Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Bikebuddy "bidon"houders voor grote flessen - Forum Wereldfietser

Bikebuddy "bidon"houders voor grote flessen

De vaste bezoekers weten dat ik al eerder de Bikebuddy bidonhouders heb geprezen om grote bidons, brandstofflessen etc. op je frame te bevestigen. Hun website deed het echter niet goed, maar dat is nu allemaal voorbij:
http://www.bikebuddy.co.uk/
Nog steeds warm aanbevolen voor grote brandstofflessen en drinkflessen voor tropische hitte, en een heel cleane look.
Wim
Wim,

Ziet er goed uit, makkelijk die MK 3.

Enig idee of dit ook in Nederland te koop is, of kan dit alleen online.

Groetjes,

Gijs
Ik heb er twee online gekocht (voor een brandstoffles onderop en een thermosfles), en dat ging prima. Ik geloof niet dat ze ergens in Nederland te koop zijn. Het is net als met zoveel specialistische gear: als er nog een importeur en een winkel tussen moet zitten wordt het gewoon te duur. Zulk gespecialiseerd spul is alleen rendabel op te markt te zetten als de producent rechtstreeks zaken doet met de consument. Ik denk dat we dat steeds vaker zullen zien in de toekomst. Het alternatief is alles in China laten maken tegen hongerlonen.
Wim
Wim,

Bedankt voor deze tip! Jammer dat ik hier eerst tijden naar heb moeten zoeken :lol:
Ik heb ook je andere posts over BikeBuddy gelezen, maar toch nog één vraag.

Wij willen een benzinefles monteren onder (!) de horizontale (!) onderste buis.

Voorkeur zou zijn MK3, maar zit deze (horizontaal gemonteerd) voldoende vast, of zou MK2 toch beter (veiliger) zijn?
Kan me ook nog voorstellen dat MK3 + achterstevoren monteren een optie is (naar achteren losschieten lijkt me minder waarschijnlijk).
Fijn dat jullie er wat in zien. Ik heb een brandstoffles onder de onderbuis van mijn solofiets, maar dat is natuurlijk schuin en niet hetzelfde als onder de boob tube van een tandem. Heb je trouwens wel genoeg ruimte onder die onderbuis van jullie? Normaal mag je de MK 3 tot 2 liter belasten, maar ik zou bij hangende montage niet verder gaan dan 1 liter. Ik denk niet dat de fles uit de beugels zal schieten. In theorie kan de hele houder wel uit de pallen schieten, maar ik heb bij mij ook bij ruw onverhard rijden nog geen problemen gehad. Je kunt er natuurlijk voor de zekerheid altijd een riempje omheen slaan. Een klein beetje ongemakkleijk voel ik me er wel bij: het is een gebruik dat eigenlijk tegen het ontwerp in gaat. Je vertrouwt alleen nog maar op de frictie in de bevestiging van de MK 3, en niet meer op de hulp daarbij van de zwaartekracht.
Wim
Genoeg ruimte (verwacht ik) wel. Ik neem ook aan dat Santos geen bidonnokken plaatst daar waar je ze niet kunt gebruiken. Bovendien: het gaat om een 0,65 liter reserve fles. En de reserve fles is (meestal) leeg. Gebruiken we vooral om de benzinevoorraad voor een 'vast kamp' aan te vullen.
Ongemakkelijk hoef je je niet te voelen, want ik wilde alleen horen wat je schrijft: 'bij ruw onverhard rijden nog geen problemen gehad'. Ik weet dat jij de fabrikant niet bent en ik zal je zeker niet aansprakelijk stellen als het toch fout mocht gaan; :lol:
En inderdaad, een extra riempje als zekerheid.
Voordeel van de MK3 is, in mijn ogen, vooral: als de flessen niet op de fiets zitten heb je ook geen hinder van de lege houders.
Dus: 3x MK3! (1x Thermosfles + 2x benzinefles + 4 normale bidons). Bedankt!
Prachtige bidons maar tijdens een stop zou ik ze niet op de fiets durven te laten, erg verleidelijk om te jatten, is me met gewone bidons ook al overkomen.
ankeric schreef:Genoeg ruimte (verwacht ik) wel. Ik neem ook aan dat Santos geen bidonnokken plaatst daar waar je ze niet kunt gebruiken.
Bij mijn Travelmaster gaat die vlieger niet op. Als ik een Bikebuddy op de zitbuis bevestig, dan is er niet voldoende ruimte voor een bidonhouder op de schuine onderbuis en andersom. De enige plek waar ik er één kan monteren is aan de onderkant van de schuine onderbuis (boven de bracket).

Frank

BTW welkom op dit forum, net als jullie ben ik ook actief op het GPS-forum.
Ja het zal vast wel eens passen en meten zijn, al zijn er best veel montagevarianten te bedenken. Soms zitten de bidonnokken ook erg klungelig verdeeld, en bij kleine frames let het natuurlijk extra. Ik heb er een met brandstof onder de schuine onderbuis, en op de zitbuis eentje met een thermosfles. Bovenop de schuine onderbuis heb ik een gewone, met een gewone bidon. Dat is handiger als je al rijdend wilt drinken.
Over diefstal maak ik me geen zorgen. Als je niet weet hoe het werkt moet je echt wel even nadenken voordat je de fles en houder los hebt. Bovendien: het hele ding kost slechts een euro of 20, dus dat is goedkoper dan veel gewone bidonhouders. Je thermosfles is duurder, en die is er met een gewone bidonhouder zo uit.
Wim
Frank schreef:
ankeric schreef:Genoeg ruimte (verwacht ik) wel. Ik neem ook aan dat Santos geen bidonnokken plaatst daar waar je ze niet kunt gebruiken.
Bij mijn Travelmaster pas gaat die vlieger niet op. Als ik een Bikebuddy op de zitbuis bevestig, dan is er niet voldoende ruimte voor een bidonhouder op de schuine onderbuis en andersom. De enige plek waar ik er één kan monteren is aan de onderkant van de schuine onderbuis (boven de bracket).
Dus... (als je de BikeBuddy verticaal monteert)... de onderkant van de fles komt iets lager te zitten dan bij een 'normale' bidonhouder?
Als ik nu met jouw informatie nogmaals naar de foto's kijk dan schat ik dat de onderkant van de fles 5 cm. lager zit dan de onderste bidonnok.
De BikeBuddy's zijn gepland onder de boob tube (term heb ik van Wim geleerd), bovenop de boob tube en onder de schuine onderbuis. Betekent dat alleen de thermosfles bovenop de boob tube een probleem kan worden (in de hoek met de diagonale tandembuis). En daar begon het probleem nu juist mee: een Coleman thermosfles past niet in een Sigg bidonhouder. Alleen een (mindere kwaliteit) thermosfles van Blokker past in een Sigg houder. Een Coleman past wel in een BikeBuddy, maar een BikeBuddy past niet bovenop de boob tube? Dus weer op zoek naar Sigg thermosfles + houder? Maar heeft Sigg nog een bidonhouder voor een thermosfles? (Antwoord = ja, maat L voor een 1 L. fles).

Kortom: die 5 cm. lager bij de MK3... daar gaat het om.
Voor horizontale montage kan het 'onderkantsteuntje' ook achterwege blijven en dan kan de montagestrip iets uitsteken voorbij de onderkant van de fles?
Ongeveer 6 cm is het antwoord. Meer kan ook, want er zitten meerdere gaten in de beugel. Je kunt bij horizontale montage het haakse beugetje weglaten, maar de rails waarop alles zit is ook een kleine 6 cm vanaf de nok. Ik zou er gewoon eentje bestellen, en ik schat dat je hem vast wel ergens zinvol kunt monteren. Je moet hem gewoon in je handen hebben, en alle montagemogelijkheden concreet bekijken en uitproberen, vermoed ik. Vergeleken met gewon ebidonhouders is een groot montagevoordeel dat je de hele bidon/houder maar iets van een cm hoeft te verschuiven om het ding uit je frame te nemen. Bij een gewone bidon/houder is dat echt flink meer. Dus als je het passend krijgt dan kun je grote flessen op kleine frames bevestigd krijgen.
Wim
ankeric schreef:Dus... (als je de BikeBuddy verticaal monteert)... de onderkant van de fles komt iets lager te zitten dan bij een 'normale' bidonhouder?
Inderdaad en daardoor past de bidon aan de andere kant niet in de houder. Ik heb met een eigen beugeltje geprobeerd de fles wat hoger te krijgen, maar dat was niet genoeg. Ik heb geen klein frame dus die gaten hadden best wat hoger gekund.
Wim schreef:Ongeveer 6 cm is het antwoord. Meer kan ook, want er zitten meerdere gaten in de beugel. Je kunt bij horizontale montage het haakse beugetje weglaten, maar de rails waarop alles zit is ook een kleine 6 cm vanaf de nok.
? Volgens mij is het bijna het dubbele van 5 cm. Het beugeltje zelf steekt 6 cm uit van waar hij vastzit aan de houder/rails en dat gat zit bij mij op ongeveer 4,5 cm van waar de onderste bidonnok zit.
Klein frame is geloof ik in ons geval niet echt van toepassing; :lol:

De afstand van het begin van de rail tot de nok en niet kritisch, de rail kan helemaal de hoek in (of worden afgezaagd). Alleen de fles zelf kan niet helemaal de hoek in.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om de BikeBuddy + thermosfles aan de zadelbuis te hangen. Die ruimte is bij ons groot genoeg (ruimer dan bij de Travelmaster van Frank).

Kortom ik ga het gewoon proberen en in het ergste geval heb ik na week 50 (levering van de tandem) een BikeBuddy over waarmee ik dan weer iemand anders blij kan maken.
Wij hebben vroeger ook een tandem gehad. Dat zijn grote frames, maar tussen de buizen is door al die extra schuine buizen toch niet eens altijd zoveel plek. Veel succes.
Wim
ankeric schreef:Klein frame is geloof ik in ons geval niet echt van toepassing; :lol:
De afstand van het begin van de rail tot de nok en niet kritisch, de rail kan helemaal de hoek in (of worden afgezaagd). Alleen de fles zelf kan niet helemaal de hoek in.
Dan is er ook nog de mogelijkheid om de BikeBuddy + thermosfles aan de zadelbuis te hangen. Die ruimte is bij ons groot genoeg (ruimer dan bij de Travelmaster van Frank).
Kan de Bike Buddy niet met klembanden onder de schuine buis, dus direct achter het voorwiel (je hebt meerdere schuine buizen .... :lol: ) Of zelfs - bij een framemaat Large, die jullie vast hebben - tussen de voorste bovenbuis en de 'marathonbuis'? Dan zit je brandstoffles niet in de weg, hangt niet ondersteboven en je gebruikt een plaats die anders ongebruikt blijft.
Marten schreef:Kan de Bike Buddy niet met klembanden onder de schuine buis, dus direct achter het voorwiel
Mogelijk als ik eerst in psychotherapie ga, maar anders gaat dat niet lukken. Klembanden? Nee :wink:. Dat schuift, dat krast en dat ziet er niet uit.
Bovendien: naar verwachting heeft de Santos op die positie al bidonnokken zitten die we zouden moeten kunnen gebruiken.
Marten schreef:Of zelfs - bij een framemaat Large, die jullie vast hebben - tussen de voorste bovenbuis en de 'marathonbuis'? Dan zit je brandstoffles niet in de weg, hangt niet ondersteboven en je gebruikt een plaats die anders ongebruikt blijft.
Of daar plaats is weet ik (nog) niet, maar ik verwacht ook niet dat hier bidonnokken zitten. Niet volgens de folder is ieder geval. Dus dat lijkt geen optie. (En we hebben nu, waarschijnlijk, al nokken voor 7 (!) bidons).

Onze huidige benzinefles hangt al 10 jaar probleemloos ondersteboven onder één van onze vele schuine buizen.
Alleen gebruikten wij daarvoor een bidonhouder van Zéfal die uitstekend geschikt is voor dit doel, maar niet meer leverbaar lijkt te zijn. Deze bidonhouder kan niet uitbuigen omdat deze de bidon volledig omsluit. En twee verschillende bidonhouders voor twee identieke flessen, dat kan ik psychisch weer niet aan.
Basis probleem: een benzinefles hoort IMHO niet in een fietstas vervoerd te worden maar in een bidonhouder. Maar het vinden van een goede bidonhouder voor thermosfles/benzinefles/ondersteboven montage is iets dat voor mij blijkbaar te moeilijk is. Bikebuddy lijkt vooralsnog de mooiste oplossing, maar zeker weet ik dat pas over enige tijd.
Ik heb Robert Bearne mijn probleem over de lengte van de eindstop voorgelegd en daarop kreeg ik de onderstaande reactie.
Probleem opgelost!

Dear Eric,
Many thanks for raising this issue.
It is not necessary to alter the standard end stop as we can supply two shorter alternatives, types A and B. The type B version will provide a distance of 64mm from the centre line of the lowest bottle cage fitting to the outer edge of the end stop (see diagram). The same arrangement can be used on the underside of the down tube.
Please find attached diagram showing the various settings. We are now enclosing this diagram with every Mk3.
The price for alternative end stops is £1.50 plus shipping. However, if ordered at the same time as an Mk3, no charge would be applied.
I trust that this information will be of use to you; do not hesitate to contact us at any time.
I also very much appreciate your offer to publish our answer on the excellent Wereldfietser site, which has been responsible for many sales to your countrymen.
Happy cycling Robert Bearne.


Afbeelding
De service is inderdaad erg goed en hoffelijk.
Wim