door
j0py11 » ma 29 aug, 2005 23:42
Hee allemaal,
Iedereen die dit weekend hoe dan ook de mouwen uit de handen heeft gestoken: bedankt!
Door jullie is dit weer een geslaagd weekend geworden waar we goede herinneringen aan zullen hebben.
Om die herinneringen levend te houden, komt hier nu het recept van zaterdag-avond (Wanda, misschien wil je jouw recept hier ook toevoegen?).
Thaise rode groentencurry met tofu.
---------- ingredienten (10 personen)
3 el olie
3 middelgrote uien, gesnipperd
4 el rode currypasta
400 gram gebakken tofu
10 dl kokosmelk
6 dl water
850 gram aardappelen, in stukjes
500 gram bloemkoolroosjes
15 kaffir-limoenblaadjes
300 gram sperziebonen, in stukjes van 3 cm
1,5 rode paprika, in reepjes
25 baby maiskolfjes, in de lengte gehalveerd
2 el groene of witte peperkorrels, grof gehakt (vijzel mee!)
40 gram Thais basilicum, fijngehakt
5 el vissaus
2 el limoensap
5 tl bruine basterdsuiker
---------- bereiding
- olie verhitten in pan, ui 4 minuten roerend fruiten met curry-pasta
- kokosmelk + water toevoegen, laten koken en dan 5 minuten zonder deksel sudderen
- aardappel, bloemkool, sperziebonen, limoenblaadjes toevoegen, 7 minuten sudderen
- gebakken tofu, paprika, mais en peperkorrels toevoegen, 5 minuten zacht koken
- basilicum, vissaus, limoensap en suiker erdoor roeren
(eventueel nog een paar cashew-noten erin)
Bijpassende frisse gerechten:
---------- komkommerraita (10 personen)
Meng 3 geschilde, fijngehakte komkommers met 6 dl yoghurt.
Rooster 3 tl komijnzaad en 3 tl mosterdzaad in een droge koekenpan.
Voeg dat samen met 2 tl geraspte gemberwortel toe aan de yoghurt.
Voeg zout en peper toe.
Garneer met paprika poeder.
Koel serveren.
---------- wortelraita (10 personen)
Meng 85 gram gehakte pistachenoten en 100 gram rozijnen met 200 ml kokend water.
(waterkoker mee!)(staafmixer mee!)
Laat 30 minuten wellen en giet ze af.
Meng 5 geraspte wortels, 5 dl yoghurt, 2 tl gekneusd kardemomzaad, 2 tl gemalen komijn
en 1 tl chilli-poeder in een kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.
Roer het rozijnen-mengsel erdoor; houdt iets achter ter garnering. Koel serveren.
Smakelijk eten!
johan