Er zijn drie soorten opervalk: onbehandeld, teflon en hard anodized. Teflon is het fijnste voor de koekenpan, maar is iets zwaarder en nogal kwetsbaar (maar je kunt altijd een nieuwe pan kopen. Hard anodized is heel glad en sterk, maar is duur en bakt iets meer aan dan teflon. Zonder iets is een ramp bij pannen. Dus mijn advies is geanodiaeerd voor de kookpannen, en teflon voor de koekenpan (of ook geanodiseerd als je een grammenjager bent). Het windscherm hoeft niet geanodiseerd, maar ook daar is dat wel fijn omdat het toch wat makkelijker schoonmaken is en netter bijft. Maar dit is luxe. Een ketel is overbodig, want je kunt ook water koken in een pannetje. Als er een ketel in je pannen zit kunnen je er niet veel anders meer in kwijt.
Al met al levert dit een enorm aantal varianten op. Zie www.trangia.se voor een overzicht, of http://www.qvist.nl/OC%20SHOP%20brander ... VEspiritus
Overigens is een voortent niet zo'n goede plek om te koken. Het is erg brandgevaarlijk, en er ontstaat ook veel koolmoonoxide. Ik doe het altijd buiten. Als je wel binnen wilt koken dan raad ik de Snowpeak 100 gasbrander aan. Die is erg schoon.
Wim
Al met al levert dit een enorm aantal varianten op. Zie www.trangia.se voor een overzicht, of http://www.qvist.nl/OC%20SHOP%20brander ... VEspiritus
Overigens is een voortent niet zo'n goede plek om te koken. Het is erg brandgevaarlijk, en er ontstaat ook veel koolmoonoxide. Ik doe het altijd buiten. Als je wel binnen wilt koken dan raad ik de Snowpeak 100 gasbrander aan. Die is erg schoon.
Wim