Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fiets van het jaar. - Forum Wereldfietser

Fiets van het jaar.

De Fiets van het Jaar is geworden: De Koga E-light.

http://www.tweewieler.nl/nieuws/1809/ko ... iant-.html

Tasjes erop. En hup op naar Santiago. Er zijn al electrische fietsen gespot op de traject. :lol:
Afbeelding

Nu kijken welke fiets de Op Pad Outdoor Award krijgt. Er zijn drie genomineerden; Santos 2.6 alu (met riem), de titanium Pioneer Van Nicholas en de mooie idworx Off Rohler.
Eric Schuijt schreef:De Fiets van het Jaar is geworden: De Koga E-light.

http://www.tweewieler.nl/nieuws/1809/ko ... iant-.html

Tasjes erop. En hup op naar Santiago. Er zijn al electrische fietsen gespot op de traject. :lol:
Afbeelding

Nu kijken welke fiets de Op Pad Outdoor Award krijgt. Er zijn drie genomineerden; Santos 2.6 alu (met riem), de titanium Pioneer Van Nicholas en de mooie idworx Off Rohler.
Helaas is deze e-bike nog niet in de handel. Het prototype staat wel op de stand van Koga op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI, maar het is nog niet zeker of er dan al een exemplaar is dat op het parcours kan worden gestest.
Afgezien van wat ik vind van e fietsen, dit soort uitverkiezingen is natuurlijk compleet doorgestoken kaart. Dat geldt voor de fiets van het jaar, maar Op Pad lijkt redactioneel ook niet zo onafhankelijk als zou moeten (of ze hebben er echt geen verstand van). Ik las laatst nog een test van budget vakantiefietsen waar de rillingen je van over de rug liepen.
Wim
Bij de Fiets van het Jaar-verkiezing wordt ook gekeken naar de potentiele afzet van een fiets. (heb ik ooit uit betrouwbare bron vernomen).

Dus een kleine fabrikant met weinig dealers heeft minder kans dan een merk als Gazelle, Batavus, Giant, Sparta of Koga (en dan is Koga de kleinste van dit vijftal).

Wim, ik zou naar Gijs Loning (Op Pad) een mailtje sturen met jouw bevindingen. Op de Fiets- en Wandelbeurs kun je hem overigens alles vragen over Rohloff-naven, hij treedt daar op als specialist.
Als je het mij vraagt is het een kwestie van de hoogste bieder wint bij dit soort 'verkiezingen'.

Jaren geleden werden Oppad tests nog gedaan i.s.m. TNO, nu zijn het eerder uitgebreide signalementen, waarin vaak de jubelende folders worden nagepraat.

Maar ik vrees dat dit precies is wat de gemiddelde zien-en-gezien-worden-lezer wil :?

Sjors
Afgezien van wat ik vind van e fietsen, dit soort uitverkiezingen is natuurlijk compleet doorgestoken kaart.
Ben het met Wim eens, ik heb even het hele rijtje vanaf 2002 t/m 2010 opgezocht, per jaar 3 namen (1e is fiets van het jaar, 2e en 3e zijn special awards).
2002 Gazelle Giant, Koga
2003 Trek, Giant, Sparta
2004 Sparta, Batavus, Koga
2005 Gazelle, Giant, Batavus
2006 Dahon, Cannondale, Trek
2007 Batavus, Gazelle, Idworx
2008 Giant, Batavus, Koga
2009 Gazelle, Koga, Gazelle
2010 Koga, Gazelle, Giant

Bijna driekwart van de prijzen gaan naar Gazelle (6), Giant (5), Koga (5) en Batavus (4). Alleen 2006 was een typisch jaar met geen enkel merk uit de top 4. Verder kan natuurlijk iedereen z'n eigen conclusies trekken.
Het is een brommer die niet bromt. :P
In de OP PAD van vorig jaar werden in de test de Santos fietsen, getest door marco Mijerink en vriendin, die notabene gesponsert worden door Santos. Zo komt Santos natuurlijk wel aan eerste prijzen.

mario
Evenzo was ik ooit geïnteresseerd in de (achter)dragers die op de geteste (vakantie)fietsen zijn gemonteerd.
Ooit een foto gezien van een fiets in OpPad zonder (achter)tassen van het merk Ortlieb of VauDe? Dat beïnvloed dan weliswaar niet de objectiviteit van de test, maar ontneemt wel het uitzicht op datgene waar het over gaat.
Kan de Wereldfietser geen verkiezing van het jaar houden voor vakantiefietsen? Komen de kleine merken ook een keer aan bod!
Leo van Lierop schreef:Kan de Wereldfietser geen verkiezing van het jaar houden voor vakantiefietsen? Komen de kleine merken ook een keer aan bod!

Het blad Toeractief kiest al een vakantiefiets van het jaar, maar dat zijn toch meer fietsen voor toertochten en korte dichtbij vakanties.
Maar wat let de Wereldfietser om de Wereldfiets van het jaar te kiezen? Leden kunnen modellen voordragen. Een jury nomineert een aantal kandidaten en test.
Uiteindelijk komt er een winnaar.
De methode zoals 'What Hifi' het doet vind ik wel leuk, in prijs categorieën.
Je kan bv de prijs categorieën nemen, tot 1250.-, van 1250.- tot 2500.- en misschien nog een daar boven. Met een beetje mazzel komt het in het nieuws en maak je wat reclame. :P
Waarschijnlijk heeft de ANWB weer een ledenenquete gehouden. :wink:
De Op Pad Award zal idworx of Santos worden: daarvan krijgen ze het meeste geld. Dan zal de idworx wel winnen voor dat kleine beetje meer geld t.o.v. de Santos.

Bert: waar kan ik me opgeven om jurylid te worden voor de Verkiezing van De Wereldfietsersfiets van het Jaar?
Dat ie genomineerd is komt natuurlijk door de gewaagde kleurstelling. 8)
Ik vond op de FietsVak de fiets op waterstof wel aardig: http://www.actaenergy.it/applications.a ... ic_bicycle. Mede omdat ze ook een eigen al dan niet draagbare generator leveren om je fiets bij te tanken. En natuurlijk de vouwfiets met trapondersteuning (15 kg), zo nieuw dat alle opschriften nog in het chinees waren ...
Robertjan schreef:De Op Pad Award zal idworx of Santos worden: daarvan krijgen ze het meeste geld. Dan zal de idworx wel winnen voor dat kleine beetje meer geld t.o.v. de Santos.

Bert: waar kan ik me opgeven om jurylid te worden voor de Verkiezing van De Wereldfietsersfiets van het Jaar?
Bij de webredacteur van de site van de wereldfietser! :wink: :wink: :wink:
Iedereen kan toch zelf zijn eigen verkiezing houden? Ga naar een winkel waar ze alle drie de Op Pad Outdoor Award-fietsen (Van Nicholas Pioneer, Santos 2.6 alu met riem en idworx Off Rohler) verkopen en ga ze vergelijken :lol:

Overigens toont dit wel aan dat ook kleine merken van Op Pad een kans krijgen. Bovendien waren de Snel fietsen (Safari en Sahara waar Bert op rijdt) in de voorronde ook genomineerd.

Robertjan, dat Op Pad geld van idworx krijgt is onzin. Dat geldt wel voor andere tijdschriften waar de adverteerders grote invloed uitoefenen. En neem van mij maar aan dat idworx dan het onderspit delft, want idworx adverteert bijzonder weinig. Kom op maandagavond 1 maart langs in de winkel en je kan dit aan Gerrit Gaastra zelf voorleggen.

Een fietsverkiezing voor een Wereldfiets met verschillende prijsklassen lijkt mij reuze leuk, al vind ik niet dat 'dealers' zich er zich mee moeten bemoeien :cry:
(Alhoewel ik wel vind dat sommige winkels in Nederland praktische fietsvakantie-ervaring goed combineren met markt- en technische kennis.)

Eric Schuijt
Eric Schuijt schreef: Robertjan, dat Op Pad geld van idworx krijgt is onzin.
Ik kreeg anders een fijne aanbieding om voor een bedrag mee te mogen doen aan een produkt van het jaar verkiezing of zo iets. Oude zooi of nieuw was niet belangrijk, de 'redactie' maakte er gegarandeerd een halve pagina van!
Was dat Op Pad?