar nog ruimte voor verbetering.
Daarom noemen ze dit ook wel monnikenwerk. Bedankt voor uitleg van de uitgebreide werkwijze, zelf zou ik me er met een Jantje van Leiden hebben afgemaakt door alleen de route op de OFM kaart in te tekenen.
Hallo, Ik heb al bijna 30 jaar dezelfde slaapzak mee, eentje van Perry. Groet, Petra. Na 30 jaar is die toch wel een keer aan vervanging toe (al veel eerder lijkt me zelf) of gebruik je het ding niet? De tijk houdt dat denk ik ook niet vol. Hallo Peter, Nee, ik hoef 'm niet te vervangen, want hij w...
Petra137 schreef:
do 14 apr, 2022 23:34
Hallo,
Ik heb al bijna 30 jaar dezelfde slaapzak mee, eentje van Perry.
Groet, Petra.
Na 30 jaar is die toch wel een keer aan vervanging toe (al veel eerder lijkt me zelf) of gebruik je het ding niet? De tijk houdt dat denk ik ook niet vol.
Ik vond Albanië destijds erg rustig alleen in de dorpen en steden wat drukker maar dat heb je overal. Verder zou ik gewoon een hotel of pension opzoeken, dat kost je daar de wereld ook niet. Genoeg 1 persoons hotels ook nog daar, wel allemaal van beton en zonder faciliteiten. Let er wel op dat je da...
Dat betekent dan ook dat de accu van je FL bijna leeg is, en dan gaat het bij welke oplossing je ook kiest fout. Dat is dus zoals het ontworpen is.