Additionally, paste this code immediately after the opening tag: (lig-)tandem in vliegtuig - Forum Wereldfietser

(lig-)tandem in vliegtuig

Hallo,

Wij gaan naar Australie en hadden gedacht daar een tandem te kunnen huren. Dat blijkt echter lastiger dan gehoopt, zodat we er toch aan denken onze ligtandem mee te nemen. We vliegen met China Airlines. Heeft er iemand ervaring in het meenemen van een tandem in het vliegtuig, en in het bijzonder met China Airlines?
Onze tandem is niet langer dan een gewone tour tandem, en iets lager.

Groeten,

Merijn
Hoi Merijn,

Ik neem aan dat je zelf ook al op de volgende sites gekeken hebt. Hier staan nog een aantal tips.....

http://www.tandemclub.nl/vervoer.html
http://home.planet.nl/~jan85333/vervoer.htm#vlieg
http://www.fietsersbond.nl/urlsearchres ... number=519
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=tan ... egtuig&lr=

Ik neem aan dat je een ligfiets hebt met 2 wielen. Ik heb een tandem met 3 wielen. Denk dat als je er eentje met 2 wielen hebt het niet zo'n probleem zal zijn. Ik ben nog nooit in het vliegtuig geweest met mijn fiets.
Over die fietsen huren in in Australië, heb je al contact gehad met Greenspeed? misschien dat die iets voor je kunnen betekenen

http://www.greenspeed.com.au/dealer.htm

Met vriendelijke groet,

Gijs

Hier kan je in Sydney tandems huren:

http://www.cyclehire.com.au/2.html

Of ze ook een redelijk tarief vragen voor langere termijnverhuur weet ik niet. Misschien kan je ook in Australie een tandem kopen met terugkoop-garantie net als met auto's gebeurt.

Gerd

N.B. Het verbaast mij dat jullie kennelijk zo zeker met China Airlines vliegen. Mag ik weten waarom? Uit mijn onderzoek komt Cathay Pacific als goedkoopste uit de bus met nog het voordeel dat je meer mogelijkheden heb om in de ene plaats aan te komen en vanuit een andere te vertrekken.