Deze wou ik met jullie delen, ik heb het recept getest en zeer goed bevonden.
Eén groot probleem : iedereen lust dat hier, ze verdwijnen dus als sneeuw voor de zon.
Bronnen :
1) Filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=jMJEIiWV3VQ
2) http://www.een.be/programmas/voor-hetze ... ergierepen
Ingrediënten
Zo ga je te werk
Eén groot probleem : iedereen lust dat hier, ze verdwijnen dus als sneeuw voor de zon.
Bronnen :
1) Filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=jMJEIiWV3VQ
2) http://www.een.be/programmas/voor-hetze ... ergierepen
Ingrediënten
- 120 ml zonnebloemolie
200 g bruine suiker
30 ml kandijsiroop
1 eetlepel pindakaas
½ theelepel vanille extract
25g sesamzaad
25g zonnebloempitten
50g amandelschilfers
50g rozijnen
50g dadels (gehakt)
225g havermout
Zo ga je te werk
- Laat de zonnebloemolie, bruine suiker, kandijsiroop, pindakaas en vanille extract samen in een pan op lage temperatuur smelten en roer het geheel om.
Haal de pan van het vuur en voeg sesamzaad, zonnebloempitten, amandelschilfers, rozijnen en gehakte dadels toe.
Mix alles.
Voeg 225 gram havermout toe er roer goed door.
Bekleed een bakblik van ongeveer 25 op 15 cm of gelijkaardig met bakpapier en giet het mengsel in het bakblik.
Druk het mengsel goed aan met een vork zodat het een stevige blok wordt.
Zet het bakblik 10 à 12 minuten in de oven, op 180°C.
Laat afkoelen.
Snij de blok in repen.