Heerlijk rondje, heerlijk weer, heerlijk grote groep!
Dank aan René voor de mooie route, dank aan die lieve ober in Roderesch, van wie ik een brownie kreeg bij mijn cola light, dank aan alle meefietsers voor de leuke gesprekken en dank voor jullie bezoek aan mijn huis, ik vond het weer heel gezellig en leuk om soep voor jullie te maken.
Voor het geval je zelf de soep wilt maken:
Kokossoep met champignons (4 pers.)
Ingrediënten: 2 dl kokosmelk, 1 kruidenbouillontablet, mespunt (!) cayennepeper, 300 g champignons, 1-2 el ketjap manis, 2-3 el allesbinder of maizena, 1 dl yoghurt, fijngehakte bladselderij
Bereiding
- Breng in een pan de kokosmelk met ½ liter water, bouillontablet en cayennepeper aan de kook
- Voeg gesneden champignons toe, samen met de ketjap en allesbinder
- Laat soep ong. 15 min zachtjes koken
- Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoorheen
- Strooi er bij het opdienen de fijngehakte selderij overheen.
Courgettesoep met kip en olijven (8 pers)
Ingrediënten: 1 kg courgettes, 250 gram aardappelen, 1 ui, 50 gram groene olijven met piment, 25 gram boter, 1,5 liter kipbouillon, 400 gram kipfilet, 0,5 liter water, 0,125 ml slagroom
Bereiding:
- courgettes en aardappelen in blokjes en snipper de ui
- verhit de boter en bak de groenten in 3 min.
- voeg bouillon toe, breng aan de kook, doe kipfilet erbij en laat soep 15 min koken
- schep kipfilet eruit en pureer de soep met de blender
- snijd kipfilet in stukjes, olijven doormidden
- voeg melk en slagroom toe aan de soep, breng weer aan de kook en voeg kipfilet en olijven toe.
- breng soep op smaak met zout en peper
EET SMAKELIJK!