Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Later ombouw naar Son dynamo? - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Later ombouw naar Son dynamo?

Leon, dat kan wel, en Schmidt is er zelfs wel eens mee bezig geweest (toen 12 v de enige manier leek om meer licht te krijgen) maar het wordt harder trappen. De trend is eigenlijk de andere kant op. De Edelux levert juist minder, maar loopt heel veel lichter.
In dit verband ben ik best benieuwd hoe het zit met de nieuwe B&M Luxos. Komt daar meer licht uit omdat er meer leds gebruikt worden (zoals ook bij de Philips Saferide) en moet je daar dan dus ook harder voor trappen? Of is de lamp ook efficienter?
Verder hebben deze Luxos en de USB Werk allebei een ingebouwde accu, vandaar mijn vraag over opladen.
Wim
Het ligt ook aan de GPS. De meeste Garmin outdoor GPS-en op batterijen hebben geen eigen laad software. Die apparaten kun je wel gebruiken als je er een USB stroombron aanknoopt, dan denkt de GPS dat 'ie aan een PC hangt en worden de batterijen gewoon overgeslagen, maar je kunt de batterijen niet opladen. Daavoor heb je dus een aparte batterijlader nodig. Dat kan dan weer wel een USB lader zijn. Nadeel van een GPS direct via bv een E-werk aan de dynamo knopen is dat hij steeds gaat zeuren dat de stroom is uitgevallen als je stopt en je binnen 30 seconden een Popup moet wegklikken anders staat je GPS uit. Een bufferaccu (Zingg, Pedalpower+) lost dt probleem op, maar wel ten koste van wat extra gewicht en transformatieverliezen). Overigens vindt de accu van je telefoon het ook niet leuk als het laden steeds stopt. Een bufferaccu kan hier beter tegen. Die van Zingg is dan erg mooi omdat de accu's daarvan op het eerste oog gewoon AA NIMH batterijen zijn en dus (theoretisch) zelfs vervangbaar mocht er eentje sneuvelen.

Groet Remco
De meeste garmin gps-apparaten kunnen alleen gevoed worden middels batterijen en hebben géén 'ingebakken' (usb-)batterijlader. Dat houdt simpelweg in dat je de batterijen van je gps dus zelf (extern) moet opladen.

Dat kan met een batterijlader die rechtstreeks op de naafdynamo wordt aangesloten. Een andere mogelijkheid is om een usb-batterijladertje te kopen en die aan te sluiten op de USB-uitgang van bijvoorbeeld een Zzing (oid). Die laatste optie is natuurlijk vooral handig als je andere USB-apparaten hebt (bijv. telefoon of een usb-acculader voor een fototoestel). Heb je die niet dan volstaat een simpele batterijlader.