Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Welke van deze 2 batterijopladers voor DSLR camera - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Welke van deze 2 batterijopladers voor DSLR camera

HansvanderVeeke schreef:@Peter: die USB stekker met vier poorten ziet er goed uit. Werkt die met een IPad?
Ja, poort 4 is speciaal voor iPads. Je kunt drie telefoons of twee tablets tegelijk opladen. Of een tablet en twee telefoons. Geen probleem.
Inge1 schreef: Wimbas - klinkt ook als een handig plan. Maar hoe lang is dan je verloopsnoertje? Mijn ervaring op campings is dat caravans bij elektriciteitsaansluitingen staan en er op tent-velden geen zijn. Voor mij zou de blauwe stekker gewoon een UK stekker zijn.
Een paar meter maar. Op de meeste campings waar ik vertoefde was ook voor tenten een mogelijkheid om electriciteit te krijgen. Een nachtje wat dichter bij een paal.
@travelmaster - dat zou voor dan zo maar iets kunnen zijn. En hopelijk is de efficiency van de panelen dan ook weer een stukje verbeterd. Dit is zeker iets waar ik dan naar zou zoeken.

@Wimbas - dat valt dan inderdaad nogal mee - aantal meters.

@Hans Weet jij toevallig hoe het met elektriciteit en tentjes in de UK gesteld is. Zijn er mogelijkheden voor zoals Wimbas het doet. Die 4 poorts USB stekker z\iet er inderdaad goed uit. Hans helemaal met je eens zo een poort is inderdaad wel heel erg handig.

@Jasmon - dank voor de coolblue link - is weer een heel stukje prijsvriendelijker.
Om de service van WakaWaka, en hun filosofie, nog maar even onder de aandacht te brengen: http://nl.waka-waka.com/replacement/. Hier een beetje off-topic natuurlijk, maar aangezien er forumleden met een mindere ervaring in dit draadje waren, is het een aardige kans om WakaWaka een tweede kans te geven.

Ok, back on-topic, dank u voor uw aandacht!
En voor mensen die rentepunten hebben gespaard bij de ING is hij tegen inlevering van 2400 punten nog slechts €47,50.
Inge1 schreef: @Hans Weet jij toevallig hoe het met elektriciteit en tentjes in de UK gesteld is. Zijn er mogelijkheden voor zoals Wimbas het doet. Die 4 poorts USB stekker ziet er inderdaad goed uit. Hans helemaal met je eens zo een poort is inderdaad wel heel erg handig.
Inge,

Op sommige campings hadden alle plekken elektriciteit (die wij niet gebruikten, want ik vind de campingstekker en snoer te groot en te zwaar) omdat de plekken universeel waren. Het maakte niet uit of er een caravan, camper of tentje ging staan. Dan stond ons tentje ergens in de hoek van een enorme plek :-)
Op sommige campings hebben ze speciale tentenveldjes op plekken (zonder stroom) voor tentjes. Dit is dan vaak ook een goedkoper tarief. Wij geven de voorkeur aan deze.

Ik denk dat je het wel weet, maar voor Engeland heb je een conversiestekker nodig. Ze hebben andere stopcontacten.
Hans - dat ik een conversie stekker nodig heb - wist ik :wink: maar beter een keer te vaak horen dan te weinig, nietwaar? Dat van de campings vermoedde ik maar wist het niet zeker. Net als jij/ jullie geef ik inderdaad de voorkeur aan tentenveldjes. Maar stekker (Nederlandse ) gestoken in een conversiestekker met een paar meter kabel is natuurlijk ook een optie - weegt weer minder dan een campingstekker.

Ondertussen denk ik dat ik qua toch powerbank voor een Kraftwerk ga - houd er wel van om volledig zelfvoorzienend te zijn en kan ik alles met usb opladen. Heb het idee dat dit in combi met een lader het minste gaat wegen. Maar ik houd voorlopig alle andere powerbank opties open.

De wakawaka die nu in ontwikkeling is vind ik ook erg interessant alleen vermoed voor Europa te weinig zonlicht om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Ga ik in ieder geval in de gaten houden deze ontwikkeling.

Peter dat is een mooie aanbieding van de ING - heb alleen geen idee hoeveel punten ik heb.
peter de rijk schreef:Ik heb een 4 x usb- stekker van Mr Handsfree.
Peter, heb je toevallig een iPad en wat is je ervaring met de oplaadtijd bij gebruik van de 4x USB stekker?

Thanks,
Robert
heb een Samsung tablet, dus ik kan je helaas niet helpen.
Ik heb de Hahnel frabikant gemaild met de vraag of de charger ook op een powerpack met USB anagesloten kan worden. En ik kreeg het volgende antwoord terug: "Thank you for your inquiry, any powerpack will need to have a 12V output capable of delivering at least 500mAh"

Nu ben ik een technische nitwit en betekent zijn reply niet zoveel voor me. Wie kan me in simpele bewoordingen uitleggen wat het inhoudt en waar ik dus op mag letten.
Inge1 schreef:Peter dat is een mooie aanbieding van de ING - heb alleen geen idee hoeveel punten ik heb.
Ik heb er net per ongeluk twee besteld (don't ask :-( ). Ik heb er meteen een mailtje achteraan gestuurd, maar als je belangstelling hebt kan ik het ook zo laten en dan kun je er een van me overnemen.
Peter - lief van je maar ik laat nog even passeren. Heb me in geschreven voor een kraftwerk. Mocht dat niet bevallen kan ik altijd voor deze (erbij) gaan.
de idiale oplossing bestaat niet. En uiteraard is alles afhankelijk van het gebruik van je camera. Werk je me lange sluitertijden, ruisonderdrukking, liveview, ... Dan zijn je batterijen snel aan een laadbeurt toe. Ook bij vriestemperaturen heb je maar een beperkt vermogen.
Ik heb twee powerbanken van 15000mAh met 3 usb out van 5V 3A
Input van de powerbank = 5V 2A.
Ik plug deze in een stroomstekker met twee usb uitgangen van 2,4AmH

Zoals ik het begrijp is de input / output van 2AmH of 2,4AmH bepalend om de snelheid van de powerbank of externe devices op,te laden. Wat nog altijd 8 uur is voor de powerbank als deze leeg is.
Bv een iphone heeft een laadvermogen van 1Amh en een ipad heeft een laadvermogen van 2AmH. Steek je de ipad op een stroombron ( powerbank, zonnenpaneel of een usb stekker met een output van 1AmH , ja dan zal deze twee maal meer oplaadtijd nodig hebben dan met een laadbron met een output van 2AmH.

Dus kijk op je externe devises wat je input waarde is in AmH. Zorg dat je voedingsbron deze waarde kan leveren.
Als voedingsbron heb je uiteraard het stroomnet.
Zorg dus dat eventuele adapters een output hebben die voldoen.

Powerbank, hier moet je tweemaal aandachtgeven.
De oplaadwaarde ( input) van je powerbank zelf. En de outputwaarde
Even snel opladen bij een kopje koffie? Vergeet die oplossing maar.
Tenminste als je koffiepauze geen 8 uur duurt.

zonnenpaneeltjes? Kan zijn maar wat is de output?
Als je een zonnenpaneeltje hebt dat maximaal 1AmH output geeft. Dan heb je 8 uur nodig om een powerbank van 4000 , maar dit onder de normale omstandigheden.
Deze normale omstandigheden bestaan enkel in het fabriek.

Voor mij werkt het goed met een powerbank.
Ik,zou me niet concentreren op merk of wat dan ook.
Wel op gewicht, usb uitgangen, inputwaarde en outputwaarde.
Je zal onvermijdelijk beroep moeten doen op een elektriciteits net. Helaas langer dan een koffiepauze. Maar als fiets-reiziger, is dit nooit een probleem.

Wil ik nog meegeven dat ik ook wielnaaf power heb. Hier heb ik ( misschien onterecht) niet de moeite genomen om de mogelijkheden te bekijken.

Techneuten kunnen de berekening van input en output wel correcter toelichten.
Op deze site staan nuttige reviews, dewelke ik vaak lees als ik toe ben aan nieuwe of andere spullen.
Powerbanken staan ook toegelicht als ik het goed heb.
http://www.outdoorgearlab.com
danielhens schreef:Powerbanken staan ook toegelicht als ik het goed heb.
http://www.outdoorgearlab.com

Klopt, alleen noemen ze de powerbank daar External USB battery.

Handige site trouwens, kende ik nog niet, dank voor de link.
Daniel - dank voor je aanvulling. Outdoorgear ga ik bekijken en lezen wat ze te vertellen hebben.

Heb even de gegevens van de Kraftwerk opgezocht:
output: 2V continuous
peak power output: 10V
output voltage: 5V

Als ik daar de gegevens van de Hahnel Unipal Extra naast leg: The unit is supplied with a USB to micro-USB cable and can be charged from the
mains, from a USB port on your laptop / PC or by using an in-car USB charger. Interne 2.200mAh accu. De lader levert ongeveer 500mAh per uur. Dan zou dit hiermee op te laden zijn, toch?
Inge1 schreef:Daniel - dank voor je aanvulling. Outdoorgear ga ik bekijken en lezen wat ze te vertellen hebben.

Heb even de gegevens van de Kraftwerk opgezocht:
output: 2V continuous
peak power output: 10V
output voltage: 5V

Als ik daar de gegevens van de Hahnel Unipal Extra naast leg: The unit is supplied with a USB to micro-USB cable and can be charged from the
mains, from a USB port on your laptop / PC or by using an in-car USB charger. Interne 2.200mAh accu. De lader levert ongeveer 500mAh per uur. Dan zou dit hiermee op te laden zijn, toch?
Ik ben geen specialist , maar als de output (in AmH) hoger is dan de input van het te laden toestel dan is het in orde en zal het toestel opladen aan zijn maximale oplaad mogelijkheden. is deze lager, zal het ook wel opladen, maar de snelheid zal in verhouding zijn. Let op, een hoger output zal niet een snellere oplaad tijd geven. Het op te laden toestel heeft zijn eigen specificaties. simpel uitgedrukt, het zal niet sneller energie opnemen dan het kan aannemen (input).
Dank - dat kan ik nog net volgen.

Gaat het deze combi worden denk ik.
Heeft er iemand ervaring met deze koplamp " Spanings Nomad" ?
Een koplamp met een USB aansluiting om apparaten op te laden zoals GPS en telefoons
Ruud S schreef:Heeft er iemand ervaring met deze koplamp " Spanings Nomad" ?
Een koplamp met een USB aansluiting om apparaten op te laden zoals GPS en telefoons
Ruud je bedoeld denk ik de Spanninga Nomad. (Google kwam met die suggestie) Zo te zien nog niet veel mensen (ook weer van wat google geïndexeerd heeft)
Voor €39,95 kun je hem kopen.