Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Euro Velo 1: Atlantic Coast Route - Forum Wereldfietser

Euro Velo 1: Atlantic Coast Route

De Noordzeeroute zit er voor mij op en ben op zoek naar een nieuwe route. Nu een andere zee: de Atlantische Oceaan. Op de website van Euro Velo vond ik zeer beknopte informatie over de Euro Velo 1: Atlantic Coast Route (van de Noordkaap, Noorwegen naar Sagres, Portugal). Is deze route nog steeds in ontwikkeling? Als ik hem wil fietsen, moet ik dan zelf bestaande routes aan elkaar knopen? Wie heeft meer informatie over deze route?

http://www.ecf.com/14_1
Schrijver schreef:De Noordzeeroute zit er voor mij op en ben op zoek naar een nieuwe route. Nu een andere zee: de Atlantische Oceaan. Op de website van Euro Velo vond ik zeer beknopte informatie over de Euro Velo 1: Atlantic Coast Route (van de Noordkaap, Noorwegen naar Sagres, Portugal). Is deze route nog steeds in ontwikkeling? Als ik hem wil fietsen, moet ik dan zelf bestaande routes aan elkaar knopen? Wie heeft meer informatie over deze route?

http://www.ecf.com/14_1
De meeste Eurovelo's van de ECF zijn nog in het stadium van idee. Na de Noordzeeroute is de Eurovelo6, van de Atlantische kust naar de Zwarte Zee het meest ontwikkeld. Komende week is de bewegwijzering van het deel langs de Donau in Servie geheel af!

Het deel van de Eurovelo1 langs de golf van Biskaje in Frankrijk lijkt het meest ontwikkeld. zie: www.voiesvertes.com

Volgende week komt de ECF in Girona bijeen en wordt gesproken over de verdere ontwikkeling van het Eurovelo-net.
Als het allemaal zo mooi wordt als het stukje boven Charleville langs de maas, dan ben ik benieuwd!

http://www.warmenhuizen.com/fietsen/200 ... CN1393.JPG

Goede duidelijke bordjes, nieuw gelegd asfalt. Chapeau.
LeovanLierop schreef:Als het allemaal zo mooi wordt als het stukje boven Charleville langs de maas, dan ben ik benieuwd!

http://www.warmenhuizen.com/fietsen/200 ... CN1393.JPG

Goede duidelijke bordjes, nieuw gelegd asfalt. Chapeau.
Tegen de fietsroute langs de Maas door de Franse Ardennen kan geen enkele fietsroute op: zelfs geen Duitse. Alles is werkelijk perfect. Er zijn twee minpuntjes. De route is 83 km lang en het duurt nog tot 2011 eer het vervolg van Charleville naar Sedan klaar is.
Verder mag de horeca wat meer inhaken door terrassen te realiseren langs de route.
Zie ook: http://www.fietswegen.nl/pdf/franse_maas_mooist.pdf
@bert: mocht je de rest van de route alvast willen fietsen: er is een aardig routeboekje "Naar de bronnen van de Maas" van Evert van Velthuizen
arnob schreef:@bert: mocht je de rest van de route alvast willen fietsen: er is een aardig routeboekje "Naar de bronnen van de Maas" van Evert van Velthuizen
Natuurlijk ken ik dat leuke gidsje van Evert , maar daar zit deze nieuwe route nog niet in en ook niet de oude, vaak overwoekerde, jaagpaden langs de Maas, die volgens de plannen moeten worden ingericht als fietspad.