Additionally, paste this code immediately after the opening tag: ultralight kamperen - Pagina 11 - Forum Wereldfietser

ultralight kamperen

210 berichten
Ja die tassen vormen een van de weinig plekken waar grote winst eigenlijk vrij makkelijk zou moeten zijn. Helaas zien de fabrikanten het gat in de markt niet. Ik heb herhaaldelijk bij Orlieb gezeurd, maar ze bewegen niet. Ik ben in gesprek geweest met Arkel, maar die zijn nu vooral bezig met de bikepacking markt. Vaude heb ik nog niet geprobeerd te benaderen. Rond de 1 kg voor tassen van zo'n 35 liter zou mogelijk moeten zijn.
Het verder gaande alternatief is als iemand helemaal vanaf de basis begint na te denken, en tot een geïntegreerd systeem van bagagedrager en tas komt.
Maar zijn mensen die 35L tassen willen überhaupt geïnteresseerd in die laatste paar honderd gram?

(hint: in denk het niet, anders zouden ze niet zoveel meenemen :wink: )
35 l per paar! Wat mij betreft is 30 l ook ruim voldoende.
https://www.sjscycles.co.uk/luggage/0-a ... tre-black/

480 gram voor het paar (32 liter) ook goed?
perik schreef:https://www.sjscycles.co.uk/luggage/0-a ... tre-black/
480 gram voor het paar (32 liter) ook goed?
Dat ziet er uit alsof de ontwerpers de Ultralight tassen van Arkel hebben gezien, en dat is een compliment.
Maar the proof of the pudding is in the eating zeggen de Engelsen terwijl de Twenten dat afkorten tot urst kiek'n wat't wurd.
Ja, helemaal goed, hier ook een foto van de achterkant.

https://www.leisurelakesbikes.com/15419 ... niers.aspx

Met een paar Ortlieb haken kom je ergens op 750 gram uit schat ik.
32 liter zou voor mij prima zijn. Het probleem met de Arkel tassen was echter dat ze in werkelijkheid kleiner waren. Altura heeft overigens zie ik nu ook de Arc 15 (1,1 kg voor 2x15 liter) en de Arc 20 (1,24 kg voor 2x20 liter). Dat zijn wat degelijker tassen. Maar wat voor liters zijn dit?
Lastige website... hier de directe link naar het plaatje van de achterkant:
https://www.leisurelakesbikes.com/image ... iers-2.png
Op de website van Wiggle waar je de Altura Ultralite Panniers 32L, 480 gram per paar kan verkrijgen lees ik dat verschillende gebruikers wel enkele kanttekeningen plaatsen bij deze fietstassen.
Zie verder http://www.wiggle.nl/altura-ultralite-o ... untryId=19
Je zou ze eigenlijk eerst zelf in het echt moeten kunnen zien en testen?
Is er iemand die deze fietstas heeft? Hoe zijn de ervaringen?
Ik voind die heel lichte van Altura er verdacht klein uitzien en evenmin degelijk. Ik heb dus een set Altura Arc 15 gekocht. Werkelijke maat 16,5 liter en 535 gram per kant, dus qua volume precies tussen front rollers en backrollers in, en toch flink lichter dan een stel frontrollers. Perfect voor een zomertour. Ze zijn niet zo degelijk als een stel Ortliebs, maar ook niet ultra kwetsbaar. De Klickfix haken zijn goed maar niet verschuifbaar. Dus het moet maar passen op je drager (dat zal ook de reden zijn dat ze uit het assortiment zijn gehaald). Tussen de haken is het 13 cm, en buitenom 18 cm. Bij mij paste het, maar bij Bert van Sprang niet. Misschien zijn ze hier en daar nog te vinden.