Additionally, paste this code immediately after the opening
tag:Dat klopt, maar dat vraagt een geoefend oog dat weet waar je naar moet kijken. Een beginner die de eerste remblokjes nog gaat vervangen heeft een praktijkaanwijzing nodig. "daar zitten ze en dat is waar je naar moet kijken om de slijtage te zien". Als je naast me staat is het helemaal een eitje. Maar dat staat een forumschrijver niet.
Goh, met een lampje de toestand van de remblokjes beoordelen, je moet er toch maar óp komensupermario schreef: ↑vr 25 okt, 2024 17:15Hij zei: heel simpel. Pak een lamp, schijn op de remblokken, nu kan je simpel zien of ze nog goed zijn. Bij 1mm vervangen.
Km -> viewtopic.php?t=40063#p468226supermario schreef: ↑za 26 okt, 2024 05:30Poppink, na hoeveel km, zagen die er zo uit?
Het moeilijkste lijkt mij inremmen.
Mario
En dat komt dan waarschijnlijk omdat zowel de blokjes alsook de schijven door die afdalingen flink op temperatuur zijn gebracht. Of is die verbetering blijvend, dus ook als je de volgende dag met blokjes en schijven in koude toestand een keer remt?
Hieronder een foto van mijn remblokken, de foto is van een remblok aan de voorzijde. Die aan de achterzijde gaven hetzelfde beeld. Ik rij ook vaak onverhard. Ze maakten op een gegeven moment nogal wat lawaai maar dat bleek dus zand en geen versleten blokjes. Inderdaad kan je goed zien hoe de staat van de blokken is door vanaf de buitenzijde de remklauw in te kijken.
Het aantal kilometers zegt niet zoveel omtrent de tijd dat remblokjes meegaan, als je niet remt slijten ze niet en fiets je veel binnen of buiten de stad en op welke ondergrond en in welke weerscondities. Als het altijd droog en zonnig is (ook in de tussentijd) dan kunnen ze heel lang meegaan. Als ze verkeerd afgesteld zijn en je rijdt een dag door de blubber en je moet veel remmen dan is de levernsduur een stuk korter.WillemT schreef: ↑vr 16 mei, 2025 11:59Hieronder een foto van mijn remblokken, de foto is van een remblok aan de voorzijde. Die aan de achterzijde gaven hetzelfde beeld. Ik rij ook vaak onverhard. Ze maakten op een gegeven moment nogal wat lawaai maar dat bleek dus zand en geen versleten blokjes. Inderdaad kan je goed zien hoe de staat van de blokken is door vanaf de buitenzijde de remklauw in te kijken.
IMG_1347.jpg
Ja, dat is inderdaad de rode draad door deze thread. Hetzelfde geldt voor banden, riemen en kettingen. Het is maar hoe je deze onderdelen belast en onder welke omstandigheden. Wat ik met mijn plaatje wilde zeggen is dat een dikke 10.000 km niet onmogelijk is voor een trekkingfiets.