Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Drukte Grand Trunk road India - Forum Wereldfietser

Drukte Grand Trunk road India

Hallo allemaal,

wij zitten momenteel in Rajastan, India en willen een planning uitzetten richting Calcutta. Een optie die we hebben is om vanaf Varanasi de Grand Trunk road naar Calcutta te volgen maar we twijfelen erg over de drukte.

Wie heeft er ervaring op dit stuk weg? Is het te doen of absoluut af te raden? Heeft iemand dan ook evt. een alternatief over rustigere wegen.

Alle input is welkom.

Thanks,

Bas en Sandra

Hoi Bas en Sandra,

In principe is alles te doen maar of het leuk is?????
Deze weg is dé weg van India. Druk, erg druk. Vrachtwagens, bussen, autos, scooters, fietsen, lopers, koeien, karren, enz, enz.
We hebben er een aantal dagen op gefietst (van Pakistan naar Delhi, de binnenwegen waren ondergelopen vanwege de moesson) maar waren blij toen we weer de kleine wegen konden pakken. Van de andere kant: je ziet wel een heel leuke hectische kant van India :)

Succes,
Marco

Hoi Bas en Sandra,

Ik heb de Grand Trunk Road van Agra naar Varanasi gefietst. Je kunt er lekker doorfietsen, maar het is er inderdaad erg druk. Aan het einde van de dag ben je zwart tot in je oren; kun je je afvragen wat er in je longen terecht komt en of fietsen echt wel zo gezond is! Geen gebrek aan verongelukte vrachtwagens, vrachtwagens met pech en vrachtwagens met harde toeters die ze ook graag gebruiken (blow horn staat achterop veel vrachtwagens geschreven). Maar wel een belevenis.

Veel plezier!

Martin
naar aanleiding van onze vraag of het rijden van de Grand Trunk Road.

Wij gaan het maar proberen om deze te vermijden waar mogelijk.

Groet uit Agra India.

Bas en Sandra

Ben net in Bihar geweest. (ik was er tien jaar geleden ook al, en toen moest ik ook al op het politiebureau slapen...) je kunt daar officieel alleen doorheen rijden met een politie-escorte. Daar moet je expliciet om vragen. Het rommelt er nogal. Ook daar zijn op dit moment Maoisten actief. Als fietser kun je makkelijk je eigen weg gaan, maar een gewenst tweetal geldt voor vier.
Vermijd dus de Grand Trunk road. Er zijn voldoende alternatieven waarbij je soms wel een bootje moet nemen. Neem de rustige parallelwegen onder de Grant Trunkroad door en ga via Khajuraho. Plezier verzekerd.

Voor het laatse stuk naar Calcutta het vollende: probeer loodrecht vanuit het westen naar de Haorabrug te rijden. Dan rijd je slechts een klein stuk door de drukte. Oh ja, op de Haora brug mag je -helaas- geen foto's nemen.