Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Koga e Worldtraveller met xt naar Rohloff? - Forum Wereldfietser

Koga e Worldtraveller met xt naar Rohloff?

Beste,

Overweeg n Koga e Worldtraveller met Shimano xt te kopen.
Zou deze willen voorzien van n Rohloff met ketting.
Weet iemand of dat met dit frame mogelijk is?
Dank voor uw antwoord.
Mvg Roald
Hoi,
Ik zou gewoon even naar Koga bellen! Dan ben je direct bij de bron!

Ik had destijds ook wat vragen en ben uitstekend aan de telefoon door ze geholpen.
Op hun site staat vast het nummer wel.

Succes.

Vr Gr ej
Dat gaat in het frame wel passen. De vorige versie van de e-WorldTraveller was 135mm breed aan de achterkant van het frame zodat er een Rohloff naaf in past in de meest gebruikte breedte met asmoeren of snelspanner.

Bij de huidige WorldTraveller met steekas bij de derailleur modellen zul je de sliding dropouts moeten wisselen, daar kan een Koga dealer je aan helpen met bestellen. Let er bij een gebruikte Rohloff naaf op dat die als je schijfremmen wil gebruiken ook de 4-gaats schijfremopname heeft aan de linkerkant.

Wel opletten bij het schakelen, Koga heeft bij de electrische World Traveller gekozen voor het electronisch schakelen van Rohloff. Zou je dat ook willen of wil je dat gewoon met de kabels doen? 'k Weet niet of het electronisch schakelen later nog te integreren is binnen het electronisch systeem, want standalone werkt het sowieso niet. Krijgt het electronisch systeem bij de derailleur versie daar nog ergens een signaal waar je wat mee zult moeten doen?

Houd er ook rekening mee dat een Rohloff naaf het niet fijn vindt als je volop kracht blijft zetten op de trappers tijdens het schakelen. Als er daarbij dan ook nog eens een motor door dendert dan wordt dat vast geen succes, tenzij je er voorzichtig mee kunt rijden ;)