Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Oude MTB ombouw naar tiener-trekkingfiets - Forum Wereldfietser

Oude MTB ombouw naar tiener-trekkingfiets

Voor onze oudste, 13 jaar en lekker aan het groeien, ben ik het mooie stalen frame van een oude Giant Terrago mountainbike aan het voorzien van nieuwe onderdelen. De fiets heeft emotionele waarde want van zijn echte vader geweest.

Het frame is 22 inch - nu nog aan de (flink) grote kant. Daarom hoop ik met een kortere, instelbare stuurpen wat afstelopties mogelijk te maken waardoor hij toch al lekker vooruit kan op deze fiets.

Ik ben op zoek naar een bagagedrager en een verstelbare stuurpen (25,4mm, van het oude type) met een relatief korte afstand tussen pen en stuur. De huidige fiets heeft een vaste met wel 10 centimeter lengte en dat levert een erg 'overstrekte' zit op.

Heeft iemand nog een bagagedrager of geschikte stuurpen 'over' die voor deze fiets zou kunnen werken? En heb je tips wat ik nog zou kunnen doen om deze fiets 'op de groei' toch al goed bruikbaar te maken voor onze vakantiefietsende tiener? Ik hoor het heel graag!

Vriendelijke groet, Lars
Zou je niet een kleiner frame pakken en tegen de tijd dat de 22 inch wel past eventueel de onderdelen overzetten?

Fraai idee hoor en zeker doen met die emotionele waarde, maar is een tussenstapje niet beter?
tja hoe ga je uitkomen met de maat. Misschien is het zo'n jongen van dadelijk 14 jaar oud en al richting de 1,80m?

Zou toch proberen een zo passend mogelijke fiets te maken. Punt van belang: als hij vooruit van het zadel schiet, landt ie dan vanzelf met twee voeten op de grond en blijft ie van de bovenbuis af? zo niet, niet doen.

Om een stuur (extreem) kort te zetten kun een ahead adapter nemen en een willekeurige korte stuurpen. 40mm ofzo. Je kunt zelfs een stuurpen omkeren dus -40mm. Heb ik ooit gedaan op een kinderfiets (mtb) en dat reed prima.
We zullen moeten passen en als het nog niet gaat, staat 'ie klaar voor als het later wél past. Zo lang zal dat niet meer duren. Voor de tussentijd zullen we wel een andere oplossing vinden. Dank voor het meedenken!
je zoekt een stuurpen met korte voorbouw en de schacht is een volle inch. ik heb diverse van deze frames omgebouwd tot toerfiets/fietsvakantie-geschikte-fiets en qua stuurpen, kun je denken aan:
- verstelbare stuurpen met korte voorbouw. (desnoods met een schacht van 7/8e inch (=22,2) mm en een vulbus bovenin de voorvork)
- een niet-verstelbare stuurpen (liefst met te openen/los te halen klemming van het stuur) want die zijn er met lekker korte voorbouw. bijvoorbeeld: https://www.internet-bikes.com/45666-m- ... -mm-zwart/
- een stuurpenverlenger en daaromheen past een ahead-voorbouw en daar dan een korte van (of een verstelbare korte). als j e dit kiest, zoek dan alsjeblieft een dop voor bovenop deze verlenger. bijvoorbeeld een peerdop met 28 mm inwendige diameter. zo komt er geen water en en het scheelt letsel mocht je met je gezicht op je stuur(pen) landen :(
bijvoorbeeld zo eentje: https://www.internet-bikes.com/35227-vw ... -mm-zwart/
en hier dan een korte voorbouw op (heb ik ook liggen. woon je in de buurt?):
bijvoorbeeld: https://www.bikester.nl/cube-rfr-trail- ... cgid=36949 of dichter bij huis: https://www.bike4travel.nl/sturenstuurp ... -15gr.html let op welke klemmaat je voor het stuur nodig hebt!.
stuurpenverlenger 1inch 14euro.png
stuurpen van stuurpenverlenger en ahead voorbouw.png
stuurpen van stuurpenverlenger en ahead voorbouw.png (389.6 KiB) 1945 keer bekeken