Dankzij de lyrische verhalen van o.a. Wim hier op het forum ben ik als een blok gevallen voor een Trangia kooksetje. Ik heb nu een MSR Whisperlite met RVS pannensetje, en hoewel het wel werkt, ben ik niet zo gecharmeerd van het gehannes en roet/geluid/stank/ongezonde dampen van de brander, en de aanbakkwaliteiten van de RVS koekepan.
Ik ga alleen op pad, eet graag lekker, en houd van eenvoudige spullen, dus een Trangia 27 lijkt me ideaal.
...Maar welke dan? Helaas hebben ze bij Trangia de ontwerpfilosofie niet doorgezet in hun productrange, want die is hopeloos complex: er zijn 14 versies, en de versie die ik zoek zit er geloof ik niet bij... Kookpannen in geanodiseerd alu lijken me ideaal: makkelijk schoon te maken, en en je kunt er uit eten zonder je druk te maken over krassen. Alleen ik vraag me af of dat ook het juiste materiaal is voor de koekepan; die zou ik liever met 'echte' anti-aanbaklaag hebben, denk ik. Alleen zo te zien is die combinatie alleen te krijgen met geanodiseerd windscherm, en daar betaal je stevig voor: Qvist vraagt voor 3 geanodiseerde pannen 82,75 en voor alles geanodiseerd met anti-aanbak koekepan 110,25. Dan is het nog goedkoper om er een anti-aanbak koekepan los bij te kopen...
Dus eigenlijk heb ik twee vragen:
-is geanodiseerd alu een beetje geschikt voor een koekepan, of werkt een 'echte' anti-aanbaklaag significant beter?
-is er een reden waarom je een windscherm van geanodiseerd aluminium zou willen hebben? (Het ziet er wel netjes uit, maar in de schemering struikel je er ook sneller over lijkt me)
Groet, Robert-Jan
Ik ga alleen op pad, eet graag lekker, en houd van eenvoudige spullen, dus een Trangia 27 lijkt me ideaal.
...Maar welke dan? Helaas hebben ze bij Trangia de ontwerpfilosofie niet doorgezet in hun productrange, want die is hopeloos complex: er zijn 14 versies, en de versie die ik zoek zit er geloof ik niet bij... Kookpannen in geanodiseerd alu lijken me ideaal: makkelijk schoon te maken, en en je kunt er uit eten zonder je druk te maken over krassen. Alleen ik vraag me af of dat ook het juiste materiaal is voor de koekepan; die zou ik liever met 'echte' anti-aanbaklaag hebben, denk ik. Alleen zo te zien is die combinatie alleen te krijgen met geanodiseerd windscherm, en daar betaal je stevig voor: Qvist vraagt voor 3 geanodiseerde pannen 82,75 en voor alles geanodiseerd met anti-aanbak koekepan 110,25. Dan is het nog goedkoper om er een anti-aanbak koekepan los bij te kopen...
Dus eigenlijk heb ik twee vragen:
-is geanodiseerd alu een beetje geschikt voor een koekepan, of werkt een 'echte' anti-aanbaklaag significant beter?
-is er een reden waarom je een windscherm van geanodiseerd aluminium zou willen hebben? (Het ziet er wel netjes uit, maar in de schemering struikel je er ook sneller over lijkt me)
Groet, Robert-Jan