Reisverslag en foto's Canada (Calgary-Vancouver)

Voor de liefhebbers: ons reisverslag, foto's en route van onze laatste fietsreis hebben we op onze site gezet. 3 weken Canada, grofweg van Calgary naar Vancouver met daarin de Icefieldparkway en de kettlevalleyrailway (KVR).

www.jropdefiets.nl
Hey, jullie ken ik nog van de Saskatchewan Crossing!

Ook weer veilig thuis dus :)

Groetjes
Gijs (en Aimée)

http://www.reismetgijs.nl
...andermaal; wederom een geweldig reisverslag met geweldig beeldmateriaal... d=
Mooi verslag hoor. Wel wat slecht lopende zinnen en taalfouten (of ben ik nu aan het muggenziften?), maar het geeft een mooi beeld van de tocht. En het is ook een mooie route ook zo te zien aan de foto's. Wel veel regen gehad, zo te lezen. Dat lijkt me dan weer strontvervelend...

Maar ehm, vraagje: wat zou je nou doen als je in the middle of nowhere een beer tegenkomt die NIET de benen neemt als ie jullie ziet? ;)
Henrie schreef:Mooi verslag hoor. Wel wat slecht lopende zinnen en taalfouten (of ben ik nu aan het muggenziften?), maar het geeft een mooi beeld van de tocht. En het is ook een mooie route ook zo te zien aan de foto's. Wel veel regen gehad, zo te lezen. Dat lijkt me dan weer strontvervelend...

Maar ehm, vraagje: wat zou je nou doen als je in the middle of nowhere een beer tegenkomt die NIET de benen neemt als ie jullie ziet? ;)
Blijf kalm. Ga niet op de vlucht, want dan ben je een prooi en beren zijn veel sneller dan jou. Maak je sterk en groot en spreek de beer overtuigend aan: "Mijnheer beer ga weg. Er valt hier niet te halen!"
bert sitters schreef:Blijf kalm. Ga niet op de vlucht, want dan ben je een prooi en beren zijn veel sneller dan jou. Maak je sterk en groot en spreek de beer overtuigend aan: "Mijnheer beer ga weg. Er valt hier niet te halen!"
Dat je niet moet vluchten, dat wist ik, maar dat je de beer streng moet toespreken niet... :D

Maar ik ben toch bang dat ik in zo'n situatie de neiging niet kan onderdrukken om mijn sprint weer eens uit te proBEREN... ;)
Wij hadden onze hoop gevestigd op bear spray, zie deze video:
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... IvpLzHiCrg
en die 10%, tja...
Tja.. toch liever de manier waarop ik deze beer zag, ook een paar weken geleden op de Icefieds parkway: http://youtu.be/BkCP2v6LmYM

Ook ik had de bearspray wel bij de hand (zeker niet in de aanslag). Maar mooie route inderdaad, en mooie foto's veel herkenning :)

Jaap
Deze video is prive "het spijt ons"
:(
gios schreef:
Deze video is prive "het spijt ons"
:(
Oeps.. foutje.
Zou nu opgelost moeten zijn.
RoelenJolanda schreef:Voor de liefhebbers: ons reisverslag, foto's en route van onze laatste fietsreis hebben we op onze site gezet. 3 weken Canada, grofweg van Calgary naar Vancouver met daarin de Icefieldparkway en de kettlevalleyrailway (KVR).
http://www.jropdefiets.nl
Hey guys, mooi verslag, bedankt. En leuk elkaar te hebben ontmoet. Nu lees ik dat Gijs ook op de Icefield Parkway fietste, niet gezien, of hebben we niet opgelet?
Gijs M schreef:Hey, jullie ken ik nog van de Saskatchewan Crossing!
Ook weer veilig thuis dus :)
Groetjes
Gijs (en Aimée)
http://www.reismetgijs.nl
Ha Gijs, we hebben elkaar niet gezien of net gemist? Wij kwamen met 14 man op 15 juni via de Saskatchewan Crossing op de Icefield Parkway en zijn toen eerst naar Jasper gefietst. Een paar dagen later zakten we weer af naar het zuiden naar Lake Louise en ontmoetten onderweg op 19 juni Jolanda en Roel. Wat een toeval, hè.
Hoi Jim,

Ik heb een aantal van jullie wel langs zien fietsen hoor, en er werden korte groeten uitgewisseld. Op welke dag het was weet ik niet precies meer.
Wij fietsten vanaf 15 juni de Icefields Parkway in zuidelijke richting, van Jasper naar uiteindelijk Yellowstone in de USA.

Ik heb nog even met een dame uit jullie groep staan praten op een parkeerplaats langs de weg. De rest van de groep fietste intussen onverdroten verder, de blik gericht op de majestueuze bergketens, zoals het hoort.

Gijs