Etrex 30x track volgen

Wij zijn overgestapt van een Garmin Legend naar een Etrex 30x. Het volgen van een track gaat echter minder handig dan met de legend. De 30x geeft erg laat aan dat je van richting moet veranderen, pas als je op of over een kruising heen bent.
Ik denk zelf dat de 30x een stuk nauwkeuriger is dan de legend en daarom later overstapt naar een volgend punt in een track. Ik kan echter geen opties vinden die de 30x wat minder nauwkeurig maken.

Doen we iets fout, iemand tips ?

Groet Jaap
Heb je misschien wat meer info wat je wel hebt gedaan/ingesteld?

Ik kan niet zeggen of het helpt, ik gebruik het zelf niet, afhankelijk van wat voor kaart en gebruikersprofiel je ingesteld hebt,

Ik neem aan dat je bij <Instellingen> <routering> <Bereken routes voor> Fiets hebt ingesteld?
(geen idee of dat voor trackbegeleiding invloed heeft, lijkt me wel)

In het activiteitenprofiel kun je de gemiddelde rijsnelheid van diverse weg-soorten instellen. (Zover ik weet alleen in Basecamp, op het toestel zelf weet ik niet). Bij mij staan op het "Fiets"-profiel ook standaard autosnelheden. Je zou die aan kunnen passen naar werkelijke fiets-snelheden.
Is het een track of een route, dat is namelijk nogal een verschil. Bij een track volg je een kruimelspoor zonder aanwijzingen, je zult zelf op het scherm moeten kijken of je in de buurt van een afslag bent. Verder kun je voor een route instellen hoe lang van te voren met of zonder geluidssignaal je gewaarschuwd wilt worden. Dat zit in de instellingen die hier ook beschreven worden. https://www.navigation-professionell.de ... -settings/

Verder zou je je licht op kunnen steken op het GPS forum https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=121&t=48483
Ik herinner me iets van dit probleem als je bij <routering> <zet vast op weg> ,< Ja> hebt staan dat de gps de neiging heeft zolang mogelijk op de weg te willen blijven waar die op zit. Kunt het eens proberen die op Nee te zetten.

Garmin-logica is soms ver te zoeken. T blijft trail en error met sommige wenselijkheden.
Hoi Jaap,
Graag hoor ik hoe je een track navigeer, ikzelf rijd altijd met alleen de track in beeld en kijk dus op het scherm waar ik heen moet. Op mijn ETrex 30 en GPSMAP heb ik nog nooit het probleem ervaren wat jij omschrijft.

Hier heb ik wat onschreven, misschien kan het er iets mee;
https://wijzijnfietsen.wordpress.com/mi ... in-sporen/
Ik weet niet of je er wat aan hebt wat ik vraag mijn Etrex nooit om route-aanwijzingen maar ik volk alleen kruimelsporen op het scherm. Toen ik vorig jaar mijn 30x kocht heb ik veel gehad aan deze site met uitleg over de settings:
https://www.navigation-professionell.de ... -settings/