Additionally, paste this code immediately after the opening tag: M-Gineering fietsreparatiecursus begint weer - Forum Wereldfietser

M-Gineering fietsreparatiecursus begint weer

Nu Covid voorzichtig op zijn retour lijkt en de beperkende maatregelen vrijwel allemaal opgeheven worden heeft Marten Gerritsen (m-gineering) besloten weer te beginnen met zijn onvolprezen reparatiecursus. Dit keer niet alleen voor leden van de Wereldfietser, maar voor iedereen. De eerste cursus voor beginners is op 2 en 3 april en de tweede op 9 en 10 april 2022. Ik heb zelf enkele malen geassisteerd, en kan alleen maar zeggen dat de cursus zowel technisch als didactisch erg goed is, en heel leuk. De cursus vindt plaats in de ruime werkplaats van m-gineering in Kiel Windeweer, en er zijn sleutelfietsen, maar je kunt ook aan je eigen fiets sleutelen. De meeste deelnemers kamperen in de boomgaard maar er zijn ook B&Bs in de buurt.
Zie hier voor meer informatie: http://www.m-gineering.nl/
Ik was je net 6 minuten voor Wim ;)

viewtopic.php?f=36&t=37120
Misschien leuk om met een idee te komen, voor de vervolg cursus.

Zijn er mensen die alles willen weten over bv:

Rohloff naven of hydrolische remmen of wielen spaken.

Mario
Er was ook altijd een cursus voor gevorderden, met inderdaad aandacht voor Rohloff, hydraulische remmen etc. Misschien zijn dat nu toch ook beginnersonderdelen geworden, ik weet het niet. Ik zie wel dat de cursus op 2 en 3 april inmiddels al vol zit. Nu iedereen hopelijk weer fietstochten kan gaan maken is er vermoedelijk een flinke inhaalvraag.
Wst goed zeg! 2 en 3 april helemaal vol.
Komt er dit voorjaar nog een kans?
Wim

Op de site van Marten staat:

De vervolgcursus ging door waar de basiscursus ophield. Met een sessie 'wat is er mis aan deze fiets' , hydrauliek, schijfremmen, Rohloff naven, dynamoverlichting, en wielen bouwen. Maar een andere opzet is ook denkbaar, misschien splitsen in een losse cursus met alleen maar wielenbouwen en de vervolgcusrsus ombouwen naar een cursus meer gericht op de 'moderne' fiets. Of een enkele dag om (met een kleinere groep) je fiets weer helemaal in orde te maken voor vakantie of het nieuwe seizoen. Ben daar nog niet uit, er is nog van alles mogelijk en suggesties zijn welkom. Cursussen op maat bij voldoende belangstelling is ook niet uit te sluiten.
Zelf vond ik de cursus "maak je eigen fiets klaar voor vakantie" een goed idee: onder leiding van de meester je fiets helemaal tip top in orde maken met wat er dan ook maar nodig was aan onderdelen uit Marten's magazijn.. Gek genoeg was daar destijds weinig belangstelling voor. Op dit moment zou het ook lastig zijn omdat ook Marten last heeft van de onderdelenschaarste.
Beide cursussen zijn nu volgeboekt. Ik heb geen idee of en wanneer Marten met meer data gaat komen.
Da's rap gegaan!

Misschien had 'ie onze twee topics aan promotie helemaal niet nodig? ;)
Goede wijn behoeft geen krans. Inmiddels staat er dat hij nadenkt over nieuwe data. Dus wie graag op cursus gaat kan maar beter vast schrijven.
Beste Wim,
Is er iets bekend over wanneer de eerstvolgende cursus plaats kan vinden bij M-Gineering?
Hoor t graag. Grt, Yvonne
Eind maart / begin april zijn net twee weekenden geweest.

Ik zou Marten even een mailtje sturen als ik jou was met de vraag of hij je op de lijst zet. Dan krijge je bericht wanneer er weer een cursus gepland wordt.
volgende cursus in zicht?
De twee geplande basiscursussen zijn inmiddels vol
Ik heb nog geen nieuwe data

[...]

Wil je op de hoogte gehouden worden over de basis- of andere cursussen,  of heb je suggesties, stuur dan een mailtje
Aldus:

https://www.m-gineering.nl/repacurs.htm
Er zijn meer winkels die reparatiecursussen geven zoals Beagle Bikes: https://beaglebikes.nl/product/onderhou ... ij-santos/ en ik dacht Bike4travel ook maar daar vind ik zo snel niks op de site.
Op het prikbord van M-Gineering las ik dat de volgende cursussen weer gepland zijn:

https://www.m-gineering.nl/repacurs.htm

Nu een basiscursus, een vervolgcursus en een wielspaakcursus.

Basiscursus: 10-11 juni

Vervolgcursus: 17 juni

Wielspaakcursus: 18 juni

De wielrichters voor die laatste cursus worden van tevoren ook nog eeeeven gemaakt door Marten zelf:

Afbeelding
https://www.m-gineering.nl schreef:Beslissing genomen, we gaan een aparte cursus wielenbouwen draaien. Verkrijgbare wielenrichters zijn echter veel te duur om terug te verdienen met een cursus, of het is plastic junk. Gelukkig hebben we nog wat buis liggen en een paar uurtjes over s'avonds.
26" is nu echt overal de pineut zo te zien. :D
Het zal wel dom van me zijn of ik zie iets over het hoofd, maar waarom is 26 inch de pineut?
De basis- en vervolgcursus gaan niet door volgens https://www.m-gineering.nl/, de cursus wielen bouwen op 18 juni wel.