eenzame schreef:En dieren slachten?
Heb ik geen probleem mee als het pijnloos is én de dieren een
goed leven hebben gehad.
Dat is dus helaas bijna nooit het geval.
Eet jij alleen biologisch/scharrel vlees? Zelf als je dat thuis zou kopen, eet je (onbewust) al gauw ook fout vlees (verwerkt door producten en in restaurants etc).
Bovendien, zelfs bij biologische producten worden de stierenkalfjes al na een paar weken geslacht en haantjes bijna direct na de geboorte levend verspipperd of vergast. Dat kan je toch geen goed leven noemen.
Bovendien gaat het bij het slachten vaak iets mis met de verdoving, waardoor dieren langzaam doodbloeden met doorgesneden kelen. Of soms worden de organen er al uit gehaald terwijl het dier nog niet eens dood is.
Het klinkt heel mooi, maar in de praktijk helaas niet mogelijk zonder veganistisch te leven.
Ik vond het ook niet makkelijk om drie jaar gelden al het vlees (en vis) te laten staan. Bijna nog moeilijker vond ik het om vier weken geleden alle zuivel en producten met ei en zuivel te laten staan.
Maar het went wel kan ik zeggen. De smaak van vlees/zuivel is ook maar aangeleerd (en voor een gedeelte te vervangen).
