Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 1725 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34547 berichten
Heel goed,Frank. De Oosterhamrikkade met de Zaagmuldersbrug. De foto heb ik afgelopen zaterdagmiddag genomen, nadat ik de gehuurde bestelwagen heb teruggebracht. Die zaak staat rechts schuin achter mij. Mijn fiets erin om daarna terug naar huis te gaan. Toen zag ik de brug: leuk voor een raad plaatje! Er stond nogal een stormachtige wind, takken vlogen me om m'n oren....
Die bestelwagen hadden wij gebruikt om diverse spullen terug te halen uit ons zojuist verkochte Zweedse droomhuis. Op de foto nog onderweg langs Karlstad naar de veerboot in Göteborg. Zucht.... Zwaar werk hoor en momenteel nog steeds erg moe.
20240704_111318.jpg
De volgende is voor jou.
Dat geloof ik best dat je moe bent, rustig aan.

Het volgende plaatje:
IMG_3107_new.jpg
Bad Iburg in het Teutoburgerwald
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bad_Iburg
Ja, dat klopt. De beurt weer naar jou.
Volgende
1720428692945.jpg
Ik denk hier, aan het begin van het Bert Bospad. In de verte zie je links de Dom in Utrecht en rechts de Hervormde Kerk in Westbroek. Ik geloof dat ik ook nog een wiek zie van molen De Kraai in Westbroek (iets links van de kerktoren).
Klopt helemaal, https://www.openstreetmap.org/?mlat=52. ... 18/5.14030
Volgende is voor jou Willem!
Dankjewel, ik ben er vele malen langs gekomen (te voet en op de fiets) dus herkende ik direct het uitzicht.
Hieronder de volgende:
DSC02020.jpg
Nogal een lastige. Dacht ik daar boven het platte dak een schachttoren van de Zuid-Limburgse mijnen te zien. Behalve een betonnen exemplaar met ronde toren zijn er nu geen meer te vinden in Nederland. Wel een klein aantal in Belgisch Limburg. Maar bij nadere beschouwing blijkt het een verdwaald supermarktkarretje te zijn! De kerk links doet me denken aan het rivierengebied, wat die oplopende snelweg met portaal rechts ook verklaart. Een dijkdorp met een brug in de buurt? Dus verder gezocht "kerk in dijkdorp" en voilà: Oud-IJsselmonde! https://www.google.nl/maps/@51.901403,4 ... &entry=ttu
Had niet verwacht dat zo'n buurtje totaal ingeklemd zou zijn in een verstedelijkte omgeving....
En op de achtergrond nog een lichtmast van de Kuip?
Dat is onmogelijk, want als je de Bovenstraat hier in een rechte lijn doortrekt, ligt de Kuip veel te zuidelijk. Raakt de Erasmusbrug wel.
Martin E. van Doornik schreef:
ma 08 jul, 2024 22:38
Had niet verwacht dat zo'n buurtje totaal ingeklemd zou zijn in een verstedelijkte omgeving....
Het is inderdaad IJsselmonde, vernoemd naar de monding van de Hollandse IJssel. In 1900 was hier alleen nog maar een voetveer (Kralingseveer). Moet je nu zien, via de 12 baans A16 steken dagelijks zo'n 250.000 auto's het water over. Voordat ik bovenstaande foto maakte (een blik terug) had ik eerst onderstaande foto gemaakt. Deze huizen staan zowat onder de Van Brienenoordbrug!

Toch is het een mooi gebied om doorheen te fietsen met plaatsnamen die in het verleden verweven waren met de scheepsbouw zoals Slikkerveer en Bolnes en (ondanks alle bebouwing) mooie oude landschapselementen zoals deze Bovenstraat en Benedenstraat / Benedenrijweg.

Aan jou de volgende Martin.
DSC02019.jpg
Dank je WillemT. Bij de bouw van de Van Brienenoordbrug (in 1964 denk ik) zouden er vast huizen achter dat woonblokje zijn gesloopt....
Heb ik nou toevallig een paar weken geleden een andere brug in een verstedelijkte omgeving gefotografeerd. Mijn fiets stond beneden en ik ging op bezoek bij iemand op zes hoog in een appartementengebouw, maar waar ongeveer?
DSC07304-bew.jpg
Dat lijkt de Schellingwouderbrug, als ik dit lijstje even naloop. Ongeveer hier vandaan.
Ik zat zes hoog op de hoek van Faas Wilkesstraat en Joepie Kruizestraat. Afschuwelijke buurt, zo strak en stijlloos. Na drie kwartier weer vertrokken.
De volgende is voor jou.
Welk veer is dit?
IMG_9431.jpg
Niet bepaald een brede rivier. Ik dacht aan de IJssel. Ging ik bovenaan beginnen:
Veer Zalk-'s Heerenbroek?
https://www.google.nl/maps/@52.5320188, ... &entry=ttu
Het huis rechts is hetzelfde als dat op de achtergrond.
https://www.pontjes.nl/020-detail.php?nr=OV-005
Martin E. van Doornik schreef:
di 09 jul, 2024 21:34
Veer Zalk-'s Heerenbroek?
Het is een ander veer
Genemuiden, ik heb dat veer zelf ook al een keer geplaatst.
Bedoel je deze? :)
IMG_3913_new.jpg
Genemuiden aan de overkant.