Hoi!
Ik wil mijn loodzware kampeerkeuken lichter maken (kook nu op staal) en nu moet ik kiezen tussen aluminium of titanium.
Titanium is steviger dan Aluminium en de pannen zijn dus veel dunner en lichter (25%) maar het geleid warmte slechter, verbruikt dus meer brandstof en het eten brand door de geconsentreerde warmte sneller aan.
Aluminium geleidt warmte fantastisch over een grote oppervlakte, is snel warm en dus gunstig in energieverbuik. Aluminium is echter zacht en de beschermende anti-aanbak laag krast snel en het materiaal is zwaarder.
Kortom: Aluminium of Titanium?
Heeft iemand ervaring met aanbakken op titanium? Blijft het eten/drinken een beetje warm of koelt het (te) snel af? Hoe lang duurt het om water aan de kook te brengen?
Fiets de wereld,
Whisky
Ik wil mijn loodzware kampeerkeuken lichter maken (kook nu op staal) en nu moet ik kiezen tussen aluminium of titanium.
Titanium is steviger dan Aluminium en de pannen zijn dus veel dunner en lichter (25%) maar het geleid warmte slechter, verbruikt dus meer brandstof en het eten brand door de geconsentreerde warmte sneller aan.
Aluminium geleidt warmte fantastisch over een grote oppervlakte, is snel warm en dus gunstig in energieverbuik. Aluminium is echter zacht en de beschermende anti-aanbak laag krast snel en het materiaal is zwaarder.
Kortom: Aluminium of Titanium?
Heeft iemand ervaring met aanbakken op titanium? Blijft het eten/drinken een beetje warm of koelt het (te) snel af? Hoe lang duurt het om water aan de kook te brengen?
Fiets de wereld,
Whisky