Additionally, paste this code immediately after the opening tag: reisje duitsland. - Forum Wereldfietser

reisje duitsland.

Ik wil iemand in sneltempo bezoeken in Frankfurt am Main. 'k Ben woonachtig in het westen van Belgie. Per auto is natuurlijk het snelst maar daar ik een klein weekje tijd heb wil ik fietsen. In principe kan ik sporen tot het oostelijk puntje van belgie om tijd te winnen. Vanaf daar wil ik fietsen. Tijd ongeveer 5 dagen.
Wat is de beste (snelste, aangenaamste, mooiste) weg? Al deze vw'en zijn uiteraard niet combineerbaar maar wat is jullie mening daaromtrent?:

1. Ofwel sporen tot tegen Maastricht; fietsen naar Keulen en dan de Rijnfietsroute tot in Frankfurt. (moet ongeveer 350 km enkel zijn)
2. Ofwel sporen naar Malmedy en fietsen door Rheinland Pfalz naar Frankfurt. Ongeveer 200 km... (weliswaar grotere hoogteverschillen, dwarsen van Moesel vallei etc...)

Mijn persoonlijke voorkeur is optie 1 en terug via 2 maar toch wil ik jullie mening eens vragen? Vorig jaar reed ik door het Zwarte Woud en ondervond dat het wel iets trager ging, al deed ik 900km in 6 dagen. (deze keer zou het rapper moeten gaan..)
Ik heb een helemaal uitgewerkte route klaarliggen van Maastricht (via Visé) naar Koblenz. Vanaf daar kun je de Rijnroute oppikken. De route tot Koblenz heb ik naar keuze via de Hoge Venen of via het dal van de Lienne.
dank ivo. Kan je me deze routes bezorgen op mijn pb.?
Als je iets in Duitsland wilt plannen: routes en pensionnetjes enzo, gebruik dan http://www.radtour4u.de/rahmen3.html en keis liks boven de 3e of 4e knop. Geweldige site. Rob
Ik ben hier heel erg enthousiast over, een voorbeeld voor alle andere routeplanners:
http://www.radroutenplaner.nrw.de/RRP_home_02.html.
Wanneer je vanuit de Ardennen door de Eiffel naar het oosten gaat fietsen, raad ik je aan om op deze website te kijken: http://www.bahntrassenradeln.de/
Hier zijn een heleboel prachtige fietspaden over voormalige spoorlijnen te vinden, zoals van Waimes (net ten oosten van Malmedy) via St-Vith naar Prüm.

Christiaan
alois schreef:Wanneer je vanuit de Ardennen door de Eiffel naar het oosten gaat fietsen, raad ik je aan om op deze website te kijken: http://www.bahntrassenradeln.de/
Hier zijn een heleboel prachtige fietspaden over voormalige spoorlijnen te vinden, zoals van Waimes (net ten oosten van Malmedy) via St-Vith naar Prüm.

Christiaan
Over die laatste heb ik vorige week een stukje gereden. Mooi aangelegde pad in een nog mooiere omgeving!
Heel veel fietsroutes Duitsland vind je op mijn linksite:
http://www.fietsvakantielinks.nl/Landen ... sland.html