Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Duitse fietsmerk Conway - Forum Wereldfietser

Duitse fietsmerk Conway

Heeft er iemand ervaring met het Duitse fietsmerk Conray?

Een kennis van me wil een mtb-achtige fiets kopen, maar heeft geen grote portemonnee. Rond de 500 euro kan hij eraan kwijt. Dit merk zag ik bij een fietsenzaak en het zag er aardig uit. ken iemand het of heeft tips?

Alvast Bedankt.

Gr.
Betty
Het ziet er wel aardig uit.Zeker voor iemand die net begind.Vraag in de winkel of ze ook van andere merken rond die prijs 500 hebben staan.Verder heb ik nog geen ervaring met dat merk
koop dan liever een goede 2e hands.... Voor dat geld heb je troep (ja.. dan wel nieuw).
Als het voor vakantie is dan is voor deze prijs tweedehands zeker beter. Als het is om echt in de modder te spelen dan is geen van beide een goed plan. Een nieuwe is niet goed genoeg en onderdelen van dit niveau zullen heel snel slijten. Een tweedehands mtb heeft al snel teveel slijtage achter de rug.
Zelf heb ik onlangs voor mijn zoon een overjarig model Cube LTD gekocht. Dat was wel wat duurder, maar is echt heel veel beter (LX naven, en de rest ook ongeveer dat niveau, plus HS33 remmen). Alleen de vork is zoals vaak wat onder de maat.
Maar nogmaals: er zijn zoveel mooie tweedehands fietsen te koop. Wie hier terugbladert ziet fantastische voorbeelden, zeker in de minder trendy categorie van bijvoorbeeld stalen Koga's met slanke buizen.
Wim
Wim schreef:Een tweedehands mtb heeft al snel teveel slijtage achter de rug.

Wim
Dat ligt eraan wat je tegenkomt he? Er staan zat MTB's weg te stoffen in de schuur in plaats van gebruikt te worden.

tip: neem een kundig iemand mee.
Wim schreef: Een nieuwe is niet goed genoeg en onderdelen van dit niveau zullen heel snel slijten.
Dat slijten zal wel mee vallen. Ik ken mensen die voor rond de 500 een pracht Stevens MTB met alivio/acera hebben, en dat is zeker voor de prijs behoorlijk stabiel. Daarentegen ken ik ook de echte 'XT'-fans. Dat slijt behoorlijk wat sneller, met name cassettes/bladen zijn een stuk minder solide omdat ze meer op laag gewicht zijn gemaakt.
IK heb hier ook zo'n (Trek Navigator 100) mtb staan uit de onderklasse. Zelfs bij beperkt gebruik als vakantiefiets voor de kinderen heb ik in de loop van de jaren zowat alles moeten vervangen omdat het niet goed werkte, of omdat het heel snel sleet. Promax remmen die niet remden, suntour cranks die na 2000 km versleten waren, trapas idem, verend ezadelpen die na 1000 km al teveel speling had, trappers die na 1500 km niet meer ronddraaiden, voorwiel waarvan de lagers na 3000 km versleten waren, brakke banden met heel veel rolweerstand, heel goedkope gripshift shifters die na 3500 km echt af waren. En dit was dus bij licht gebruik, geen gespeel in de zandbak, en net onderhoud. Het is nu een heel degelijke fiets.
Wim
Daar noem je ook een verzameling net-niet ...
Waar het mij omging is dat je rond 500 een ronduit acceptabele nieuwe fiets kunt kopen van behoorlijke kwaliteit met een goede geometrie. Zonder dat ik merken wil promoten .. maar bijvoorbeeld een instapmodel Stevens met alivio of mijn eigen MTB van ( het in NL totaal onbekende ) Rockmachine ( compleet deore voor 500 ) die nu toch al 10000 gedraaid heeft met alleen cassette en ketting vervangen.


Terwijl je voor hetzelfde geld natuurlijk ook een fiets kunt kopen die nergens op slaat, waaronder imo zo'n Conway. Of een Trek bij de zogenaamd goedkope fietsenwinkel in de Stad ..
Als je de tijd neemt even te zoeken kun je voor relatief weinig een mooie fiets vinden. Kijk eens naar deze bijvoorbeeld: http://www.12gotrading.nl/mountainbikes ... flash_2009
rvdh schreef:
Wim schreef:Een tweedehands mtb heeft al snel teveel slijtage achter de rug.

Wim
Dat ligt eraan wat je tegenkomt he? Er staan zat MTB's weg te stoffen in de schuur in plaats van gebruikt te worden.

tip: neem een kundig iemand mee.
Inderdaad, bijna al mijn fietsen zijn tot nu toe tweedehandsexemplaren geweest, ook mijn mountainbikes, en daar heb ik nog geen spijt van gehad. Het aanbod op de tweedehandsfietsenmarkt van gewone fietsen, mountainbikes en racefietsen is behoorlijk groot en mits je er zelf iets van kent (of iemand meeneemt die er iets van kent) kan je koopjes doen op de tweedehandsmarkt. Er worden erg veel fietsen gekocht met het voornemen om te gaan fietsen die uiteindelijk nauwelijks zijn gebruikt op het moment dat ze te koop worden aangeboden en daarnaast is er nog het aanbod van mensen die hun hobby om gezondheidsredenen moeten stopzetten, geen tijd meer hebben, ... of toch nog iets beters/anders besluiten te kopen.
Er zit natuurlijk wel erg veel kaf tussen het koren, dus daar moet je oog voor hebben, en zo'n zoektocht vraagt wat meer tijd dan het aankopen van een nieuwe fiets in een winkel. Als je zoekt op gewone tweedehandssites (ebay, koopjeskrant, ...) dan is het bijna enkel kaf, zoektochten op gespecialiseerde fora leveren meer koren op.

Overigens geldt dit minder voor b.v tandems, ligfietsen, velomobielen, kwaliteitsvouwfietsen, ... die behoorlijk waardevast zijn.