Additionally, paste this code immediately after the opening tag: voorbereidingen Utah - Forum Wereldfietser

voorbereidingen Utah

Bezig met de laatste loodjes voor een nieuwe reis: Denver - Las Vegas voor de maand juni.

Vanuit Denver met de trein naar Grand Junction en van daaruit fietsend naar Las Vegas, via al die mooie parken aldaar op zoek naar de vreemdste ravijn- en rotsformaties (Canyonlands, Arches, Bryce, Zion, Monument Valley, Grand Canyon, Zion, etc).

zie hier een te downloaden Google Earth bestand van de route.
Afbeelding

Paar vraagjes:

1) GPS
Heb momenteel geen gedetailleerd kaartmateriaal van het gebied en hoop dat ter plaatse te kunnen kopen. Wel wil ik nu voor het eerst een GPS kopen, omdat het toch een zelf uitgeplozen route is over vele onverharde wegen en niet eens alle wegen terug te vinden waren op Google Maps of Open Street Map.... Het is te hopen dat de route te doen is en de weg er uberhaupt is.
Op het oog heb ik de nieuwe Garmin GPSMAP62s om daar de hele route in te stoppen. Nu begrijp ik dat je in dit apparaat 200 gpx tracks kunt stoppen met elk 10.000 punten. Begrijp ik dat goed? Of is het maximaal 200x50trackpunten=10.000punten?
Vanuit de in Google Earth gemaakte route (het kmz-bestand) wil ik via gpsies.com de betreffende gpx-tracks maken (conversie van een kmz-bestand). Is dat mogelijk en krijg je dan ook meteen gpx-tracks met max 10.000punten?

2) Klimaat
Iemand ervaring met het klimaat in de woestijnen van Utah in Juni? Ik ga ervan uit dat het heel heet gaat worden. Veel draagvermogen van de fiets zal naar goed gevulde waterzakken moeten gaan. Wellicht siesta in de namiddag en de vroege en late uurtjes blijven gebruiken om iets koeler te fietsen. Uiteraard pet en zonnebrand mee..... Iemand nog leuke ideeen tav het voorkomen van oververhitting en uitdroging?

Wat betreft gewenning aan het klimaat kan ik me van Arizona vorig jaar herinneren dat ik in de eerste week veel moeite had om aan de droogte en de hitte te wennen. Was toch wel een overgang van NL naar Arizona. Iemand tips om deze overgang te vergemakkelijken? Ik verwacht overigens dat begin Juni nog te doen is in Moab, gezien de hoogte (1200m) en de iets noorderlijke ligging in vergelijking met Tucson, Arizona.

3) volume- en gewichtsbesparing brander, gastank en pannen
Ik loop met het idee om in de dorpen en stadjes maar het warme eten te halen en in de 2 a 3 dagen ertussen louter op koud eten te leven. Veel tortilla's mee dus voor de koolhydraten en voor de rest wortels, appels, geblikt voer en veel gatorade en mountain dew. Nu ik het zo opschrijf klinkt het niet echt als een goed plan..... aan het eind van de dag warme soep of spaghetti is toch ook wel lekker, maar is het te doen denk je om het warme eten uit te besteden aan de eettentjes en restaurants die je onderweg tegenkomt?

4) 1-persoonstentje
Moet nog steeds een lichtgewicht 1-persoonstentje kopen. Denk al maanden aan de Exped Vega 1. Maar wat denken jullie van een bivaktentje zoals de Vaude Bivi 2, bivaktent met binnentent.

5) Marathon Extreme
Vorig jaar tijdens de Great Divide tocht waren de Extreme bandjes tot het canvas afgesleten. Dit lag niet aan het profiels van het rubber, dat was dik genoeg, maar dat lag aan het dunne laagje rubber tussen het profiel in. Deze fietstocht gaat ook weer over grotendeels onverharde wegen, maar zou toch graag een iets degelijkere dikke band willen, met profiel, maar ook met een dikke laag rubber tussen het profiel in. Iemand suggesties voor een mooi offroad bandje?

6) ntb

alvast bedankt voor het meedenken ;).
grtz
De Marathon Cross en vooral de Marathon Plus Tour en Plus ATB zullen langer meegaan. Maar het zijn ook zwaardere en minder lekkere banden. Een alternatief is daarom om een reserveband extra mee te enemen. Ik dacht dat je de vorige keer geen reserveband bij je had (vond ik riskant). Drie Extremes zijn lichter dan twee van deze zwaardere banden. Als er ook nog langere stukken asfalt in je tocht zitten kun je ook nog overwegen een Supreme of Dureme als reserve mee te nemen, en je achterband te wisselen naar gelang de omstandigheden. Verder kun je 57 mm brede Extremes monteren als je dat al niet deed. Dat geeft meer grip en comfort, en je gewicht (groot bij jou) wordt over een groter opppervlak verdeeld, voor minder slijtage. Moet je denk ik wel je spatborden thuislaten.
Toen ik in Israel woonde ging men uit van 5 liter water per dag voor trips in de woestijn. Bedek je hoofd, altijd.
Wim
1) kaartmateriaal:
De AAA kaart van Indian country (gratis voor ANWB leden) is een aanrader.
Gratis Utah topo map voor de Garmin: http://www.miscjunk.org/mj/mp_uttopo.html
Om langere tracks in je GPS te stoppen: Javawa's imgtogpx http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html

2)
Utah ligt hoog gelegen (1000-2000m) en in juni kan het 's ochtends nog aardig fris zijn. Hou rekening met nachtvorst, dus een warme slaapzak is aan te bevelen. Overdag een graadje of 20 dus ideaal fietsweer.

3)
Restaurantjes en fast foodtenten zal je overal tegenkomen, al kunnen de afstanden wel wat groot zijn.

Zie verder mijn website voor nog meer info:
http://moh.freehostia.com/index.html?2008/usa/index
Hoi

Het is zeker een prachtig gebied. Maar zijn de parken nog open? Vanwege de staatsbezuinigingen zouden de parken mogelijk (dus ook de campings) gesloten worden.
Op www.nps.gov heb ik niets gelezen over het sluiten van de parken.

Voor een mooi verslag en filmpje zie ook: www.audreytracks.nl . Thuis zal ik je ook mijn
filmpje even doorgeven.

Wij fietsten van L.A. naar Las Vegas, en naar Green River (bij Moab).En namen toen d Greyhound naar Salt Lake City.

Ad.1: Ik heb daar toen een GPS gekocht, scheelde aanzienlijk. Maar dan moet je er nog wel kaarten e.d. op laden. En het voorwerk is lastiger.
Wij hebben daar veelal de asfaltwegen genomen. Erg rustig en goed te fietsen. De zandwegen zijn lastig tot zwaar (vooral in die hitte). En je komt dan weinig dorpen tegen of benzinetankstations. Dus dan kun je je watervoorraad ook niet aanvullen.
En sportdranken en cola zijn ook aan te bevelen voor de benodigde mineralen.
En op de zandwegen zul je ook niet snel iemand tegenkomen in geval van nood of behoefte aan water/drinken.

Ad.2.
Het is soms heet!!! We hadden dagen met meer dan 50°C !!!! En in de schaduw was het dan nog 40 graden !!! (langs oa.a. lke Mead naar Las Vegas). Zit je op hoogte dan is het idd soms koeler, zoals bij Bryce.

Let goed op jezelf en je lichaam!!! Let op de uitdrogingsverschijnselen e.d.. Misschien dat ik je even een PDF-je kan maken. Stuur m dan via een pb-tje je emailadres.
En van mijn routes met hoogteprofilen.

Je moet soms aardige afstanden overbruggen. Wij fietsen ook een paar keer 150km op 1 dag. En dan kun je je niet veroorloven om een siesta te houden. Maakt ook weinig uit…het blijft de hele dag heet! Zolang je fietst heb je ook wat rijwind en dus wat afkoeling.

En let op: soms staat er op de borden “natural Bridges park – 8 miles”. Dat betekent dat je dan bij de afslag bent…naar het park toe….soms is het dan nog 4 – 8 miles fietsen….Men neemt het daar niet zo nauw met de afstanden. In de auto maakt dat niet zoveel uit.

Het is ook extreem klimmen! Verkijk je daar niet op. Het gaat allemaal recht omhoog! Met die sterke pickups daar sleurt men elke boot of caravan makkelijk naar boven.
Al zagen we daar in de bermen, op de pechstroken ook wel plekken waar auto’s uitgebrand waren. Soms wordt hun aangeraden de airco’s uit te zetten om vermogen te sparen, en oververhitting van de motor te voorkomen.

Andere tips:
- Doe een sok om je bidon heen en maak die nu en dan wat nat. Dat houdt het water koeler….maar kost ook weer water….;
- Hang een theezakje in de bidon. Ik merkte dat dat goed werkte. Lauw water kreeg ik bijna niet door mijn strot…..lauwe thee daar tegen wel!:
- Je hebt ook van die zakjes met poeder om je eigen powerdrnkjes te maken…..wij vonden dat echt afschuwelijk spul….;
- Des te meer water mee, zijn des te meer kilo’s. Wij hadden een 4 liter p.p. mee zo ongeveer. In principe dronken we te weinig volgens de regels…je moet daar tegen kunnen.
En acclimatiseren….tsja blijf even in Denver en doe de eerste 2 dagen rustig aan….

Ad.3. Wij hadden wel elk een brander en pannetjes mee. En elk een tentje. Het is toch lekker om te allen tijde jezelf te kunnen helpen, en een lekkere pasta naar binnen te kunnen werken.
En ga niet uit wat andere restauranthouders soms zeggen. Zij runnen een restaurantje en komen dus de deur bijna niet uit……! We kwamen ook wel tegen dat je verderop dus niets kon kopen / eten. Bijvoorbeeld in Hite langs Lake Mead. Het was daar bijna uitgestorven omdat het toerisme vanwege het zakkende waterniveau, weg bleef. Men kon daar de boten niet meer te water laten. En wat we konden kopen was bedorven…..
Ook waren daar nog een paar andere (Amerikaanse) fietsers neergestreken, die dus voor ons de winkels leeg roofden….
Sommige plaatsen op de kaart….zijn uitgestorven. Woont dan letterlijk niemand meer. Dus hou daar ook rekening mee!

Ik had een winterslaapzak mee. Soms was het ’s nachts rond het vriespunt…en was het veel warmer dan sliep ik in een lakenzak op de slaapzak.

En bij Lonely Planet kun je ook hoofdstukken van de gidsen downlaoden en op een stickie zetten. Bespaart gewicht. Op zet het op een e-reader. Veel hotels, e.d. hebben wifi en geen aparte internetcomputers meer. Soms wel in de bibliotheken.

Ad.4. geen idee.
Ik had een Birdland colibri (oid). Wat ik mee maakte was, dat ik de grootste problemen had om mijn tent stokken in de lussen te steken. Het paste niet meer. Wat bleek; de tentstokken waren door de hitte in de zwarte rollbag achterop gaan uitzetten….! (Ook de zwarte rollbag was bijna te warm om vast te houden.) Dus enige flexibiliteit daarin is handig.

Ad.5. Ik heb nog nooit zoveel lekke banden gehad…Bij meer dan 50 graden wordt alles een stuk zachter en minder sterk. Ook bleek later dat mijn velg een fabrieksfout had….En toch reed ik er al een jaar op zonder problemen in Europa…maar daar in het extreme klimaat werd dat anders.
En banden wisselen/plakken/repareren in die hitte is ook niet fijn!

Veel plezier en succes!

Fokko
Fokko schreef: Maar zijn de parken nog open? Vanwege de staatsbezuinigingen zouden de parken mogelijk (dus ook de campings) gesloten worden.
Fokko
Die geruchten hingen samen met een eventuele "government shutdown".
Dat gevaar is voorlopig voorbij en dus blijven de parken open.

Peter
AB schreef:Bezig met de laatste loodjes voor een nieuwe reis: Denver - Las Vegas voor de maand juni.

Vanuit Denver met de trein naar Grand Junction en van daaruit fietsend naar Las Vegas, via al die mooie parken aldaar op zoek naar de vreemdste ravijn- en rotsformaties (Canyonlands, Arches, Bryce, Zion, Monument Valley, Grand Canyon, Zion, etc).

Ook leuk zijn de diverse slotcanyons. Er is net een mooie film van gemaakt,
http://www.imdb.com/title/tt1542344/

Wees dus wel goed voorbereid.

Canyonlands is inderdaad een geweldige aanrader

Afbeelding
Beste, ik ben twee jaar terug in Utah geweest van denver naar las vegas alleen wel in drie weken dus wel een iets andere route.

Wat wij erg de moeite vonden was de burrtrial http://www.utah.com/offroad/burr-trail.htm perfect te fietsen maar super rustig(5 autos in 2 dagen).
Gezien de afstand lijkt me deze route iets te veel voor 1 maand zeke rmet de hoogte verschillen en de hitte.

Hier een paar andere tips:

-kamperen op gooseneck
-kamperen op four corners(wel eten meenemen)
-Bryce bezoeken
-Coral pink sanddunes: http://www.utah.com/stateparks/coral_pink.htm
-kaart: delorme colorado en utah verkrijgbaar via amazon.com
-hotel in lasvegas :http://www.terriblescasinos.com/ goedkoop en een gratis taxi naar het vliegveld , het is verstandig om eerst een doos te halen op het vliegveld omdat toen maar 1 maatschappij dozen had.
-zet je wekker op 12 uur en kijk omhoog je weet niet wat je ziet zoveel sterren


Ik heb 5 jaar gelden in arizona gefiets in juni en het is wel warm maar wel uit te houden, maar zorg dat je veel water hebt. Gezien de lange afstanden zou ik niet vertrouwen op dorpjes maar gewoon je brander meenemen.

Jerry
Wim schreef:De Marathon Cross en vooral de Marathon Plus Tour en Plus ATB zullen langer meegaan. Maar het zijn ook zwaardere en minder lekkere banden. Een alternatief is daarom om een reserveband extra mee te enemen. Ik dacht dat je de vorige keer geen reserveband bij je had (vond ik riskant). Drie Extremes zijn lichter dan twee van deze zwaardere banden. Als er ook nog langere stukken asfalt in je tocht zitten kun je ook nog overwegen een Supreme of Dureme als reserve mee te nemen, en je achterband te wisselen naar gelang de omstandigheden. Verder kun je 57 mm brede Extremes monteren als je dat al niet deed. Dat geeft meer grip en comfort, en je gewicht (groot bij jou) wordt over een groter opppervlak verdeeld, voor minder slijtage. Moet je denk ik wel je spatborden thuislaten.
Toen ik in Israel woonde ging men uit van 5 liter water per dag voor trips in de woestijn. Bedek je hoofd, altijd.
Wim
Tja, heel verhaal vorig jaar met die buitenband. Eerst van plan om die band niet mee te nemen. Op het laatste moment in NL besloten wel mee te nemen, om hem daarna na 8 dagen alweer terug te sturen, om dan halverwege weer een nieuwe te kopen, vanwege vervroegde slijtage.

De extreme is een soepel bandje, met DD-laag, maar het rubber tussenin het grovere profiel in is nogal dun. Stenen doen die dunne laag snel slijten, dus vandaar de vraag naar eventueel een nieuwe band.

Deze reis in Utah is de helft van de great divide van vorig jaar, dus eigenlijk denk ik dat een reservebuitenband niet nodig is. Wil deze keer proberen zonder voortassen te rijden en om volume te besparen deze male een extra paar schoenen en een reservebuitenband dus thuis te laten.
Uiteraard zit ik niet op een versleten buitenband te wachten (want ook deze keer weer veel offroad), dus vandaar de vraag naar een stuggere buitenband.

Ik had zelf ook al de "marathon plus mtb" op de korrel, maar 1,2kg per band is wel zwaar idd :). Zou de Double Defense Smart Sam ook een leuke optie zijn (660gram)? Of is dat dezelfde kwaliteit als de Extreme?
De tovenaar schreef:1) kaartmateriaal:
De AAA kaart van Indian country (gratis voor ANWB leden) is een aanrader.
Gratis Utah topo map voor de Garmin: http://www.miscjunk.org/mj/mp_uttopo.html
Om langere tracks in je GPS te stoppen: Javawa's imgtogpx http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html

Zie verder mijn website voor nog meer info:
http://moh.freehostia.com/index.html?2008/usa/index
Bedankt voor de tip. Net de GPSMAP62s opgehaald en inmiddels heb ik die gratis Utah topo map al gedownload en geupload op het gps-apparatus. Nog gedetailleerder dan de Garmin US topo 2008! Helemaal bedankt voor de tip dus ;).
jerryopdefiets schreef:Wat wij erg de moeite vonden was de burrtrial http://www.utah.com/offroad/burr-trail.htm perfect te fietsen maar super rustig(5 autos in 2 dagen).
Gezien de afstand lijkt me deze route iets te veel voor 1 maand zeke rmet de hoogte verschillen en de hitte.

Hier een paar andere tips:

-kamperen op gooseneck
-kamperen op four corners(wel eten meenemen)
-Bryce bezoeken
-Coral pink sanddunes: http://www.utah.com/stateparks/coral_pink.htm
-kaart: delorme colorado en utah verkrijgbaar via amazon.com
-hotel in lasvegas :http://www.terriblescasinos.com/ goedkoop en een gratis taxi naar het vliegveld , het is verstandig om eerst een doos te halen op het vliegveld omdat toen maar 1 maatschappij dozen had.
-zet je wekker op 12 uur en kijk omhoog je weet niet wat je ziet zoveel sterren
Bedankt voor je tips Jerry.

Gooseneck en Four Corners, zijn dat punten in Canyonlands NP of Capitol Reef NP?
The burrtrail staat zeker op hoog op de agenda. Net als de Kokopelli Trail, White Rim Trail, Lock Hart Road, Smokey Mountain Road, Hartnet Road (cathedral valley), Cottonwood Wash Rd. Dat is toch wel het mooie aan fietsen in Amerika, dat uitgebreide netwerk aan onverharde wegen. En natuurlijk de Nationale Parken….., hoewel ik denk Monument Valley en Grand Canyon te moeten schrappen. Dat moet een andere keer dan maar ;). Of zou je juist eerder Zion en Bryce inruilen ten faveure van Monument Valley, Page (Antelope Canyon) en Grand Canyon, Blue Canyon en Coal Mine Canyon? Moeilijke keuze voor een rotsenknuffelaar.

Als de werkelijkheid net zo mooi is als de foto’s op google earth dan wordt het wederom een topreis. Waar ik alleen tegenop zie is dat ik geen gedetailleerde routebeschrijving heb en weinig zicht heb op goede eet- en waterpunten in een hels/droog/heet juni-klimaat. Nog een reden om zo weinig mogelijk mee te nemen, om zo maximaal ruimte te scheppen voor een eet- en drinkvoorraad voor enkele dagen.

En de wekker om 12 uur gaat zeker gebeuren, wil nu eindelijk eens de Milky Way bewonderen ;).
De tovenaar schreef:Zie verder mijn website voor nog meer info:
http://moh.freehostia.com/index.html?2008/usa/index
Prachtige filmpjes, laat precies zien waarom ik er ook heen "moet" ;).
AB schreef: Gooseneck en Four Corners, zijn dat punten in Canyonlands NP of Capitol Reef NP?
Of zou je juist eerder Zion en Bryce inruilen ten faveure van Monument Valley, Page (Antelope Canyon) en Grand Canyon, Blue Canyon en Coal Mine Canyon? Moeilijke keuze voor een rotsenknuffelaar.
Zion is erg mooi, maar Grand Canyon, Monument Valley moet je natuurlijk zeker zien.

Afbeelding
Moki Dugway

Mooiste weg is via de Moki Dugway, kan je nog een leuk onverhard stukje doen over de Valley of Gods. Aan het eind kan je dan naar de Gooseneck gaan kijken. Mij leek het niet zo'n mooie plek op te kamperen, nogal winderig en desolaat.

http://www.utah.com/stateparks/goosenecks.htm

Na monument valley naar Grand Canyon is echter een vervelende weg, mogelijk kan je een onverharde trail vinden. Misschien richting page, kan je ook even langs de Paria Canyon en dan de North Rim bezoeken.

http://www.zionnational-park.com/coyote ... -paria.htm

Wat ook spectaculair schijnt te zijn is de Subway in Zion.
http://www.climb-utah.com/Zion/subway.htm

Fikse wandeling. We zijn er langs gefietst, maar hadden geen tijd om die te doen. Je hebt wel een permit nodig.
Ik ben 10 jaar geleden van Salt Lake City naar de Grand Canyon gefietst. Vond Zion en de GC veel mooier dan Bryce, maar was vooral verbaasd over de prachtige minder bekende state parks. Kijk daar dus ook eens naar. Kodachrome bijvoorbeeld (ja inderdaad vernoemd naar het foto rolletje). Daar slapen was echt een super ervaring. (let wel op de schorpioenen voordat je je schoenen weer aantrekt ;))
Neem vooral ook de tijd om te genieten van de parken. Een wandeling van 1 (of 2) dagen de Grand Canyon in is fantastisch, evenals in Zion de wandeling door/in de rivier. Dat is wel geen fietsen, maar zeker niet te missen.
Warmte viel me erg mee. Inderdaad veel drinken, maar het is droge warmte dus went snel. Een fietshelm was daar toen al verplicht, maar ook zon-technisch erg prettig.
Veel plezier!
doubletravel schreef:Ik ben 10 jaar geleden van Salt Lake City naar de Grand Canyon gefietst. Vond Zion en de GC veel mooier dan Bryce, maar was vooral verbaasd over de prachtige minder bekende state parks. Kijk daar dus ook eens naar. Kodachrome bijvoorbeeld (ja inderdaad vernoemd naar het foto rolletje). Daar slapen was echt een super ervaring. (let wel op de schorpioenen voordat je je schoenen weer aantrekt ;))
Neem vooral ook de tijd om te genieten van de parken. Een wandeling van 1 (of 2) dagen de Grand Canyon in is fantastisch, evenals in Zion de wandeling door/in de rivier. Dat is wel geen fietsen, maar zeker niet te missen.
Warmte viel me erg mee. Inderdaad veel drinken, maar het is droge warmte dus went snel. Een fietshelm was daar toen al verplicht, maar ook zon-technisch erg prettig.
Veel plezier!
Weet je zeker dat helm dragen een wettelijke verplichting is in Utah/Arizona.... Dacht dat je daar zelfs motorrijders zonder helm ziet rijden.

Ik denk dat ik tegen de hitte een pet met ruime klep en een bandana meeneem.
goede tip die valley of the gods, heb um inmiddels in de route opgenomen, inclusief die klim van de moki dugway.
Probleem is gewoon de tijd en dat ik ook graag cathedral valley en capitol reef NP wil bezoeken.... Er zal dan zowieso iets moeten sneuvelen, of capitol reef (en dan ook smokey mountain road, burr trail, capitol reef, cathedral valley) of Grand Canyon of Monument Valley....

hier wat foto's ter inspiratie:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Weet niet of je een iPhone hebt, maar heb je deze gezien?
http://www.iphoneclub.nl/113441/nationa ... en-gratis/

Van die helm was toen wel zo. verschilt overigens per staat.
doubletravel schreef:Weet niet of je een iPhone hebt, maar heb je deze gezien?
http://www.iphoneclub.nl/113441/nationa ... en-gratis/

Van die helm was toen wel zo. verschilt overigens per staat.
http://www.iihs.org/laws/helmetusecurrent.aspx

niet verplicht dus, wel verstandig natuurlijk
AB schreef: 4) 1-persoonstentje
Moet nog steeds een lichtgewicht 1-persoonstentje kopen. Denk al maanden aan de Exped Vega 1. Maar wat denken jullie van een bivaktentje zoals de Vaude Bivi 2, bivaktent met binnentent.
Hoi Auke,

Ziet er weer veelbelovend uit. Ben nu al benieuwd naar je foto's. Je neemt toch wel voldoende camera's en lenzen mee om mooie foto's te maken? ;-)

Ik heb mijn Decathlon poptentje in geruild voor een ("WF waardiger") Moment van Tarptent. Het is een enkeldaks tentje maar volledig "bug free". Weegt iets minder dan een kilo en minimaal met 2 haringen op te zetten.

http://tarptent.com/moment.html

Als brander heb nu een http://www.traildesigns.com/stoves/caldera-sidewinder Daar kun je met esbit, alchohol en hout of koken. Bij de side winder combi past de "cone", brander(s) en grondplaatje in het pannetje zelf. Ik heb er ook nog een "inferno" insert bij waarmee je vollediger hout kunt verbranden.

De cone, inferno en esbit houdertje is van titanium en erg licht. Ik heb er nog een 1.3 l Evernew pannetje en bakpan-deksel (ook van titanium).

Ze hebben ook voor de ultralight gemeenschap varianten die van een Heineken of Fosters bierblik gebruik maken. Er zijn veel youtube filmpjes als je een idee wilt krijgen.

Veel succes en plezier, Willem
Wilm schreef:
AB schreef: 4) 1-persoonstentje
Moet nog steeds een lichtgewicht 1-persoonstentje kopen. Denk al maanden aan de Exped Vega 1. Maar wat denken jullie van een bivaktentje zoals de Vaude Bivi 2, bivaktent met binnentent.
Hoi Auke,


Ziet er weer veelbelovend uit. Ben nu al benieuwd naar je foto's. Je neemt toch wel voldoende camera's en lenzen mee om mooie foto's te maken? ;-)

Ik heb mijn Decathlon poptentje in geruild voor een ("WF waardiger") Moment van Tarptent. Het is een enkeldaks tentje maar volledig "bug free". Weegt iets minder dan een kilo en minimaal met 2 haringen op te zetten.

http://tarptent.com/moment.html

Als brander heb nu een http://www.traildesigns.com/stoves/caldera-sidewinder Daar kun je met esbit, alchohol en hout of koken. Bij de side winder combi past de "cone", brander(s) en grondplaatje in het pannetje zelf. Ik heb er ook nog een "inferno" insert bij waarmee je vollediger hout kunt verbranden.

De cone, inferno en esbit houdertje is van titanium en erg licht. Ik heb er nog een 1.3 l Evernew pannetje en bakpan-deksel (ook van titanium).

Ze hebben ook voor de ultralight gemeenschap varianten die van een Heineken of Fosters bierblik gebruik maken. Er zijn veel youtube filmpjes als je een idee wilt krijgen.

Veel succes en plezier, Willem
Bedankt Willem,

Op de fotografie gaat natuurlijk niet bespaard worden :).

Toevallig deze week net de Exped Vela 1 besteld, inclusief extra footprint. Scheelt toch weer 2kg met de Exped Orion.

Waar ik nu tegen aan hik is of ik gewicht en volume op de schoenen moet gaan besparen. De sidi's fietsen het lekkerst, geen twijfel, maar deze reis zal ook zo nu en dan een wandeldag bevatten (Zion, Chesler Park, False Kiva, Bryce en wellicht Grand Canyon). Vorig jaar tijdens de great divide een extra paar wandelschoenen meegenomen. Toch weer een kg extra en een kwart ortliebtas.
Iemand een mening over de fietsloopschoenen van Shimano (tijdens een lange wandeling even het plaatje eraf schroeven toch)?
Afbeelding

Waar ik verder tegen aan hik is de vraag om wel of geen voortassen mee te nemen. Toch wel handig om juist beide voortassen vol te gooien met een 4L waterzak (8kg water, 2 voordragers, 2 ortlieb voortassen = ca 10kg?). Wel of niet een waterfilter mee? Toch ook halve kg.
AB schreef: Iemand een mening over de fietsloopschoenen van Shimano (tijdens een lange wandeling even het plaatje eraf schroeven toch)?

Waar ik verder tegen aan hik is de vraag om wel of geen voortassen mee te nemen. Toch wel handig om juist beide voortassen vol te gooien met een 4L waterzak (8kg water, 2 voordragers, 2 ortlieb voortassen = ca 10kg?). Wel of niet een waterfilter mee? Toch ook halve kg.
De Shimano schoenen zijn prima om mee te wandelen, ook behoorlijke hikes meegewandeld in Canada, VS en Noorwegen. Nooit problemen gehad, plaatjes er ook niet afgeschroeft. Alleen bij sneeuwvelden is het wat lastiger en als je met een zware rugzak gaat wandelen is het geen aanrader.

Voortassen is even afhankelijk of je de ruimte nodig hebt en of je veel ruig onverhard gaat rijden. Waterfilter lijkt me niet echt nodig, vaak is er wel water te krijgen, even goed op de kaart kijken. Voor de zekerheid kan je wat waterzuiveringstabletten meenemen.