De wijziging
Tot nu toe was het mogelijk om de teksten van eerder geplaatste berichten aan te passen onafhankelijk van hoe lang geleden ze geplaatst waren. Dit is aangepast.

Als ze meer dan een week geleden geplaatst zijn, dan kun je ze niet meer (zelf) aanpassen. Je kunt wel een van de moderators vragen om dit te doen als er dringende redenen voor zijn.

De reden dat hier aanpassingen in zijn gedaan is om, vanaf nu, te voorkomen dat leden al hun oude berichten gaan zitten 'verwijderen' door de oude teksten aan te passen. Dit geeft een 'verminking' van de discussies (en het forum) die we liever niet hebben.

Het is dus belangrijk dat je je realiseert dat als je berichten plaatst, dat je deze hulp en informatie vrijblijvend geeft en dat je die niet (meer) terug kunt trekken. Als je dit niet wilt doen, dan kun je beter geen hulp geven. Want om achteraf te vragen om al je berichten te verwijderen wordt niet gedaan (uitzonderingen daargelaten).

Mag dit, juridisch of ethisch gezien?
Geen idee, we zijn geen juristen. Doordat het hier beschreven staat, weet je dat het zo ingesteld is. Je kunt dus zelf je keuze maken of je dit wilt of niet.

Maar de moderator verwijdert soms wel berichten!
Ja, dat blijft zo. Als wij vinden dat de regels overtreden zijn of als er teveel 'op de man' gespeeld wordt of als de bijdrage absoluut niets met het topic te maken heeft, dan zullen we berichten blijven verwijderen.

Daarom is het belangrijk dat als je een klacht hebt over een bericht of een ander persoon, je dit via een melding doet of via een PB aan 'moderator'. We bekijken alles serieus en (indien nodig) wordt er in overleg actie op genomen.