Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietstocht van af Amersfoort via Kiel (DE) naar Goteborg (Zw - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Fietstocht van af Amersfoort via Kiel (DE) naar Goteborg (Zw

In 2004 ben ik van Stockholm naar Nederland gefietst. Voor een uitgebreid verslag en route zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... Zweden.htm

Verder heb ik op mijn site onder de landenpagina's een aantal routes verzameld:
http://www.fietsvakantielinks.nl/
Het is zeker te doen. Ik ben 2 jaar geleden, op mijn 19e, ongetraind op lange afstanden met een minder goede fiets dan de jouwe (3 versnellingen) van Assen (Drenthe) naar Berlijn gefietst. We hadden ook loodzware bagage, want geld voor lichtgewicht spullen is er nog even niet (zo woog onze tent 5.5 kilo, hadden we matjes a 20 euro per stuk etc).

Hoe dan ook, Noord-Duitsland is echt plat - ik kwam er ook met mijn 3 versnellingen (moest denk ik 2x afstappen in de buurt van Berlijn). Wij hebben gemiddeld iets van 65 kilometer per dag gedaan en dat was goed te doen. Eigenlijk was het afbreken en opbouwen van de tent en supermarkten onderweg vinden minstens zo vermoeiend als het fietsen zelf.
Iemand opperde een alternatieve route om Hamburg te omzeilen, maar misschien wil je daar wel gewoon even heen. Wij hebben er een korte pauze ingelast en vonden het wel een relaxte stad. Jammer was dat we eventjes luxe wilden en een jeugdherberg op het oog hadden, maar die zat sjokvol (eind juli).

Als je nog iets wilt weten over Noord-Duitsland (tot Hamburg, wij zijn natuurlijk niet naar Kiel gefietst :P), vraag gerust. Leuk om leeftijdsgenoten tegen te komen, trouwens :)