Omdat ik niet altijd mijn kooktoestel meeneem.
Bovendien moet je wel erg veel water koken om aan je behoefte te voldoen.
Additionally, paste this code immediately after the opening
tag:Offtopic (is wel een geinige discussie)Haike schreef:Sorry ff off-topic maar dit is regelrechte onzin.whisky schreef:
Witbier wordt trouwens pils als je het filtreerd en smaakt echt naar niks meer
Whisky
Wit bier heet in Holland zo omdat we de term "Weizen" over hebben genomen van de Duitsers, maar Weizen is het Duitse woord voor Tarwe. Witbier wordt altijd gemaakt van Tarwe en niet van Gerst zoals een Pilsner. Tarwe bevat relatief veel eiwit ten opzichte van een aantal andere granen, de schuimkraag op een biertje is ook niks anders dan puur eiwit. Bij filteren filter je de gist eruit maar het wordt nooit een Pils want die brouw je per definitie met een ondergistende gistsoort, en een witbier met een bovengistende gist.
O maar dat geloof ik onmiddellijk, want er zijn zo veel soorten filters ook in de bierwereld. Die ook niet voor elk type bier geschikt zijn. Dus als je het juiste bier door het verkeerde filter jaagt, kan ik me wel voorstellen dat er niks van over blijft, maar een filter wat een bier plotseling echt van type laat veranderen, dat bestaat niet.whisky schreef: Offtopic (is wel een geinige discussie)
Jajaja, je hebt helemaal gelijk, ik had het een Kristallweizen moeten noemen maar daar ging het me in dit geval helemaal niet om
Ik wilde alleen maar laten zien wat zo een filter allemaal kan en wat voor gevolgen dat heeft
Also für die Bierliebhaber
http://de.wikipedia.org/wiki/Weizenbier
http://de.wikipedia.org/wiki/Pilsner_Bier
http://de.wikipedia.org/wiki/Oberg%C3%A4rige_Hefe
Toen ik mijn filter net had, heb ik ter demonstratie in een cafe een glas Weizen gefilterd, gewoon voor de lol Vandaar. En het smaakte vervolgens in ieder geval naar niks meer, gewoon water. En schuimen deed het al helemaal niet meer... En dat is eigenlijk vreemd want een Kristall schuimt wel.
Iedereen vond dat vervolgens erg interessant en de rest van de avond heb ik allerlei alcoholische dranken mogen filtreren en drinken (rondjes van de zaak). Dat heb ik de volgende morgen geweten ook
Whisky
Die 6 liter is dus 30 tot 40 minuten pompenfietsbob schreef:Het kleinste Katadyn filter voldeed bij mijn fietstripje heel goed. Ik filterde elke avond 3.5 l. in 15 tot 20 min, in de Sudan 6 l. , en daar kwam ik bijna altijd wel mee uit.
Hum... weliswaar kun je bij Emoto mooiere kristallen zien bij positief woordgebruik wat uitgesproken wordt tegen het water, maar hij heeft het er nergens over dat het dan ook beter drinkbaar is.Yohta schreef:Hi,
Een goed en dan bedoel ik GOED filter 'verdient' zichzelf zo terug.
Mi maar één merk. KATADYN. Maar ok ik ben bevooroordeeld hoewel ik
ook bekend met MSR.
Weet niet hoe het nu zit maar jaren geleden was het niets. Ze hadden
echter een klein 'voordeeltje': Je kon ze vastschroeven op de zg. Nalgene (polycarbonaat) bottles. Absoluut leakproof en GEURVRIJ.
Wanneer je regelmatig afhankelijk bent van dubieus water :
GEEN pillen gebruiken. Alleen als het echt niet anders kan. Blijven toch chemicalien nietwaar??
Zou dan eerder kiezen voor koken!
Kan ook absoluut geen kwaad om met de vloeistof te praten. Maar goed dat gaat hier
wellicht iets te ver.. (google op 'Masaru Emoto', You'll be surprised )