fietsen naar peking

hallo,
ik heb met een vriendin soort van het plan opgevat om misschien naar peking (OS 2008) te gaan fietsen. Nu vroeg ik me af of mensen tips e.d. hebben voor 2 vrouwen over hoe dit plan aan te pakken. welke route, alleen fietsen, ook stukken met bus/trein/auto, financiering, duur van de trip, aanpak...dat soort vragen.
Wellicht geeft ons dat wat meer inzicht in het hoe en wat. Dank!

Julie
Dag Dames,

Misschien is het handig om toch nog net iets meer informatie te geven.

Het maakt wel uit of jullie getrainde wielrensters zijn en of jullie al veel fietsvakantie ervaring hebben.

Ik wil jullie niet ontmoedigen maar:
Hebben jullie al gekeken hoeveel kilometer het is ? en al uitgerekend als je nu zou vertrekken hoeveel kilometer dat per dag betekend ? Zijn jullie bekend met de visa die je nodig hebt en door welke landen je wel en ook beter niet kunt reizen ?

Vrienden van mij zijn onderweg naar Peking ... maar zij zijn 2 jaar geleden vertrokken, maar dat is dan weer omdat ze via kaapstad wilde rijden.

zie http://wereldfietser.waarbenjij.nu/

Laat je vooral niet door mijn vragen uit het veld slaan. Schrijf iets meer over je zelf en dan kunnen mensen jullie misschien verder helpen.

Misschien hebben jullie hier iets aan..http://members.home.nl/fietsvakantiepag ... pagina.htm. Verder sluit ik me aan bij de vragen van Wouter. Vraag iets gerichter....levert je meer concrete antwoorden :wink:

Veel planplezier!

Blanche

dank voor jullie woorden, hier nog wat eztra info:
we zijn 2 meiden van 27. we zijn goed getraind en fietsen veel. We sporten bijna elke dag. We willen graag naar peking, de OS, mede omdat er veel mensen die we kennen daar als atleet meedoen. Het liefst hadden we er zelf ook gestaan, maar helaas gaat dat niet lukken. We zijn echter niet vies van een mooie uitdaging, en dus dachten we eraan om dan met de fiets te gaan om onze vrienden naar medailles te schreeuwen. Het is verdomde ver, en we hebben niet 2 jaar de tijd. We verwachten dan ook niet alles te kunnen fietsen. We zijn nu op zoek naar een mooi goed doel om eventueel aan onze reis te koppelen, en denken na over de route. Het kortste is vlg ons via rusland, maar het mooiste lijkt ons via turkije. We zullen, om er op tijd voor de finales te zijn, ook stukken met bus/trein moeten doen, welllicht ook vanwege onbegaanbare fietsroutes, of gevaarlijke stukken?
We hoopten dat er vanuit dit forum evt. wat tips gegeven kunnen worden over de route, sponsoring, planning etc.
de eerder genoemde sites zijn al opgeslagen!
dank!

http://www.mark-ju.net/ voor een avontuurlijke tocht in de regio , met uiteindelijk een iets andere bestemming maar wel veel zeer nuttig een inspirerende ervaringen.
Wim

Hoi Julie,

ooit ben ik naar Indonesie gefietst. Het boek (De wind door je haar, de zon op je huid) staat integraal op mijn site, maar het is wel heel erg veel leeswerk en bovendien leest een scherm niet lekker.

Sorry voor de reclame, maar ieder jaar brengen wij een boekje uit: De Wereldfietser, handreiking voor het maken van een lange reis. En zo zijn er ook nog goede Engels- en Duitstalige boeken over het maken van een lange fietsreis.
Kijk die eens in en dan kun je heel gericht vragen stellen. Immers, hoe beter je vragen hoe beter de antwoorden.

Misschien te laat voor jullie, maar in maart organiseren wij altijd een avond met fietsers die net terug zijn van een lange reis. En met 'wij' bedoel ik overigens mijn winkel en niet de vereniging De Wereldfietser (die wil er om onbekende redenen niet aan meewerken.)

Kom naar het kampeerweekend van De Wereldfietser van 31 augustus - 2 september op de Harskamperdennen (Veluwe).
Daar ontmoet je tal van mensen met ervarig in de praktijk die ooit met de dezelfde vragen als jullie hebben gestaan voordat ze met een langere tocht op de fiets begonnen.
Je hebt daar alle te tijd om informatie te vergaren en materialen te bekijken. Verder is het ook nog gezellig.
Zie de informatie elders op dit forum.

juuls schreef:We willen graag naar peking ... mooie uitdaging ... Het is verdomde ver ... goed doel .... Het kortste is vlg ons via rusland ... stukken met bus/trein moeten doen ...
Hoi,
Alle verhalen van ervaren reizigers horende denk ik dat je zo'n reis moet maken omdat je landen en mensen wilt zien, niet vanwege het doel waar je naartoe gaat. De verhouding aantal dagen onderweg / aantal dagen daar is daarvoor m.i. te scheef.
Maar het is wel een fantastische reis als jullie hem maken.
Leon

Lees ook het verslag van Eelco Weijmans, die vanuit NL naar China en verder is gefietst (met wat blokjes om) http://backtobali.net/images/world_route.jpg

Rob en Marike zijn ook met een grote omweg naar China gefietst.

Dan zijn er nog verschillende mensen momenteel onderweg naar/door het oosten. Zij hebben de most up-to-date informatie over de landen tussen hier en China!

Lars de Wit, zie http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5672

Flip van Dijk, zie http://www.stukkiefietsen.com/

Marco Meijerink & Lisette Verzijl, zie http://limaonbike.web-log.nl/

Bernadette Speet, zie http://bernadette.reisprofiel.nl/

Wilbert Thoonen, zie http://www.wilbertgatochfietsen.nl/

Mirjam Wouters, zie http://cyclingdutchgirl.waarbenjij.nu/i ... Id=2103412

Johnny Wolfs. Helaas heeft hij geen website.

Groet, Rena :wink:

ps: Het zou inderdaad zonde zijn als je niet optimaal van deze tocht zou gaan genieten en meer bezig bent met je kilometers halen en er op tijd zijn, dan te genieten van de weg er naar toe. Maarja, iedereen het zijne.

BIKE2PLAY is een initiatief van een groep collega's van de politie, verspreid over Nederland, die van Amsterdam naar de Olympische Spelen in Beijing gaan fietsen.

Medio april 2008 vertrekken deze 15 politiecollega's (mannen én vrouwen) bij het Olympisch Stadion te Amsterdam per fiets met als doel 6 augustus 2008 aan te komen in het Olympisch Stadion in Beijing (China).

De Olympische Spelen worden in 2008 in Beijing gehouden en starten op 080808 (8 augustus 2008). Na een tocht van ongeveer 12000 fietskilometers zal het team fietsers van BIKE2PLAY vlak voor de opening van de Olympische Spelen in het Olympisch Stadion van Beijing binnenrijden.

De uitdaging is groot voor de groep als geheel en de individuele rijder. Iedereen heeft zich gecommitteerd aan het intensieve trainingschema, aan de groep en de tocht van 12.000 km naar Beijing.

Zij zouden i.i.g. al een route moeten hebben (of daar mee bezig zijn) en in bezit zijn van de nodige informatie.

Probeer contact met ze te leggen, zie http://www.bike2play.nl/

Ik denk namelijk dat zij ook meer gefocust zijn op het einddoel, dan de reis er naar toe. Jammer, want je doet jezelf en de bevolking onderweg te kort... maarja...

Die pliesies fietsen wel met bagagewagen en support... Staat tegenover dat ze per dag 110-130 km willen fietsen.
Wim

super al die info!
nog even een opmerking. het is niet dat we 'zo snel mogelijk' van a naar b willen, vandaar dat we ook niet alles willen (kunnen) fietsen, want we willen zeker weten van onze tocht genieten!
zeg maar een combinatie van een prachtige reis maken en van alle culturen genieten en ook Peking halen voordat iedereen daar weer naar huis is vertrokken...En ja, misschien hadden we inderdaad dan nu al onderweg moeten zijn, maar ik denk dat we in die 5 maanden dat we onderweg gaan zijn alsnog prachtige dingen gaan meemaken.

Hi Julie,
5 maanden de tijd... lekker hoor!!
Maak er gewoon een mooie en leuke tocht van. Kies de stukken uit waarvan jullie denken dat het mooist is en fiets die i.i.g. Je kunt natuurlijk ook vliegen naar Istanbul en vandaar gaan fietsen. Europa zou je namelijk ook nog op latere vakanties kunnen ontdekken.

Mochten jullie een website hebben en/of krijgen, laat het ons weten, want het is altijd leuk om te lezen over iemand anders z'n reis en goed om te weten hoe het iemand vergaat.

Groet, Rena :wink:

ps: Mochten jullie in de gelegenheid zijn om naar het Nazomerweekend, 31 augustus - 2 september, te komen dan denk ik dat je daar een hoop ideeen op kan doen. Zie http://www.wereldfietser.nl/index.php?o ... &Itemid=75

Hallo RENAW,

Ik stel het even op prijs om te reageren op de “verhalen” die op het forum van DE WERELDFIETSER circuleren over onze tocht....

Ik ben één van die rijders, die namens BIKE2PLAY tussen april en augustus 2008 vanuit Amsterdam naar China fietst.
De omschrijving die je gaf, klopt voor het grootste gedeelte. Je bent echter wat vergeten.... Zoals je het op het forum doet voorkomen, lijkt inderdaad het doel om binnen een redelijk korte periode in Bejing te zijn.

Wat je echter vergeten bent te vermelden is, dat wij
a) rijden voor een goed doel (immers we willen 250.000 Euro verzamelen voor Right to Play)
b) dat de meeste van ons die fietstocht allemaal in eigen tijd moeten doen (Kortom: we hebben allemaal 750 uur VERLOF op moeten sparen om deze tocht te KUNNEN doen!)
c) en dat betekent dat we weer binnen 4 maanden weer terug verwacht worden op onze werkplek !!! Gewoon weer aan het werk, dus !!

Met jouw gedachten (de laatste zin van jouw antwoord op het forum) lijkt het alsof wij bezig zijn met een race om zo snel mogelijk van A naar B te gaan.

Dat is niet zo. Zoals je weet, is de gemiddelde dagafstand van een fietsvakantieganger (MET VOLLE BEPAKKING) ook rond de 100 tot 110 km per dag.

Alleen: wij proberen ons ZONDER bagage te hoeven vervoeren en daardoor ons dagtotaal naar een iets hoger gemiddelde te brengen.

We hebben voor 12000 km in totaal 17 weken uitgetrokken (dat is dus zonder rustdagen GEMIDDELD 100 km per dag)
Dat is dus iedere dag GEMIDDELD tussen de 6 en 8 uur in het zadel. Op het gemakkie !

En ook maar even voor de helderheid:
Wij rijden dit niet ieder jaar. Dus ook GENIETEN en ONTMOETINGEN horen bij onze doelstellingen….

Ik wilde jullie het toch even mededelen.
Volg je onze website en onze voorbereidingen?
Het zou erg leuk zijn !

Met sportieve groet,

Ruud

Hi Ruud,

Bedankt voor de opheldering!!
En ja, ik volg jullie via de website. Ik vind het persoonlijk namelijk ook een zeer leuk, uitdagend en goed initatief.

Als je niet langer dan 4 maanden hebt, ja, dan is het niet anders. Ik denk dat velen al met die 4 maanden zeer blij zouden zijn. Maarja, 4 maanden voor zo'n tocht is flink aanploeteren en ik moet je bekenen, ik doe het je niet na.

De gemiddelde fietsvakantiegangers fietsen inderdaad al snel zo'n 100 km per dag mits de wegen goed zijn. Ga je naar landen buiten Europa dan heb je grote kans op slechtere wegen en/of wil je stukken off road gaan, ja, dan wordt dat ook al snel minder km's per dag.

De gemiddelde fietsreiziger die de wereld over gaat komt op zo'n 1500 km per maand. Wat zou betekenen dat zij voor de 12000 km, die jullie in 17 weken gaan doen, zo'n 8 maanden uittrekken.

Maar petje af hoor, ik zou het niet kunnen. En als je dan toch de mogelijkheid hebt om hier aan mee te doen en je kan het met je werk en thuis situatie regelen en je bent er fysiek toe in staat... ja, dan ben je gek als je deze kans niet aangrijpt... deze once in a lifetime optie.

Maarja, mocht je meer tijd en geld vrij kunnen maken...

Ik ben benieuwd wat Julie en vriendin uiteindelijk gaan doen. Ik hoop dat ook zij te volgen zullen zijn via een website en wie weet komen jullie elkaar onderweg nog tegen.

Groet, Rena :wink:

ps: Ik heb ook je persoonlijke website gelezen. Leuk om te lezen!
Gaan we je trouwens aankomend weekend zien te Harskamperdennen? Zie http://www.wereldfietser.nl/index.php?o ... &Itemid=75

Hi Ruud,

Jasper van Ek en Ilse Pol hebben een mooi overzicht op hun site, zodat je een idee krijgt waar ik op doelde, zie http://www.opdetrappers.nl/default.aspx ... lang=dutch

Groet, Rena :wink:

Ruud Stolte schreef:Zoals je weet, is de gemiddelde dagafstand van een fietsvakantieganger (MET VOLLE BEPAKKING) ook rond de 100 tot 110 km per dag.
Leon schreef:Laat dat nou precies een poll zijn geweest op deze site.

Aantal deelnemers 1354
Eerste stem: Woensdag 1 Juni 2005
Laatste stem: Zondag 11 September 2005
Vraag: Hoeveel km fiets je per fietsdag tijdens je fietsvakantie?
0 - 60 km (166) 12.3%
60 - 80 km (390) 28.8%
80 - 100 km (478) 35.3%
100 - 120 km (188) 13.9%
meer dan 120 km (132) 9.7%

De grootste hoop zit dus rond de 80 km/dag.
Slechts een kleine 20% fietst meer als 100 km per dag.

Gerd

Nog een voorbeeld van een wereldfietser die momenteel op weg is naar Peking.
www.hugo-kruyt.nl

Lees zijn verhalen en probeer de problemen die hij tegenkomt te voorkomen. Dat scheelt je zo al een flinke tijd.