Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Scheren op de fiets - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Scheren op de fiets

jongens wat doen jullie moeilijk!

of heb ik van die fluweel zacht haartjes dat ik nergens last van heb?

benodigd voor een goede scheerbeurt:
- scheermes, dat ik heb vanaf mijn eerste donsjes (vervang wel afentoe de mesjes)
-ik gebruik die wiliams olie (ruikt ook nog lekker!)
-en een paar duppels water is overal.
(ik ben toch nooit meer dan 3 dagen buiten de bewoonde wereld (zoveel water/dinken kun je toch bijna niet mee nemen) en die stoppels van 3/4 dagen zijn geen ramp toch?

Een spiegel is ongeveer het laatste dat ik mee neem op vakantie. ik ken mijn eigen hoofd of hebben jullie allemaal rare uitsteeksels?

Droog scheren begin ik niet aan, dan trek ik mijn kop open.


succes mannen!

Mijn oplossing:

* Afgesneden scheerzeep staaf in fotorolkokertje.
* BIC scheermes (ook makkelijk te vervangen in verweggistan)
* Kwast met afgezaagde steel.

Weet niet hoeveel gram, de zeep gaat jaaaaaren mee.

John.

johntelleman schreef:Mijn oplossing:
Ik zit dicht bij John's methode, maar ik heb niets afgezaagd :lol:
Blind scheren is voor mij ook geen probleem, misschien is mijn huid niet zo teer als die van Bert :wink:
Leon

Gewoon blind scheren met een beetje water. Ik heb vaak ook 1 nieuw mach 3 mesje mee waar ik me ook droog mee kan scheren, die bewaar ik voor situaties waar ik geen water heb. Een mach 3 mesje gaat eigenlijk erg lang mee, wordt wel een beetje bot maar blijft het prima doen.
Owja, het houdertje van de mach 3 mesjes kunnen vrouwen ook weer gebruiken voor de Venus mesjes. Erg makkelijk, hoef je maar 1 houdertje mee te nemen. :D

Blind scheren doe ik altijd al, ook in Nederland. Gewoon lekker onder de douche :D

Na een paar korte tochtjes de elektrische meegesleept te hebben ben ik over geschakeld op het bekende busje olie en scheermes nog met twee blaadjes. Meestal scheer ik me onder de warme douche op de camping, dus zonder spiegel. Effe wenne als je normaal nooit nat scheert.

Hoelang doen jullie eignelijk met een mesje?

Ik heb zelf nog al een stevige baardgroei en vond de scherpte na een dag of vijf niet lekker meer gaan. Nu hoorde ik pas iemand zeggen dattie wel zes weken deed met een mesje??!!>???

Fedor schreef:... ga ik wel naar de plaatselijke barbier
Op de Filippijnen deed ik dat ook. Maar toen er voor de derde keer bloed aan te pas kwam (gebeurt bij mijzelf ook meestal, maar van een prof verwacht je beter) begon ik mij toch enige zorgen te maken over een hepatitus B -besmetting of erger.

Gerd

Roald schreef: Hoelang doen jullie eignelijk met een mesje?

Ik heb zelf nog al een stevige baardgroei en vond de scherpte na een dag of vijf niet lekker meer gaan. Nu hoorde ik pas iemand zeggen dattie wel zes weken deed met een mesje??!!>???
Bij mij lukt het ook zeker 6-10 weken, het wordt allemaal wat botter. Maar zoals ik al zei blijven die mach 3 mesjes vrij aardig snijden!

frank F schreef:Een spiegel is ongeveer het laatste dat ik mee neem op vakantie.
Bij mij zo ongeveer het eerste want het zit in m'n kompas (Silva) ;)... prima spiegel voor evt. scheren en lenzen indoen.

[quote="Roald"]

Hoelang doen jullie eignelijk met een mesje?

quote]

De batterijtjes van de handige en lichte Phillips micro gaan 60 minuten mee. De roterende mesjes nog veel en veel langer.
Liggen die slimme apparaatje al bij Marco de Wit en Eric Schuijt?

Schlauch schreef:
aandegracht schreef:Met williams scheerolie geen scheerzeep nodig
Ja dat spul gebruik ik ook weleens . Prima voor op reis, maar het is wel erg agressief. Of dat ligt aan de vervliegende lekkere geurtjes of aan de olie is me niet duidelijk.
Je moet er dus wel mee oppassen dat je na het scheren niet toevallig met je vingers in je ogen wrijft.
Inderdaad, er wordt ook aangeraden om maar drie druppels op je hand te doen. Ik gebruik (soms) ook lenzen dus ik zorg ervoor dat alleen mijn handpalmen met het spul in aanraking komen. Inderdaad wel lekker spul. En ik heb nog steeds mijn eerste flesje (toch wel 25 scheerbeurten verder)

Gr Hans

bert sitters schreef:De batterijtjes van de handige en lichte Phillips micro gaan 60 minuten mee. De roterende mesjes nog veel en veel langer.
Liggen die slimme apparaatje al bij Marco de Wit en Eric Schuijt?
Kijkshop, 29,99. Ik gebruik al jaren dezelfde methode als giantus en materiaal, levensduur materiaal en uitvoering komen overeen. En af en toe een paar dagen overslaan is niet zo erg.
net terug van Frankrijk/Italie, wat een verademing om gewoon weer met (ouderwets) scheerzeep te scheren!

Wat een ellende die veelgeroemde olie, na 1 baan zat het mesje al verstopt en zelfs fysiek geweld hielp nauwelijks, laat staan een harde waterstraal. Op gegeven moment zelfs met toiletpapier in de weer geweest om mesje te ontstoppen.

Op vakantie scheer ik me minder dan gebruikelijk, schat zo'n 1 keer per 5 dagen, dus de haren zijn wat langer, maar toen ik thuiskwam had ik ook een baardje van een dag of vijf en die verdween als sneeuw voor de zon bij aanblik van de spuitbus met scheerzeep.
Volgende keer voor mij dus gewoon weer een scheerstaaf/tube (een bus past niet in mijn toilettas).

Ik vind die scheerolie ook helemaal niets. Ik heb het geprobeerd, maar het scheert niet lekker en het mesje zit inderdaad direct helemaal vol. Ik gebruik scheergel van de Etos, formaatje klein. Dat zijn handige busjes die makkelijk mee te nemen zijn. Je doet er lekker lang mee, want je hebt maar een klein beetje nodig om je te scheren. Ik heb met een bus ruim 6 weken gedaan, en toen was 'ie nog niet leeg. In die tijd schoor ik me zo'n 1 keer per 3 dagen. Meer niet, want het is tenslotte vakantie. Minder ook niet, want dan is er niet meer doorheen te komen en zitten de mesjes toch weer zo vol. Als mesjes gebruik ik Wilkinson Duo.

Heerlijk, wat een getut....... waarom staan alleen vrouwen er om bekend te tutten? Heren, een Frans spreekwoord zegt 'een fondue zonder peper is als een zoen zonder snor'.

Karin
Veni vidi fietsie

Droog scheren gaat prima als het moet, zonder spiegel, maar dat is mijn idee.

Wat ik me inderdaad wel afvraag:waarom niet een poosje een baard laten staan? is dat zo erg, of willen jullie er nonstop goed uitzien voor je reisgenoot/eventueel op te pikken vrouw onderweg???

Maar ik heb niet de hele discussie gelezen(ben na pag 1 opgehouden, sorry, heb niet mega veel internet tijd hier in de VS)

groet,

Marius, die ook 6 maanden stage in een huis zonder scheercreme, borstels etc werkt, met alleen een set scheermesjes en een houder(van de appiehappie :D). En als het echt zo erg is: beetje handzeep+water over je gezicht smeren en je haartjes zijn ook alweer een stuk zachter om te scheren.

Zelf gebruik ik al jaren geen scheerzeep meer. Dit omdat mijn huid daar slecht op reageert.
Van een schoonheidspecialiste ooit de tip gekregen om i.p.v. zeep babyolie te gebruiken. Dit heb ik een tijd lang gebruik en afgezien van het feit dat je mesje inderdaad wat sneller vol komt te zitten gaat dat prima. Echter, in de praktijk scheer ik me bijna altijd onder de douche.
Zonder spiegeltje en zonder bloedbaden.
Maar op vakantie neem ik toch altijd een flesje babyolie (kleintje tijdens vakantieseizoen te koop bij de drogist) mee voor de momenten dat er geen warmedouche is. Voordeel van babyolie t.o.v. scheerolie is dat het niet in je ogen prinkt mocht daar terecht komen.