door
fud0 » vr 31 dec, 2021 10:39
Ik maak wel eens in een potje,
cacaoboter smelten (heet water erover gieten, uit de waterkoker, hoeft dus niet te koken, als het de cacaoboter maar smelt)
dan aanvullen met (rauwe) cacao en dadelpoeder, krijg je (pure) chocolade en schep ik vaak aan het eind van lange rit; naar mijn moeder 130 km, naar binnen en vind wel lekker.
of
pannenkoekjes van (iedere keer is het eigenlijk anders, ik maak het op gevoel)
paar eetlepels gemalen havermout en iets minder cocosmeel
2-3 eieren
2-3 eetlepels olijfolie (per ei 1 eetlepel)
zout en peper en evt. (gedroogde) bieslook
water bijvullen (doe ik iig., met melk vast lekkerder, maar ik drink geen melk ) tot deeg dun genoeg is voor uitgieten
bakken in anti-aanbak klein pannetje, hoeft geen olie te gebruiken zit al in het deeg en pan koekt niet aan, dekseltjes erop, kan het deeg goed garen op zacht vuur bakken
bestrooien met dadelpoeder of met honing erop smeren,
ik wil nog testen of het afgekoeld lekker is om mee te nemen als snack en ook dat het geen 'klaai-boel' wordt dan en om mee te nemen en om te eten, ivm losse dadelpoeder of plakkerige honing, maar scheppen met lepeltje uit een bakje kan natuurlijk altijd.