Bijhouden fietsactiviteiten via GPS

Trip Tracker SPORTSMATE (TTSM) is een gratis webapplicatie die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun sport en/of recreatie activiteiten achteraf te analyseren of te bekijken. Hierbij kunnen afgelegde routes zeer nauwkeurig op plattegrond of luchtfoto’s weergegeven worden, kan men over afgelegde routes heen ‘vliegen’ met luchtfoto’s als ondergrond, gemaakte foto’s kunnen gekoppeld worden aan de fotolocatie en prestaties kunnen geanalyseerd worden doormiddel van grafieken.

Om eigen routes te loggen heeft de gebruiker slechts een GPS-datalogger, PDA of mobiele telefoon (met GPS-functie) nodig, waarmee de data naar de applicatie geüpload kan worden. Zo kan iedereen haar eigen trips uploaden en online analyseren, foto's toevoegen en bekijken.

De site richt zich op verschillende doelgroepen die elk specifieke functies van de webapplicatie kunnen gebruiken. Mogelijkheden van de site zijn onder andere:

Recreatie
- Terugzien vakanties en uitstapjes op luchtfoto’s en plattegronden.
- ‘In vogelvlucht’ over de luchtfoto’s van vakanties en uitstapjes ‘heen vliegen’ door middel van de afspeelfunctie.
- Bekijken foto-diashow van vakantie, uitstapje of reis, waarbij fotolocatie op luchtfoto weergegeven wordt en zelf toegevoegde verhalen getoond worden.
- Uitnodigen vrienden en bekenden om vakanties, reizen en uitstapjes te komen bekijken.
- Bijhouden reislogboek zodat het thuisfront op de hoogte blijft.

Recreatie voorbereiding
- Bekijken van trips inclusief foto’s, luchtfoto’s, plattegronden en verhalen van omgeving waar men een uitstapje wil maken of waar men op vakantie wil gaan.
- Plattegrond inclusief route (en routebeschrijving) afdrukken van de mooiste trips zodat men deze zelf ook kan volgen.

Sport
- Tijdens het gebruik van TTSM software/hardware ‘standaard’ de trainingsfactoren bekijken, zoals snelheid, afstand, hoogte, afgelegde route tekenen, etc.
- Achteraf trainingsresultaten analyseren en vergelijken met eerdere trainingsresultaten.
- Terugzien activiteiten op luchtfoto’s en plattegronden.
- ‘In vogelvlucht’ over de luchtfoto’s van activiteiten ‘heen vliegen’ doormiddel van de afspeelfunctie.
- Delen van trainingsresultaten met leden sportclub/vereniging.
- Het live (tot op de seconde nauwkeurig) volgen van sporters (individueel, in clubverband of tijdens sportevenementen).

Hieronder staat een link met een voorbeeldtrip die de mogelijkheden van de website wat verduidelijkt (een wielrentrip met hartslag en gemaakte foto’s tijdens de trip):

http://www.ttsm.com/tripview.php5?t=3422&to=map

Wellicht kan deze applicatie sommige van jullie behoeften vervullen. De site is nog volop in ontwikkeling en meer functionaliteiten en opties zullen in de toekomst worden toegevoegd.

Ik heb problemen met de api sleutel.

dus krijg geen resultaat te zien.

popcorn schreef:Ik heb problemen met de api sleutel.

dus krijg geen resultaat te zien.
Dit had ik ook, lag aan de link www.ttsm.com. de punt moet weg achter de com

Inderdaad, heb t gewijzigd, nu moet ie het goed doen!

RonaldSp schreef:Inderdaad, heb t gewijzigd, nu moet ie het goed doen!
Ziet er goed uit Ronald, vooral de 'realtime' afspeelfunctie is erg leuk. Bijv als je een helling hebt opgefietst zie je de snelheid afnemen, en andersom in de afdaling. Persoonlijk vind ik de balk met advertenties boven het kaartje wel wat te groot dus ik ben niet gauw geneigd zo'n kaartje op te nemen in mijn website, maar ja er moet natuurlijk ook brood op de plank komen.

Hoi Minko,

Bedankt voor je compliment voor onze website! Jammer dat je een kaartje met je rit niet op je website zou willen opnemen. De balk boven het kaartje is overigens geen ruimte voor advertenties, maar wordt puur gebruikt om onze eigen website toe te lichten. Advertenties voor andere producten of diensten worden hier niet in geplaatst.

Wanneer je het eventueel toch leuk zou vinden om op je site naar een van je trips te vermelden, kun je uiteraard ook alleen een link opnemen, zonder dat het kaartje getoond wordt.

Ik zag op je website dat je vooral fietsvakanties op je ligfiets maakt. Als ik zo brutaal zou mogen zijn, is het misschien een mogelijkheid dat je onze site opneemt bij de Internetlinks op je website?

Groetjes, Ronald

Nog een aantal opmerkingen:
Of ik een link opneem hangt ervan af, als ik die kaartjes vaak ga gebruiken dan wel ja.

Ik heb een testkaartje aangemaakt, maar kan niet verder inzoomen. Terwijl dit in Google Maps nog wel mogelijk is, kijk maar op http://moh.freehostia.com/2007/map2.html

Verder vindt ik de balk met info over jouw site wel buiten proportioneel groot in verhouding tot het kaartje. Ook zou het beter aan de onderzijde geplaatst kunnen worden ipv bovenin.

Als ik een trip privé heb gemaakt, kan ik dat dan nog omzetten naar openbaar?

Raar inderdaad dat je bij je testkaartje niet zover in kan zoomen, bij andere trips (op de website) is dit wel gewoon mogelijk. Raar dat dat in dit geval niet kan.

Wat betreft die balk is denk ik een kwestie van smaak en voorkeur, maar je tips zal ik meenemen en hier in de groep gooien.

Als je een privetrip hebt gemaakt kun je die nog omzetten naar een publieke trip. Wanneer je op een privetrip drukt met de rechtermuisknop, kies je voor bewerken en kun je aangeven waar je je trip graag wilt plaatsen.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd en hoop dat je gebruik gaat maken van onze site, we zijn nog volop in ontwikkeling. Bij verdere vragen hoor ik dat graag van je!

Afbeelding

Ik zie dat het probleem is opgelost, bedankt!

Dit is een rage in Amerika ...

http://www.gpsdrawing.com/gallery.htm

Zijn er al mensen die dit op de fiets voor elkaar hebben gekregen ???

Ik kom niet verder dan de immitatie van een spinnenweb ....

http://members.home.nl/wouter.hagedoorn/

Misschien een leuke wedstrijd ... wie het eerst het WF-Logo fietst ??

Wouter

Ik heb de website bekenen. Ik zie de atractie niet. Behalve misschien het artistieke aspect van plaatjes in het landschap te teken, wat ik eerlijk gezegt een beetje gezocht/suf vindt.

Ik zou me kunnen voorstellen dat het interessant zou kunnen zijn als je de tracks van een door eimand anders gereisde routes zou kunnen uploaden om dan met een GPS de zelfde route te volgen. Aangevuld door geocaching plaatsen van intresse toe gevoegt door anderen. Bij voorbeeld mensen die een zelfde route door Afrika of China (of waar dan ook) bereisd hebben ,en elkaars routes kunnen aanvullen met informatie, die andere mensen dan weer kunnen volgen. Een gemeeschappelijk opgebouwde online reisgids voor routes, die een ieder naar hun GPS kunnen uploaden, zal ik maar zeggen. Dat lijkt me wel wat. Waarschijnlijk makkelijker gezegt dan gedaan, ik ben geen programmeur.

Groet,

Stijn

Daar zijn er al een hele hoop van, bijv
http://www.gpstracks.nl/
http://www.fietsen.123.nl/gpsfietsroutes.htm
http://www.bikely.com/
enz

Op mijn website kan je ook GPS routes downloaden die ik heb gefietst. De meeste routes op mijn site zijn echter ingetekend op google earth, maar niet mbv een GPS gelogd (heb er pas onlangs een aangeschaft). Op verzoek zijn ze wel in google earth formaat (kml of gpx) beschikbaar.

Stijn,

Ja, ik ben het eens dat de door mij genoemde site een beetje off topic was. Maar de oorspronkelijk genoemde site biedt juist de mogelijkheden die je lijkt te zoeken. Het enige wat er ontbreekt is een icoontje met een bepakte fiets zodat je op vakantiefietsen kunt filteren.

Dit is bijvoorbeeld de 3 daagse trip de Via Romana:
http://www.ttsm.com/tripview.php5?t=4490&bc&fc&c=

Inderdaad zou het toevoegen van waypoint mooi zijn. Maar het toevoegen van foto's aan de route is al een hele service.

En toen ik die website van gpsdrawing zag bedacht ik dat je daar deze website ook voor kunt gebruiken ...indaad puur voor de fun. Je zou het eens moeten proberen ... het valt nog echt niet mee.

Wouter Hagedoorn

Een voorbeeld van wat ik bedoelde, I-phone met Google maps:

http://www.youtube.com/watch?v=tw1RfihsOqk

Maar dan met fiets routes, of wandel routes of auto routese, of vacantie fietsers routes, etc.

Als Google maps nu een overlay van routes van mensen weergaf die bijvoorbeeld met "fietsen" te maken hadden (of wandelen of autorijden, afhankelijk van de zoek opdracht). Met "points of intrest", voor die manier van de geselecteerde manier van transport, op die plek. Al deze informatie zou dan van te voren voor een bepaald bebied ge-download kunnen worden. Of net als bij the I-phone of Nokia N95, waarmee Google map constant gedownload wordt.

Affijn, de vraag is niet "of" maar "waneer". Het punt is dat we allemaal samen de "Tags voor de "point of intrest"", moeten verschaffen. Anders blijft het bij Starbucks, en Mac Donalds, en Google en Nokia weten dat ook. Misschien ga ik nu wel een beetje te ver. Maar Web 2.0 draait om het feit dat gebruikers ook auteurs worden zoals Wikki, Facebook, Flickr, etc.. Ik denk dat mobile GPS, op een mobieltje of een navigatie system, in dit soort toepassing wel eens de nieuwe "killer app" zou kunnen worden.

Een goed voorbeeld is snelheids camera's die op een auto navigatie system worden weergegeven. Dit kan ook voor kampings for vakantie fietsers, of goede wild kampeer plekjes, etc. :)

(Voor het geval jullie hiermee miljoenen gaan verdienen, zal mijn banknummer wel even door mailen)

Stijn

Misschien is dit iets wat je bedoelt?

http://www.wikiloc.com

Het mooie van deze (wat rommelig opgezette) Spaanse site is dat je in Spanje ook meerdere kaartlagen kan toevoegen, oa zeer gedetailleerde topografische kaarten en voor de liefhebber ook geologische kaarten.

Wow, Wikiloc! Dat begint er inderdaad op te lijken. Nu moeten er alleen nog meer mensen op deel nemen.Groet,

Stijn

Goed idee, ik zal mijn recente route door de Pyreneeën erop zetten!

Dit is alvast een begin:
http://www.wikiloc.com/wikiloc/spatialA ... 20tovenaar

De tovenaar schreef:Dit is alvast een begin
http://www.wikiloc.com/wikiloc/spatialA ... t&id=63646

Effe kijken of Wikiloc het doet; ja doet het :wink:

ik zie alleen dit leuke plaatje:
http://www.wikiloc.com/wikiloc/images/404.jpg

Ja ik zie het, nu doet ie het :)

Nog eentje Vallée des Aldudes naar Pamplona

http://www.wikiloc.com/wikiloc/spatialA ... t&id=63666