Additionally, paste this code immediately after the opening tag: PHD slaapzak - Forum Wereldfietser

PHD slaapzak

Beste WF-ers,

Heeft iemand ervaring met de superlichtgewicht donzen slaapzakken van PHD?
Zoals deze bv? http://www.phdesigns.co.uk/product_info ... ucts_id=31
Weegt slechts 465 gram!

Vr gr

Gee
Ik heb er eentje. Ze zijn prachtig ontworpen en gemaakt - mooier is er niet denk ik, hoeveel je ook zou willen betalen. Het zijn echt minimalistische zakken: ik vond de standaard versie wat smal, dus ik heb er eentje laten maken die iets breder is (kostte niets extra). De speciale mx tijk is erg licht, maar ook wel kwetsbaar. Ik heb ook een combi bag eromheen van Dryshell, en dat materiaal is niet veel zwaarder, maar wel duidelijk minder kwetsbaar, en ook nog waterdicht.
Ik heb de minimus 200, en die haalt met mijn donsvest erbij ongeveer 5 graden boven nul. Zelf zeggen ze 5 graden zonder donsvest, dus dat was voor mij iets te optimistisch. Als je even geduld hebt kun je koopjes halen. Ze hebben regelmatig speciale aanbiedingen, ondermeer van de Minimus 300 die normaal niet in het assortiment zit, en volgens mij precies ideaal is voor Euopa in drie seizoenen. Reken op iets van een kwart of een derde goedkoper dan normaal. Deze slaapzakken van absolute wereldtop zijn door het lage pond vergelijkbaar in prijs geworden met het toch veel minder spectaculaire aanbod van de grote Nederlandse buitensport zaken. En hun service is prima.
Warm aanbevolen,
Wim
Ik ben me momenteel ook aan het orienteren op slaagzakken.

Cumulus uit Polen heeft momenteel mijn aandacht.

Deze slaapzak komt het dichts bij de spec's van de vergelijkbare PHD die jij op het oog hebt (192 GBP)... alleen iets goedkoper en in Euro's...€ 115 (+ verzendkosten € 13,-)

http://www.sleepingbags-cumulus.com/XLi ... gs,40.html

Mocht je geinteresseerd zijn als "we" twee slaapzakken bestellen dan krijgen we 5% korting.

Cumulus slaapzakken worden ook in Engeland via (web)winkels verkocht ze zijn dan alleen duurder en ze worden onder een ander productnaam verkocht dan die op de Poolse website staan. Ik heb echter e-mail contact op genomen via de Poolse site en je kunt desgewenst al je wensen neerleggen en dan wordt je slaapzak naar eigen wens aangepast: meer dons, hogere kwaliteit, extra tijk etc.

Dit is de link met een overzicht van het Engelse Cumulus aanbod:
http://www.cumulus-sleepingbags.co.uk/S ... ummary.htm

Ik heb zelf de Mysterious Traveller 500 (voor € 210,-) op het oog met 400g 850+ cuin dons, comfortabel tot -7 Celsius, 870g totaalgewicht, gebruikerslengte tot 190cm, 80cm schouderbreedte en 52cm breedte bij de voeten (deze komt het meest in de buurt van de Prime 400 uit de UK).

Ik ben Cumulus via dit draadje op het spoor gekomen:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... lus#p58972
Wim,

Ik wil 'm deze zomer gebruiken voor een tocht op IJsland. Mijn (meer dan 30 jaar oude!) Carl Denig donzen slaapzak heb ik in juni In Spanje bij het vuil gezet. Die heeft zijn geld wel opgebracht :-)
Die Xlite 200 ziet er qua specificaties goed uit, en voor een erg aantrekkelijke prijs.

Ik houd me aanbevolen voor een evt gezamenlijke actie!

Gr

Gee
Prima. Ik stuur je een pb.

Mochten nog meer mensen geinteresseerd zijn dan zijn hogere kortingen mogelijk bij gezamenlijke inkoop. Laat even wat van je horen.
Wilm schreef:Prima. Ik stuur je een pb.

Mochten nog meer mensen geinteresseerd zijn dan zijn hogere kortingen mogelijk bij gezamenlijke inkoop. Laat even wat van je horen.
Ik ben ook nog wel geinteresseerd. Heb tot nu toe een Yeti VIB 600 L op het oog (1020gram, 230 lang), maar die is wel prijzig (EUR389 bij Bever). Dus bij gelijke kwaliteit en voor lagere prijs heb ik zeker belangstelling.

grtz
Die Cumulus slaapzakken lijken inderdaad een veel goedkopere copie van de PHD Minimus, inclusief het ontbreken van een rits. Kun je die er hier wel bij bestellen? Ze zullen vast wel ietsje minder mooi gemaakt zijn, maar het prijs verschil is heel aantrekkelijk (maar minder zodra je in de PHD aanbieding koopt). Die 5% korting gaat dan eigenlijk zelfs nergens meer over. Behalve de rits en de smalle maat zou ik ook nog kijken naar het tijkmateriaal: ga je naar een vochtig gebied dan is een waterwerende tijk wel eeen rustige gedachte.
Zulke goedkope slaapzakken komen verder alleen uit China, maar tegen de tijd dat die de klant bereiken zit er minstens een westeuropese winkelketen tussen die het kostenvoordel incasseert.
Wim
PHD???

Quality first...

http://www.westernmountaineering.com

Mochten er meer mensen zijn die zich, net als ik, oriënteren op een ander slaapzak..

Succes

Yohta
Waarom vraagtekens achter PHD? Het is denk ik een van de twee meest toonaangevende en gerespecteerde slaapzaakmakers. De andere is inderdaad Western Mountaineering. Er zijn echter twee verschillen. Het eerste is dat PHD ook aan speciale verzoeken kan voldoen, zoals al of niet een rits, materiaal, of andere breedte en lengte. Het andere grote verschil is dat in Nederland PHD veel goedkoper is dan WM. Beide verschillen hebben vast te maken met het feit dat PHD rechtstreeks levert, en WM via winkels (in Nederland Bever).
Wim
Erg licht en mooi zijn ook de Yeti slapenzakken uit Polen.
Ze zijn nu iets duurder geworden, maar prima kwaliteit

zie ook:
http://www.yeti.com.pl/sklep/_en/index.php?cPath=1_3_19

Ik heb zelf een Q500 en ben erg tevreden.
Hoi AB, ik stuur je een pb.

Hierbij nog een aantal draadjes van diverse fora UK / Dld.

http://www.outdoorsmagic.com/forum/foru ... /1/v/3/sp/

http://www.outdoorseiten.net/forum/show ... hp?t=10043

(AB, onderaan staat een draadje Yeti vs. Cumulus).

@Wim:
Ik denk dat ze goedkoper zijn omdat het Poolse uurloon lager is, het dons uit Polen komt en omdat er geen speciaal zaak nodig is om uit te leveren.

@interesse:
Stuur ajb. een pb met je email adres, dan stuur ik mijn correspondentie met Polen tot heden. Momenteel hebben we 4 gegadigden (incl. mijzelf).
Hi,

Heb 2 jaar geleden een Western Mountaineering Apache Dryloft via http://www.sackundpack.de/index.php?cPath=1_44_157 aangeschaft, Bever verkocht dit type niet.
Korte levertijd....
Echt een super slaapzak, ..... wil niet meer anders :lol: :lol:

Gerard
850 of 900 cuin dons komt i.h.a. uit Polen en de Pyreneeën. Vandaar dat naast de Polen ook het zuid-Franse Valandre topkwaliteit slaapzakken kan maken (850 cuin, Amerikaanse test). Er zijn ook retailers in België en Duitsland die het verkopen, maar prijzen weet ik zo niet.
De lonen in zuid-Frankrijk zullen wel iets hoger zijn dan in Polen.
Ik snap best dat ze het in Polen goedkoper kunnen maken. Het aardige is dat dit soort specialistische bedrijven als Cumulus en PHD via het web steeds meer direct met de klant contact krijgt, en als ze hun administratie en productieplanning op orde hebben zo veel goedkoper kan leveren. In de PHD sale van over een paar weken zijn de prijzen bovendien ook echt laag vergeleken met winkels in Nederland. En ook dan kan aan speciale wensen voldaan woprden (hun sale is geen echte uitverkoop). Maa riok ben ook erg benieuwd naar de Cumulus ervaringen, want mijn zoontje heeft over een jaar een nieuwe slaapzak nodig.
Wim
Ik kocht begin 2009, bij een webwinkel in Veenoord ( bij Emmen) genaamd Meteowear een donzen slaapzak van het Poolse merk Alpinus. Heb er 125 euro voor betaald ( speciale uitverkoop prijs). Helaas deze webwinkel bestaat niet meer.
Maar het merk Alpinus bestaat zeker nog wel. Poolse website met Engelse vertaling. Veel bergsport uitrusting.

Mijn slaapzak: 650 gram, goosedown 90/10 afm.220x 75/50.
Temperatuuropgave van fabrikant; low: -5, optimum 0-5, high 10 graden.

Heb deze gebruikt tijdens mijn Hanzetocht, 2x nachtvorst gehad en de -5 klopt dus heel aardig. Niet echt koud gehad.
Ja, er is wel eens een naadje waar een donspluisje uitkomt............ :roll:

Geen idee of Alpinus in Nederland wordt vertegenwoordigd.

Groet

Jans
Alpinus is op zich goed. M'n Gore-Tex PacLite 3e gen. testjack is door hun in elkaar gezet.
Ik heb zelf meerdere PHD slaapzakken (Minim Ultra/300/400/500) en een Minimus Down Pullover met Drishell tijk.
Ik ben zeer tevreden met de kwaliteit en service van PHD.!
Ben in 2005 begonnen met een Minim 400 slaapzak met Drishell tijk en volledige rits, deze beviel zo goed dat ik kort daarop een Minimus Down Pullover heb gekocht met Drishell buitenkant.
Ook ideaal voor koude avonden, pauzes en bij het ontbijt:)
Toen kreeg ik een ultralight opleving en kocht ik een Minim Ultra slaapzak zonder rits, met 900cuin dons en MX buitentijk, super zak moet ik zeggen en weegt nog geen 400 gram!
Dit is nu de vervanger van mijn Yeti VIB 250 slaapzak:)
Ik heb er zelf tot ongeveer +1 goed in geslapen op een dikke Big Agnes mat onder een tarp.

Toen kwam de meest recente najaars sale van PHD en heb ik een Minim 300 en 500 gekocht.
Dit zijn modellen die normaal niet in het assortiment zitten maar je alleen via het DYO programma zou kunnen kopen.
IK heb beide zakken gekocht zonder rits en met Drishell buitentijk.
Nu een paar nachten in geslapen (waaronder vorig weekend) en zeer tevreden, de modellen zonder rits zijn net iets ruimer als die met rits en al is het even een toer om er in te komen, als je eenmaal ligt is het heerlijk:)
Natuurlijk heeft zonder rits ook z'n beperkingen in de vorm van dat je niet even de rits wat open kan zetten als het wat warmer is, maar dat neem ik maar voor lief:)
Op trips waar ik niet zeker ben van het weer kan ik altijd nog mijn Minim 400 meenemen die na veelvuldig gebruik nog in perfecte staat is.

Op Hiking-site lopen heel wat tevreden gebruikers rond van PHD, als een soort virus wat om zich heen gegrepen heeft.
PHD staat dat voor Patserig Homo Donsje, maar ik heb nog geen ontevreden verhalen gehoord van de vele mensen die ik ken die het gebruiken:)

Martijn
Zo, net onze opdracht naar Polen gemaild voor Gee, Bert, Toon, AB en mijzelf.

Met z'n vijfen krijgen we 10% korting dat komt neer op gratis verzending en wat Euro's korting of een gratis extra (als bijv. een lichtgewicht Pertex Endurance buitenkant)

Gee neemt een standaard Xlite 200: 200g 850+/96:4 dons; Pertex binnen en buiten tijk; zonder rits; boxwall constructie; 430 gram totaal; 185-77/51; met opberg en stuff zak; comfortabel tot 3 Celsius. Van € 116 voor € 105 (excl. € 14 verzending)

Bert neemt ook een Xlite 200: comfortabel tot 0 Celsius en mogelijk verlengd (we wachten nog op info.) Edit: is ook een standaard Xlite 200 geworden.

Toon, AB en ik nemen een aangepaste MT 500: 400g 850+/96:4 dons; Pertex binnen en het duurzamere Pertex Endurance buiten; met rits; trapezium constructie; 780 gram totaal; 190-80/50; met opberg en stuff zak; comfortabel tot -7 Celsius. Van € 226 voor € 203 (excl. € 14 verzending). Edit: Fout in de offerte, moet zijn van € 206 voor € 186 (excl. verz.).

Mochten er nog mensen geintereseerd laat dan hier een posting achter of stuur me een pb.

Ik heb aan Cumulus gevraagd of het voor (minmaal 5) andere WF'ers mogelijk is, als ze voor 31 januari interesse tonen, om tegen 15% korting te bestellen. Als Cumulus daarmee akkoord gaat is dat ook voor ons nog voordelig wij krijgen dan ook nog 5% korting. Ik zal dan een aparate draad aanmaken.

Zo niet dan hebben we zo wie zo een hele mooie voordelige slaapzak.

Groed, Willem

PS: Het staat op de site van Cumulus maar je kan dus alle typen Cumulus slaapzakken (met rits ;-)) aan elkaar ritsen om een double te maken. Voor sommigen kan dat handig zijn en de slaapzakken hoeven niet identiek te zijn.
Doe graag mee mijn email is vhondebrink@hotmail.com

Deze zou het dan moeten worden:
een aangepaste MT 500: 400g 850+/96:4 dons; Pertex binnen en het duurzamere Pertex Endurance buiten; met rits; trapezium constructie; 780 gram totaal; 190-80/50; met opberg en stuff zak; comfortabel tot -7 Celsius.
voor 186e?

ook ff een pb gedaan, ben nieuw op het forum en eigenlijk een motorrijder. Maar wel van het endurotype. lichtgewicht kamperen waar je eigenlijk niet kunt komen (woestijn marokko dit keer)
Hoi plukenannabel,

Hoewel bedoeld voor en door Wereldfietsers stuur ik je het mailadres van mijn contact persoon. Mail hem even en vraag of je nog tegen de 10% korting voorwaarden een opdracht kunt plaatsen. Als dat lukt mooi, anders blijft het m.i.z. nog steeds een goede keus.

Iedereen kan overigens altijd via de contact button contact zoeken met Cumulus voor wensen / specificaties buiten de "kaart" (website). Veel is mogelijk tegen bescheiden meerprijzen.

Ik sluit hierbij deze aktie. Mochten Wereldfietsers nog eens het initiatief willen nemen voor een gezamenlijke inkoop (inzake Cumulus of een ander onderwerp) dan kan je mailen voor info, een concept opdracht spreadsheet en wat suggesties omtrent efficiente communicatie.

Ik vond dit een leuk experiment. Op deze manier heb ik op een aardige manier, naast gezamenlijk economisch voordeel voor Wereldfietsers, wat Wereldfietsers leren "kennen".

Groeten, Willem

PS: ik laat nog wel even van me horen zodra mijn slaapzak binnen is, of na de eerste ervaringen.