Nodig is een verloopstekker van type 2 naar schuko. Type 2 is de naam van de stekkeraansluiting van de laadpaal, schuko is een gewoon stopcontact - Schutzkontakt ofwel een geaard stopcontact. In het eerste bericht wordt verwezen naar een dergelijke verloopstekker van Ratio. Een Nederlands bedrijf uit Nijkerk. Verkrijgbaar op verschillende digitale adressen, bijvoorbeeld hier:
https://www.bol.com/nl/nl/p/ratio-adapt ... 091210710/
Bij de laadpaal is een laadpas het gangbare betaalmiddel. De meeste aanbieders hebben geen abonnementskosten, maar rekenen een starttarief van 30 à 40 eurocent bovenop de kosten voor de verbruikte stroom. Laadpassen zijn er van onder andere ANWB, E-Flux, Shell Recharge. Tariefinformatie en laadpaallocaties altijd te vinden in de app van de laadpasleverancier. Overzicht van courante passen is hier te vinden:
https://laadpastop10.nl/
Een fietsaccu heeft een opslagcapaciteit ergens tussen de 300 Wh en 1000 Wh, ofwel 0,3 kWh en 1 kWh. De kilowattuurprijs bij een laadpaal ligt tussen de € 0,30 en € 0,70. Houd vooral in het buitenland rekening met een tijdtoeslag of kleeftarief; beprijzing van de doorgebrachte tijd bij de laadpaal drukt zwaar op de kosten van een laadbeurt, zeker bij een piepkleine fietsaccu.
Verder is opladen een kwestie van de kabel insteken en de pas tegen de paslezer houden. Daarna geeft de lader stroom en zit de kabel vast in het laadpunt. Opnieuw de laadpas aanbieden en het opladen stopt, de kabel kan er dan weer uit.