Tja, ik weet dat het een opgewarmde prak is (dit onderwerp dus, al jaren niks nieuws) ... de vraagstellers zijn hetzij verhongerd of hebben andere oplossingen gevonden.
Opvallend genoeg waren ook
een al dan niet dure instant hap , en
een kookboek uit diezelfde tijd.
Toch is het wellicht aardig zo nu en dan een één a tweepans (en éénpits-maaltijd te delen).
Om dan direct de "kant-en-klare" instandhap te verbeteren hier een echt eenvoudige eenpanshap.
Men neme wat
gedroogde paddestoelen[
(liefst Eekhoorntjesbrood, die hebben de beste/meeste smaak)*
Maak de gedroogde paddestoelen klein (als ze onderweg al niet verkruimeld zijn).
Zet water op en strooi de droge paddestoelen hierin.
Men neme een of andere
pasta - ik vind rechte of zwak gekromde buisjes het handigst, maar ieder heeft zo z'n voorkeur.
Kijk even hoeveel je thuis eet, en neem wat (of ruim) meer omdat je vast honger hebt.
Wil je wat extra maagvulling (en wat extra eiwitten) neem dan eier-pasta.
Strooi de pasta in het inmiddels kokende water.
Kijk even naar de kooktijd
(kijk eigenlijk beter direct in de winkel, het kan vele minuten schelen).
Houdt er rekening mee dat het vaak stevig "al dente" is als je de kooktijd precies aanhoudt.
En men neme een
instant-zakje champignonsoep.
Als je een beetje zuinig geweest bent met het kook-water dan hoef je de lekkere paddestoelensmaak niet af te gieten, dan strooi je gewoon het instant-soeppoeder in het laatste water ... een momentje laten staan en klaar.
Het is geen haute-cuisine, maar lekkerder als verschillende instandmaaltijden uit een zakje, het is ook goedkoper en flexibeler (en eventueel ook lichter).
Wij eten deze hap niet vaak, het is onze "noodmaaltijd", voor het geval er geen winkels zijn, of de winkels openingstijden hebben die niet met de onze corresponderen, of als het eens een dag zo regent dat je niet op pad wilt.
Je kan de "noodmaaltijd" nog wat opfleuren met wat ui
(even bakken voordat je met het recept begint), knoflook, een paprika ....
Enige echte nadeel is het pannetje waar je het dunne soeplaagje uit moet wassen (dat is dan het moment dat je blij bent met een regenbui).
* Als je genoeg van paddestoelen weet dan kan je ze ook zelf zoeken en drogen, het drogen versterkt de smaak van het Eekhoorntjesbrood.