Al dat vegan-food... ik vraag me soms af in hoeverre veganisten zich bewust zijn van de voedselproblematiek in het algemeen.
Ze geven vaak hoog op over de vleesindustrie en dat mag best, want het is terecht en het is juist goed om kritisch te blijven, maar wees dan ook kritisch naar datgene wat je zelf eet als veganist.
Mooi voorbeeld:
https://www.bedrock.nl/wat-als-je-lieve ... um=organic
En zo kun je je ook afvragen wat de footprint is van andere vegan-produkten.
Ook voor wat betreft de meer bekende groente en fruit.
Appels uit Süd Tirol, bananen uit Zuid-Amerika, sinaasappels uit Spanje, druiven uit Griekenland, bosbessen uit Argentinië, mango uit Brazilië, weet ik veel waar het allemaal vandaan moet komen...
Wat is er mis met een stukje ganzenborst, een goede hazenpeper, een stukje reerug, wildzwijnsmedaillon, een mals stukje hertenbiefstuk, wilde eend, etc.
Puur en eerlijk scharrelvlees, zonder toevoeging van hormonen, medicijnen en andere preparaten.
De Oostvaardersplassen, de waterleidingduinen, de gebieden rondom Schiphol, de (Hoge) Veluwe, het barst er van het scharrelvlees.
Groente en fruit van Hollandse bodem, daar is ook niks mis mee.
Maar hier gooi ik natuurlijk wel een enorme knuppel in het hoenderhok!
Voer voor een nieuwe discussie waarschijnlijk.