Specialized Awol als toerfiets/vakantiefiets ervaringen?

Soms gaat het kriebelen en heb je ineens het idee om een droomfiets op te bouwen. De Specialized Awol Expert frameset leent zich voor een opbouw met Rohloffnaaf. Ik vind de Awol erg mooi op de foto's. En de Reynolds 725 buizen lijken een veelbelovende basis. Maar ik heb er nog nooit een in het echt gezien laats staan dat ik erop gereden heb.

Wie heeft ervaringen met de Awol als allround toerfiets en vakantiefiets? Opbouw die ik in mijn hoofd heb is met Rohloff en recht stuur. Dat laatste lijkt beter bij de geometrie (lange bovenbuis) en mijn lichaamsbouw te passen dan het racestuur dat Specialzed zelf monteert. En waar koop je zo'n frame tegen een goede prijs?

Afbeelding
Is door OpPad al eens getest

http://www.oppad.nl/?uitrusting=test-sp ... kkingfiets

Waren daar volgens mij tevreden over

Om te proefrijden of een los frame zien te kopen zal je bij een specialized huisdealer moeten zijn.
Afbeelding

Hier staat ie te glimmen in het bos, bij een rit van 2 weken geleden. Erg fijne fiets voor lekker kilometers maken/cruisen op verhard.

Ik heb de originele specs er gewoon aan zitten en dat bevalt allemaal prima. (O nee, ik heb er laatstelijk wat bijgevoegd, nl. een paar extra remhendels voor als bovenop de stuurbocht leunende. En ook al in een eerder stadium wat afgehaald, namelijk de tamelijke zware spatborden, en de voordrager.) Maar als je alleen een frame gaat kopen kom je weer voor andere uitdagingen te staan :)

Het enige wat ik een beeeetje onhandig vind, is dat er geen makkelijke manier is om een standaard te bevestigen (door de schijfremmen en het ontbreken van een nokje).

Zoals hiervoor al beschreven, de verkooppunten zijn wel tamelijk spaarzaam, de Specialized dealer, of importeren uit ergens - maar daar wordt het ws niet goedkoper van- .
Van Herwerden in Voorburg heeft een uitgebreide Specialized collectie. Wellicht ook de Awol. Is ook nog eens een hele fijne winkel waar ze je goed advies kunnen geven.

Weet alleen niet of je in de buurt woont...
Ik doe met je mee, vind deze geweldig ..............

http://i0.wp.com/www.theguyonabike.com/ ... 4/bike.jpg

Maar ik denk dat het een hele klus wordt om eraan te komen
Dank voor de tips, het leesvoer en de mooie plaatjes! Eerste stap is om een keer een Awol in het echt te gaan bekijken. Ik ga even op zoek naar een Specialized-specialist.
van Herwerden heeft geen Awol frame staan wel 2 complete Awols. Hier heb ik mijn Awol ook vandaan.

Persoonlijk zou ik hier voorgaan, heeft ( veel) meer lovende recensies dan de Awol;

https://www.justpedal.nl/nl/off-road-gr ... meset.html

Zo zou jouw droomfiets er dan uitzien;

http://www.joe-bike.com/product/soma-wo ... 7-2041.htm