Als je wil weten wat er volgend jaar in de outdoorwinkels ligt, lees ons lijvige artikel over de beurs OutDoor by ISPO. Wellicht ren je naar de winkel om nog iets van de oude collectie te kopen of wacht je juist tot volgend jaar met een vervanging. https://kampeerwijzer.com/2023/06/23/is ... door-gear/
Wat een mooi uitgebreid verslag. Een paar opmerkingen:
# ethylbutylacetylaminopropionaat (IR3535) is een andere stof dan permethrine:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ethylbuty ... propionaat
https://nl.wikipedia.org/wiki/Permethrin
Als je de structuurformule bekijkt zie je dat ze niet op elkaar lijken. Ergens iets verwisseld? Lost in translation?
Zelf ben ik overigens helemaal niet blij als fabrikanten allerlei stoffen aan artikelen gaan toevoegen die meer functies hebben dan ik als consument kan bedenken. Die stoffen worden uiteindelijk allemaal door de gootsteen gespoeld en met wat pech eindigt die gootsteen op de campinggrond onder diezelfde gootsteen.
# Het nadeel van titanium voor pannetjes komt niet alleen door de slechtere warmtegeleiding maar ook door de sterkte, zij het indirect. Dat zit zo: omdat titanium sterker en iets zwaarder is dan aluminium maken fabrikanten het pannetje dunner. Door het dunnere materiaal valt het nadeel van de slechte geleiding dwars door de pan in feite weg. Echter, de geleiding in de andere richting wordt daar nogmaals slechter door. Het effect is dat de warmte van de vlak als het ware alleen op de plek van de vlam door het pannetje gaat en zich niet over de bodem van de pan verspreidt. Dat effect kun je dus alleen beperken met een branden met een heel mooi gespreide vlam.
# Ik ben wel blij met de komst van meer (tertiare) kleuren. Met alles in rood of groen of blauw of geel of wit of zwart ziet het er al snel jaren-80 uit.
# Het is een goede keuze dat jullie geen prijzen vermelden. Ik zou het einde van het stuk dan denk ik niet gehaald hebben. Desondanks heb ik geen aanvechting om iets te gaan kopen.
# "We vonden het verder bijzonder dat je op een beurs, waar iedereen de mond vol had van duurzaamheid, gebotteld water moest kopen."
Inderdaad opmerkelijk. Maar zo'n beurs gaat natuurlijk helemaal niet om de duurzaamheid.
Met de (waarschijnlijke) prijzen van de spullen op de beurs wordt de duurzaamheid van een artikel voor 90% bepaald door wat de ontvanger van dat geld er mee gaat doen. Met de paar kilo plastic of niet heeft het weinig van doen.