Additionally, paste this code immediately after the opening tag: HET FORUM IS VERHUISD - MEER INFO HIERONDER - Forum Wereldfietser

HET FORUM IS VERHUISD - MEER INFO HIERONDER

128 berichten
Beste bezoeker,

Vanmorgen zijn de website en het forum verhuisd naar een andere hostingpartij, geüpgrade en er is een nieuw thema voor het forumgedeelte geïnstalleerd.

Mocht iets niet werken of mocht je foutjes tegenkomen, dan graag hieronder een reactie plaatsen.

Mocht je problemen hebben met inloggen en lukt het opnieuw instellen van je wachtwoord niet, stuur dan een mail naar de webmaster via het contactformulier.

Op de achtergrond zullen vandaag en de komende week nog wat aanpassingen gedaan worden, waarvan we hopen dat dit geen invloed heeft voor bezoekers.

mvrgr Gaele en Sander
Gefeliciteerd! Ik ga gauw eens rondneuzen.

Peter
Ziet er lekker duidelijk uit!
En goed leesbaar op de mobiel :lol:
Dat lettertje is aangepast op de uitslag van het ledenonderzoek :lol: :roll:
Ook leuk die notificaties :idea:
helemaal top zo'n Avatar :wink:
en direct een mailtje sturen kan ook :roll:
Op mijn kleine S5 neo is er zo te zien goed mee te werken.
Mensen, allemaal even een flink applaus voor Sander! Die heeft zich de afgelopen weken flink uit de naad gewerkt om de migratie voor elkaar te krijgen. Petje af.
En een applaus voor Gaele voor de specialistische kennis van Drupal, mail, dns en de morele en verdere technische ondersteuning vanmorgen.
Op het forum wordt geen favicon getoond in de browsertab.

En de gebruikersinfo word niet naast de berichten maar daartussen getoond op een 24"monitor. Typisch 'mobiele layout'. Dat hoort er links van te staan zoals bij de oude versie voor een echt responsive design.

En op veel plaatsen staat bij de gebruikersinfo:
Houdt u van fietsen?: Ja
Hoeveel letters bevat het woord ketting?: 7

Mogelijk bij afwezigheid van woonplaatsinformatie.
Man Met Fiets schreef:Op het forum wordt geen favicon getoond in de browsertab.

En de gebruikersinfo word niet naast de berichten maar daartussen getoond op een 24"monitor. Typisch 'mobiele layout'. Dat hoort er links van te staan zoals bij de oude versie voor een echt responsive design.

Ik zie toch echt een favicon in mijn browsertab:

Afbeelding

Wat betreft het thema: zoveel mensen, zoveel wensen. Deze aanpassing is bedoeld om het forum leesbaar te maken voor mobiele gebruikers. Volgens mij is dat prima gelukt. Later dit jaar wordt er aldus bronnen binnen het bestuur een volledig nieuw thema ontwikkeld. Dit is dus een tijdelijke oplossing.
Werkt prima op mobiel! En op de laptop ook! ;)

Dank voor de inzet.
Wow, een heel nieuwe look! Het is even wennen, maar het ziet er mooi uit!

Ik ben benieuwd hoe het eruit zal zien op de tablet, als ik vanavond thuis ben.
De gebruikersinfo rechts van een bericht kan nog wat tuning gebruiken. Ik neem tenminste aan dat de items "Houdt u van fietsen?" en "Hoeveel letters bevat...." niet echt als zinvolle info wordt gezien. ;-)
SanderNL schreef: Ik zie toch echt een favicon in mijn browsertab:

In een andere browser zie ik het favicon wel maar in een oudere Firefox niet. Er is 'iets' veranderd dat dit kapot maakt. Altijd jammer als dat gebeurt.
SanderNL schreef:Wat betreft het thema: zoveel mensen, zoveel wensen. Deze aanpassing is bedoeld om het forum leesbaar te maken voor mobiele gebruikers. Volgens mij is dat prima gelukt. Later dit jaar wordt er aldus bronnen binnen het bestuur een volledig nieuw thema ontwikkeld. Dit is dus een tijdelijke oplossing.
Het ontwerp zou responsive worden was gezegd. Dit is dat dus niet. Dit is op een 24" monitor weer de zoveelste lelijkere en minder functionele mobiele site geworden die ik veel vaker heb zien verschijnen. Ook jammer. Op grote schermen zijn dergelijke layouts een duidelijke achteruitgang. Als er op één punt winst geboekt wordt maar op een ander verlies dan kan ik het nooit echt een betere situatie vinden dan voorheen.

En mijn edit over verdwaalde aanmeldingsvragenteksten gezien?
Dit is op een 24" monitor weer de zoveelste lelijkere en minder functionele mobiele site geworden die ik veel vaker heb zien verschijnen. Ook jammer. Op grote schermen zijn dergelijke layouts een duidelijke achteruitgang. Als er op één punt winst geboekt wordt maar op een ander verlies dan kan ik het nooit echt een betere situatie vinden dan voorheen.
Beste Man met de Fiets, dank voor de aanvullingen. Verbeteringen zijn altijd welkom.
Wellicht kan je als de volgende keer een nieuwe release voor de deur staat, je aanbieden als vrijwilliger? In plaats van achteraf je onvrede te delen? :idea:

Sander, Gaele en alle andere vrijwilligers die deze release mogelijk hebben gemaakt, bedankt voor jullie inzet! Zonder jullie geen website voor de vereniging. Klasse! :P
@ Man met fiets en @ PeterVanRijn:

Als het nu ook iedere keer een andere vraag zou zijn ...

Dit is bij het testen niet naar voren gekomen. Ik zet het op de lijst om z.s.m. aan te passen.

EDIT: de raadselvelden zijn verwijderd
EDIT 2: dit is een gevolg van een bug in de laatste softwareversie. Wordt aan gewerkt.
Man Met Fiets schreef:
SanderNL schreef: Ik zie toch echt een favicon in mijn browsertab:

In een andere browser zie ik het favicon wel maar in een oudere Firefox niet. Er is 'iets' veranderd dat dit kapot maakt. Altijd jammer als dat gebeurt.
Ik vind het altijd jammer als iemand die nog niet zo lang hier over de vloer komt kennelijk niet veel meer kan doen dan kritiek uiten op wat hij ziet.

Overigens zie ik de favicon op courante browsers (IE11, Chrome 56 en Firefox 17) wel degelijk getoond worden.

Peter
Ik heb wel een favicon in 24"/FF/W10.

Ik vind ook dat Sander en Gaele hier een flinke prestatie voor de vereniging hebben neergezte. Hulde!

Op mijn scherm vind ik het wel wat rommeliger, maar ik vind het nu zeker geen voor resposiveness verpeste site. Je kunt zeker nog alles doen zonder je lens te scrollen en zonder magic mushroon navigatie - dat met knopjes zonder tekst of zels onzichtbare knopjes.

Ik heb eens een Avatar geüpload; ik weet niet eens of dat nieuw is. De maximale bstandsgroot van 5kB is echter wel heel erg klein. Alleen met een GIF in een beperkt aantal kleuren lukte het me. Dat zal niet iedereen lukken.

Ik zie de avatar alleen bij berichten als ik NIET ben ingelogd. Vreemd.

Een lijstje met wat nieuw is lijkt me wel nuttig alsmede wat aanvullingen of de V&A. (Wat een raar &-teken in dit font, latijn voor mij :wink: )
* Ik heb namelijk nog steeds geen idee wat allemaal die icoontjes links van de berichten betekenen, net als Notificaties. Bewegende icoontjes zijn daarbij niet mijn voorkeur. Als ik moet lezen op websites waar dingen blijven bewegen kopieer ik de tekst er uit en plak het in Kladblok om te lezen. (Sorry Youp van het Hek, je site is irritant).
* Wat is het verschil tussen Nieuwe Berichten en Actieve Onderwerpen?
@ Leon:

Ik heb de maximale avatargrootte aangepast naar 60 kilobytes. Avatars zie ik ook als ik ben ingelogd?

Nieuwe berichten zijn de allerlaatste berichten die zijn geplaatst binnen een onbekende tijdsduur. Actieve onderwerpen zijn alle onderwerpen van de afgelopen dagen waarin gereageerd is.

Welke icoontjes links van de berichten bedoel je? Ik zie ze boven ieder bericht.
Als ik voor Leon mag spreken, ik vermoed dat hij de icoontjes links van de topics bedoeld bij het overzicht van Actieve onderwerpen. Ik ben ook niet zo van de bewegende icoontjes.
Netjes, ziet er goed uit!
quote="SanderNL"

> Welke icoontjes links van de berichten bedoel je? Ik zie ze boven ieder bericht.

Die in de lijst actieve onderwerpen en het forumoverzicht.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
etc.

Het gaat me er niet om om zelf te weten wat ze betekenen, maar het zou in de V&A moeten staan.