Economie toegepast op fixies:
http://blog.priceonomics.com/post/16013 ... bike-index
http://blog.priceonomics.com/post/16013 ... bike-index
Additionally, paste this code immediately after the opening
tag:Er spelen bij fietsgebruik meer factoren mee dan fietspaden en fietsinfrastructuur.Walter M schreef: M.i. Zou de conclusie vwb slecht scorende steden vooral moeten zijn: een gebrek aan fiets infra structuur. En dan vooral fietspaden.
Neen, ze hadden geen 'fietsinfrastructuur' zoals de meeste mensen dat woord zullen interpreteren. Eigenlijk zeg je hetzelfde dan ik, namelijk dat zo'n specifieke infrastructuur (zoals fietspaden) niet (alleen) bepalend zijn. Een volledig autoluwe stad heeft ook veel minder fietsinfrastructuur nodig.Leon schreef: Hadden die steden niet juist een fabuoleuze fietsinfrastructuur door het vrijwel ontbreken van auto's? Fietspaden zijn in die zin dan ook sterk versmalde en meestal slecht onderhouden verbanningsoporden om auto's vrij baan te geven over asfalt dat elke paar jaar wordt vernieuwd. (Hoeveel voorbeelden wil je?)
Natuurlijk bestaat er ook wel zoiets als 'stedelijke cultuur', toch geloof ik er niets van als je beweert dat de culturele verschillen tussen die steden meer bepalend zijn voor het verschil in fietsgebruik dan b.v. de culturele verschillen tussen een 'gemiddelde stad' in België en een 'gemiddelde stad' in China, Italië, India, ... (Waarbij er natuurlijk weer ook hier een pak andere factoren dan culturele verschillen meespelen in het fietsgebruik.)Leon schreef: Vergelijk Gent met Charleroi.
Vergelijk Zwolle met Heerlen e.o.
Leon
Probleem is niet of de uitkomst van je excercitie klopt, want als je landen die ver uit elkaar liggen vergelijkt dan zal dit inderdaad vast kloppen. Probleem is alleen dat zowel fietsinfrastructuur als landen slechts termen zijn om het de onderzoeker mogelijk te maken resulaten in hokjes te stoppen; het zijn geen oorzaken van fietsgebruik.Revanho schreef:Natuurlijk bestaat er ook wel zoiets als 'stedelijke cultuur', toch geloof ik er niets van als je beweert dat de culturele verschillen tussen die steden meer bepalend zijn voor het verschil in fietsgebruik dan b.v. de culturele verschillen tussen een 'gemiddelde stad' in België en een 'gemiddelde stad' in China, Italië, India, ... (Waarbij er natuurlijk weer ook hier een pak andere factoren dan culturele verschillen meespelen in het fietsgebruik.)