Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Binnentent eerst of buiten- en binnentent tegelijk? - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Binnentent eerst of buiten- en binnentent tegelijk?

Peteragain schreef:Een goed alternatief is de Phad X2 of Phad X3 van Coleman. Deze hebben een geodesic, dus erg windvast, ontwerp en zijn helemaal vrijstaand.
Ziet er goed uit! Bedankt!
wij hebben een Jack Wolfskin Toendra 3, de binnen en buitentent pakten we in het begin samen in, maar het grote nadeel was dat bij regenweer alles 's avonds nog steeds doornat was,

nu pakken we de buitentent apart in en blijft onze binnentent altijd droog,
het grote voordeel van eerst buitentent opstellen is dat het snel gaat, en je kan bij regen lekker droog verder uitpakken,
Wij hebben een Hilleberg Keron GT die je in één keer kunt opzetten, dus binnentent blijft in buitentent. We vinden dat wel makkelijk opzetten en ervaren geen nadelen ervan. Het 'grote pakket' past precies achterop een bagagedragen, ook geen probleem.

In bijzondere gevallen kun je de binnentent er eerst los uithalen dan wel eerst de buitentent opzetten, maar wij hebben dat nog nooit gedaan. De binnentent kan inderdaad nat worden bij gezamenlijk in- en uitpakken, maar dat is ook zo weer droog 's avonds bij het opzeten - ik heb dat nooit als groot probleem ervaren. De binnentent erin en eruit halen is nogal bewerkelijk.

De binnentent eruit halen om meer ruimte te hebben om te koken heb ik nooit gedaan, dat is een boel gepruts, en bovendien heeft onze tent al een heel grote voortent (de 'GT' in het Hilleberg-systeem).

Enige nadeel van zo'n systeem is voor ons dat je niet de binnentent alleen op kunt zetten, en dat is bij echte hitte wel een nadeel. Voor onze reis door Afrika was dat één van de redenen om daar een aparte tent voor te komen (de andere redenen hadden heel specifiek met de eisen aan een tent voor die reis te maken, niet zozeer met dit punt).

Louise

R

m