Er zijn mensen die vegetarisch of veganistisch eten en - onterecht - argumenteren dat dat altijd de meer duurzame voedingswijze is. Maar het milieu is zeker niet voor al die mensen een relevant argument in discussie over vegetarisme of veganisme. En voor een (belangrijk?) deel van de mensen die ook om milieuredenen vlees of dierlijke producten achterwegen blijven zijn er natuurlijk ook die zich wel degelijk bewust zijn van de milieu-impact van het voedsel dat ze eten en dus b.v. ook bezig zin met lokaal en seizoensgebonden eten.Edwin* schreef: ↑za 21 sep, 2019 13:03Wat is er mis met een stukje ganzenborst, een goede hazenpeper, een stukje reerug, wildzwijnsmedaillon, een mals stukje hertenbiefstuk, wilde eend, etc.
Puur en eerlijk scharrelvlees, zonder toevoeging van hormonen, medicijnen en andere preparaten.
De Oostvaardersplassen, de waterleidingduinen, de gebieden rondom Schiphol, de (Hoge) Veluwe, het barst er van het scharrelvlees.
Maar het is inderdaad prima mogelijk om heel onduurzaam vegetarisch of veganistisch te eten of een duurzaam eetpatroon te hebben met weinig vlees.
En daarin ga je met je laatste zin de mist in. Die locaties 'barsten' helemaal niet van het scharrelvlees. De vleesconsumptie in België, Nederland, ... en nog veel andere landen is dusdanig groot dat het volkomen onmogelijk is om al dat vlees in zo'n omstandigheden te produceren. De fractie van het vlees dat van die locaties afkomstig is (of kan zijn) is heel beperkt.
Dus enkel met een sterke beperking van de (gemiddelde) vleesconsumptie in b.v. Nederland is het mogelijk om vlees redelijk dier- en milieuvriendelijk te produceren.