Fietsen in IJsland

Hallo,

Tijdens de voorbereiding van onze fietsreis in IJsland gebruikte ik regelmatig info van dit forum.
Ondertussen is de reis voorbij - het was schitterend !
Ik heb ook mijn website aangevuld. Misschien overweeg jij ook een fietsreis in IJsland en kan de info voor jou interessant zijn.

Vriendelijke groeten,
Sabien
http://www.dromenvanreizen.be
Dag Sabien,

Leuk reisverslag!

Het kan zijn dat wij de twee fietsers waren die je op 13 juli zag. Je weet wel: die dag dat het zo hard waaide met al die rivierdoorsteken. Wij dachten nog: waarom laten fietsers zich afzetten op deze plek met keiharde wind en regen tegen in de kou net voor een steile helling? Met - ik fiets met blote voeten met 6 graden - Jan hebben we nog even gesproken, en we kwamen hem later ook nog tegen.

Wat betreft Askja: respect hoor dat jullie dit hebben gedaan. We wilden later nog naar Askja vanaf de F26, maar hebben dat bij nader inzien niet gedaan. Een goede reden om nog een keer naar IJsland te gaan. Was Askja de moeite waard?

Doei,
Willem

(ons reisverslag van IJsland staat op http://www.themeeg.nl en enkele foto's staan op http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 22&t=15575)
Hallo,

Ook een mooie site, heb al eens jullie avonturen gelezen ! Super.
En inderdaad: het waren zeker en vast jullie. Wij hadden in die bus, die helemaal bedampt was, niet echt door dat het buiten nog zo'n hondeweer was.
Dus toen we jullie zagen, dachten we 'wij kunnen dat ook'. Was dat even schrikken toen we daar weer buiten stonden.
Wij zijn Jan nog een paar keer tegengekomen tijdens onze reis.
En wij vonden Askja super. We dachten dat het bijna onmogelijk zou zijn, maar we hebben dat goed gedaan. Als we daar nog eens zouden zijn, zouden we misschien vanuit Askja nog meer het binnenland inrijden.
Groetjes,
Sabien
geweldig reisverslag en mooie foto's

zelf heb er 3 weken gefietst, als ik dit zie wil ik ook 6 weken :) Kan het iedereen aanraden die niet ongelukkig wordt van slecht weer of gebrek aan comfort.

Wat mij positief verraste in je verslag was het fietspad vanuit Reykjavik de stad uit naar het noorden. Tijdens mijn tocht op de fiets door Ijsland (oa Snaefellsnes, Kjolur, Landmannalaugar), leek de grote drukke autoweg onvermijdbaar. Ik had me er al mee verzoend dat ik dit een volgende keer uitsluitend nog met de bus zou doen. Je schrijft dat de kaartjes met fietspaden in de bijlage staan. Waar zijn die op jouw site?

Het lijkt me geweldig om nog een tocht op Ijsland te maken met zeker Myvatn en Askja op programma, en dan ook ontspannen fietsend Reykjavik in en uit.
Hallo,

Ondertussen heb ik het kaartjes van het gevolgde fietspad op de website gezet.
Bij praktische tips, en dan een link naar de kaartjes (in pdf). Heb ze gewoon van maps.google.be gehaald.

Groetjes,
Sabien