Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsknooppunten in osmand - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Fietsknooppunten in osmand

Jeroen S schreef:Een paar vraagjes nog hierover:

1. als ik wat verder uitzoom, verdwijnen helaas de knooppuntnummers. De knooppuntnummers van CycleMap (die zichtbaar worden als ik Cyclemap als overlay aanzet) blijven wel zichtbaar; maar ik wil liever geen datagebruik, en de kleur van de knooppunten in de Cyclemap overlay is slecht leesbaar (cyan). Is het in te stellen dat de knooppuntnummers van de de OpenFietsMap style zichtbaar blijven bij uitzoomen?

2. zijn de kleuren van de Cyclemap overlay aan te passen?

3. Als ik de OpenFietsMap style aanzet, krijg ik twee opties erbij:
- Show network numbers in cycleway
- Show node numbers instead of cycleway numbers
Ik kan geen verschillen op de kaart ontdekken wanneer ik deze opties aan/uit zet. Wat zouden ze moeten doen?

4. De optie Routes -> Fietsroutes tonen lijkt overbodig i.c.m. de OpenFietsMap style, aangezien de OpenFietsMap style default al de fietsroutes en knooppunten toont. Klopt dat?
1) De style van de knooppuntnummers zitten denk ik niet in de OFM render style maar in de default osmand, of zijn hard gecodeerd en dan niet aan te passen.
Vragen 2 en 3 geldt hetzelfde voor, geen idee waar die opties voor dienden, die zaten al langere tijd ingebakken in het programma. Je kan je vraag beter stellen op het osmand forum, misschien dat Harry van der Wolf hier een antwoord op heeft, hij is meer thuis in deze materie.

4) Klopt
Een ander alternatief is de kaartlaag van http://cycling.waymarkedtrails.org toevoegen in osmand (kaartbron>definieer/bewerk)

Code: Selecteer alles

URL: http://tile.waymarkedtrails.org/cycling/{0}/{1}/{2}.png
Een andere interessante laag is de global heatmap van Strava:

Code: Selecteer alles

URL: http://globalheat.strava.com/tiles/cycling/color1/{0}/{1}/{2}.png
Op deze kaart kan je zien waar Strava gebruikers vooral gefietst hebben. Ik heb de indruk dat dit vnl. racefietsers en MTB-ers zijn en in mindere mate fietsknooppuntenfietsers :wink:
Ik probeer deze knooppunten zichtbaar te krijgen maar kom er niet geheel uit. Heb online kaarten aangezet. Dan cycleosm omdat ik nergens openfietsmap of cyclemap zie. Zijn deze er nog? Is dit hernoemd? Of moet ik nog iets anders doen.
Bij mij op m'n Android mobiel werkt het zo:
-open menu
-open "kaart bekijken". Staat bij mij bovenaan in menu.
-klik op de fiets
Screenshot_20240613-170929.jpg
Isa en Youri schreef:
do 13 jun, 2024 16:31
Ik probeer deze knooppunten zichtbaar te krijgen maar kom er niet geheel uit. Heb online kaarten aangezet. Dan cycleosm omdat ik nergens openfietsmap of cyclemap zie. Zijn deze er nog? Is dit hernoemd? Of moet ik nog iets anders doen.
De Openfietsmap is alleen bij de offline OSMand vectorkaart beschikbaar, en bovendien heb je nog een apart bestandje nodig (OpenFietsMap-style.osf) die je van mijn site kunt downloaden:
https://www.openfietsmap.nl/downloads/android/osmand