waar kan ik degelijke fietsonderdelen kopen

Hallo,

Ik ben opzoek naar een onlinestore die goede prijs-kwaliteit verhouding beidt. Op dit moment zoek ik bijvoorbeeld een kettingbladbeschermer, zo'n rond stuk plastic wat je op je grote blad schroeft. Ik zie dat je al snel 50 euro betaald voor zo'n simpel onderdeel. Ik hoop dat dit ook goedkoper kan.

Iemand advies? ook wellicht specifiek voor zo'n kettingbladbeschermer.

bedankt
Misschien hier kijken voor de kettingbladbeschermer
http://www.chainreactioncycles.com/nl/en/bash-guards
Die van Shimano zijn een stuk voordeliger, maar die schroef je inderdaad direct op het voorblad, en dienen ter bescherming van jezelf en je broekspijpen. Anderen zijn sterker (niet van plastic) en komen op de plaats van een tandwiel.

https://www.bike-components.de/en/Chain ... -Bashring/
Ook al wordt iets anders beweerd: soms passen ze absoluut niet.
Nog een paar alternatieven:

Die van hebie gaan helemaal buitenop de krank. Koop er wel gelijk die 18mm bout van 3 euro bij.
https://www.rosebikes.nl/artikel/xtreme ... /aid:96295
https://www.rosebikes.nl/artikel/hebie- ... aid:161649

Deze bevestig je volgens mij met de bladbouten op je buitenblad. Moet je dus wel vervangbare bladen hebben en dit model is voor een mountainbiketype triple cank (bcd 104)
https://www.bike-components.de/en/Truva ... ng-p20693/

tenslotte
http://www.bike4travel.nl/product_info. ... ts_id=2906

Maar ik garandeer niet dat iets past :).
luchtfietser schreef:Op dit moment zoek ik bijvoorbeeld een kettingbladbeschermer, zo'n rond stuk plastic wat je op je grote blad schroeft. Ik zie dat je al snel 50 euro betaald voor zo'n simpel onderdeel. Ik hoop dat dit ook goedkoper kan.
Zoek je een ding dat je kettingblad heel houdt als je met je downhillfiets op een rots knalt, of zoek je een ding om je broekspijpen tussen je ketting vandaan te houden? Die eerste categorie is inderdaad wat duurder (voornamelijk omdat niche markt!), die tweede categorie voor 3 knaken bij iedere FM te krijgen.
sjefke schreef:Ook al wordt iets anders beweerd: soms passen ze absoluut niet.
Haha, dat ken ik. Ik heb eens twee cranckstellen gehad die nauwelijks van elkaar te onderscheiden waren met hetzelfde typenummer van het grote blad maar desondanks paste de berschermering niet toen ik hem van het versleten blad naar het nieuwe wilde verplaatsen. Misschien was er een iets andere mal gebruikt en zaten de boutgaten een paar tiende mm anders. Dat is dan al te veel.

Het plastic gevalletje van Rose werkt prima, kost bijna niks maar verdient helaas geen schoonheidsprijs.
Rose is overigens een betrouwbare winkel met aantrekkelijke prijzen en een groot assortiment. Dat je kunt zien of iets in voorraad is vind ik ook essentieel. Webwinkels die slechts administratiekantoortjes lijken te zijn die je spullen pas ergens anders gaan bestellen als jij besteld (en betaald!) hebt laat ik graag links liggen.
bedankt voor de reacties. Rose ken ik inderdaad wel. Ik begrijp dat ik daar goed terecht kan? Inmiddels heb ik een kettingbladbeschermer. Deze hoeft alleen mijn benen en broek te beschermen. Als ik ga downhillen dan heb ik een verkeerde afslag genomen ;-)
https://www.bike-components.de/en/Shima ... 71-p35603/

deze zou dan passen op mijn blad?

Ik heb een koga randonneur uit 2008 en het grote blad heeft 48 tanden. Zijn er anders nog punten qua maatmeting waar ik rekening mee moet houden?

Ik heb er overigens nu eentje op gezet waar je de schroefje vanuit de achterkant moet inschroeven. Ik vroeg me af of er een reden is waarom dit zo is. Dit is namelijk onhandiger.
luchtfietser schreef:Zijn er anders nog punten qua maatmeting waar ik rekening mee moet houden?
Op de pagina staat dat de ring voor de FC-T671 en de FC-T781 geschikt is. Ga er gerust van uit dat het ding op niets anders past dan dat. Wat een FC-T671 precies is weet ik ook niet uit mijn blote bol maar google helpt je.
Zijn kettingbladen van Shimano, zoals bijvoorbeeld:
https://www.rosebikes.nl/artikel/shiman ... Gwodv5cBYw
Voor 48 tanden is de keuze minder. Als je kunt fietsen met een 42 (is 1/8 kleiner, ofwel als de 48-14 groot genoeg is ipv een 48-12 dan is een 42-12 ook groot genoeg), kun je natuurlijk de hele crankset vervangen. Als je er één koopt met een buitenring, past hij ook altijd.

Als je huidige middenblad groot genoeg is (is meestal 36 dan, soms 38) kun je gewoon het buitenblad eraf halen en vervangen door de hele nette en duurzame beschermring voor 42 tanden ring van bike4travel, het moet al raar lopen als je die niet kunt monteren bij een bcd van 104. Wel zou het in theorie kunnen dat die aanloopt met de ketting op het kleinste blad achter, maar in de praktijk zie ik dat niet omdat het 48 tands blad waarschijnlijk ook vrijloopt. Koop je tzt nieuwe bladen past die ring altijd als het maar bcd104 is, en past hij op een buitenring van 42.

De ring van BFT is evenwel meer een bashring dan een broekbeschermer als je hem op een buitenblad van 42 monteert. Hij zit dan dicht op de ketting. Als je hem gebruikt voor een middenblad zit er veel meer ruimte tussen, omdat dat blad kleiner is en de 3 mm van de crank zelf er tussen zit. Met spacertjes kun je die ruimte nog wat groter maken. Btw, zulke spacertjes kun je zelf maken door ze uit een oud kettingblad te halen.

Spacertjes (bij mij zijn die veilig aangekomen van deze verkoper):

http://www.ebay.co.uk/itm/Unofix-AlloyC ... HowEeQSpXA

Als je deze ring combineert met een echt kettingscherm dan lijkt het me dat hij ook voldoet voor een 48 tands buitenblad. Als je met een lichte lange broek veilig wilt fietsen zou ik nooit alleen op een ring rekenen.

edits: diverse zinsbouwdingetjes, opmerking over 5mm spacers verwijderd