Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Danube by bike tour - Forum Wereldfietser

Danube by bike tour

Op http://www.danubebybike.eu/ een aardig initiatief van de EU in deze tijden van kredietcrisi: een georganiseerde fietstocht langs de Donau in Oost-Europa waarbij accomodatie en maaltijden gratis worden aangeboden! :lol:
Welcome to the Danube by Bike Tour 2009.

The Tour is an initiative of European Commission, Directorate-General for Enlargement who is also the main sponsor, in cooperation with the European Cyclists Federation. The practical organisation is entrusted to Media Consulta.

Cyclists from all over Europe (EU member states, Western Balkan countries and Turkey), regardless of experience, are being invited to join the first European Bike Tour along the Danube which will take place from 23 June to 27 June 2009. Participation in the Tour and accommodation during the Tour is free. The Tour will follow the European Danube Cycling track leading participants through five countries including Hungary, Croatia, Serbia, Bulgaria and Romania.
Klinkt erg goed inderdaad! Met name de tour van Boekarest naar Belgrado spreekt me wel aan, alleen... het lijkt me nogal een lastig gedoe om met mijn eigen fiets helemaal op pad te gaan daar naar toe, en ik zit dus te denken over andere opties. Huren is wellicht ook moeilijk, want ik neem aan dat als je in Boekarest huurt, je daar ook de fiets weer moet inleveren.
Hoe pakken anderen dit aan? Is het in Boekarest goed mogelijk om een redelijk goede fiets voor weinig (tweedehands?) te kopen? Ik zag ook online nieuwe goedkope fietsen van bijv. het merk "Skarpea" die in Roemenie worden verkocht, zouden die evt geschikt zijn voor die paar dagen fietsen?
Ben benieuwd naar andermans ideeën hierover!
Als je niet met het vliegtuig wilt, zou je het met de trein kunnen proberen. Wel een lange reis. Zie ook http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =12&t=9963
hoi Iris,

ik denk dat je Budapest bedoeld? Vanochtend de stad verlaten.... prachtig land, mooi om te fietsen. Wij volden de donau nog wel even.
Wij verbleven bij een warmshower in Budapest, haha een klein kamertje met 8 frames aan de muur, soms met wielen en stuur en al. hij zet fietsen in elkaar en verkoopt deze... heb je interesse kan ik je zjin email geven.

groet remco

www.voorbijdepolders.nl
kooistra_za schreef:hoi Iris,

ik denk dat je Budapest bedoeld? Vanochtend de stad verlaten.... prachtig land, mooi om te fietsen. Wij volden de donau nog wel even.
Wij verbleven bij een warmshower in Budapest, haha een klein kamertje met 8 frames aan de muur, soms met wielen en stuur en al. hij zet fietsen in elkaar en verkoopt deze... heb je interesse kan ik je zjin email geven.

groet remco

http://www.voorbijdepolders.nl
Er vertrekken tijdens deze fietsmanifestatie langs de Donau twee groepen: een vanuit Boedapest en de andere vanuit Roemenie. Beide groepen ontmoeten elkaar in de Servische hoofdstad Belgrado. Helaas zijn er nu al teveel aanmeldingen en is de inschrijving gesloten.
kooistra_za schreef:mooie site: http://www.danube-info.org


groet remco

http://www.voorbijdepolders.nl
Er zijn ook mooie kaarten van Huber, met veel informatie. Met deze kaarten kun je ook uitstekend zelfstandig langs het oostelijk deel van de Donau fietsen.
Fietsen langs de Donau in oost Europa stond niet op ons lijstje, maar we hebben ons .. laten we eens gek doen?..opgegeven voor de danube by bike tour. Ben benieuwd, wordt de eerste keer dat we "georganiseerd"en met een grote groep gaan fietsen. Maar wat dan weer niet georganiseerd is: het vervoer er naar toe en dan terug vanuit Belgrado. Er naar toe bleek geen probleem, maar hoe kom je terug uit Belgrado? Op de website van de treinmaatschappij staat dat fietsen niet worden geaccepteerd. En ook de busmaatschappijen (die met een engelse of duitse website dan) melden dat fietsen niet meegenomen worden. Vliegen binnen Europa ben ik niet zo'n voorstander van (principes, soms wordt je zo moe van jezelf :wink: ), Iemand een idee? Als je maar tot Budapest of Wenen komt, dan is er geen probleem meer. Het traject weer terug fietsen tot in Hongarije, maarja minder leuk en kost weer 3 a 4 dagen? Een andere route door Servie naar Hongarije? Iemand een idee?

AGe -lekker dat voorjaarsweer
Een aantal jaar geleden ben ik met de fiets in de trein van Boedapest naar Belgrado gegaan. Eerst met een binnenlandse trein van Boedapest tot het grensplaatsje Kelebia. Vervolgens een stukje fietsen naar Subotica aan de andere kant van de grens (uurtje fietsen). Daar weer in een lokale trein gestapt naar Belgrado. Je bent wel de hele dag onderweg maar het was erg goedkoop (in 2005 kostte dit 12 euro enkele reis) :wink: Zie ook http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =27&t=5316 en http://wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?f=27&t=5325 en een fotoverslag op mijn website
>>Daar weer in een lokale trein gestapt naar Belgrado. Je bent wel de hele dag onderweg maar het was erg goedkoop (in 2005 kostte dit 12 euro enkele reis) <<
Ik lees idd over meer mensen die in Servie met de fiets in de trein gereisd hebben. Alleen staat op de website van de treinmaatschappij vrij expliciet dat het niet mogelijk is. Op de site van danube-info.org wordt ook vermeld dat fiets mee in de trein lastig kan zijn. Ben wel benieuwd of er nog mensen zijn die recentelijk nog met de trein in Servie gereisd hebben.
Mooie site overigens, en mooie foto's!

AGe
Op http://www.zeleznicesrbije.com staat onder Transport of bicycles niet dat het verboden is om fietsen in de trein mee te nemen, hooguit dat er geen speciale plek voor is (wat klopt). Je zou de fiets dan in de allerlaatste wagon helemaal tegen de deur kunnen plaatsen, maar als er meerdere fietsers zijn die naar Boedapest willen (wat niet denkbeeldig is) heb je een probleem denk ik.
PE “Serbian Railways” in its train compositions, both in international and domestic service does not have the coaches for transport of bicycles.
The transport is possible if the bicycle is assembled and appropriately packed in order that can be put like a hand luggage in the same compartment as passenger.
The only train in which the transport of bicycles is provided is the museum train “Romantika
Ha! Ja, dat had ik ook gelezen >>The transport is possible if the bicycle is assembled and appropriately packed << was er vanuit gegaan dat ze"disassembled"bedoelen. Ok, het zal dus waarschijnlijk niet helemaal onmogelijk zijn om met de trein te gaan, dat verruimt het aantal mogelijkheden misschien. Het zal idd ws. wel zo zijn dat er op dat moment meer mensen weg willen uit Belgrado (met fiets), en dan wordt het lastig, maar een dagje later vertrekken is ook niet zo erg. Tsja, wat is wijsheid..
Volgens http://www.danube-info.org heb je meer mogelijkheden wb fietsvervoer met de bus. Ik meen dat de fiets ook meegenomen kon worden op diverse busdiensten tussen diverse Duitse steden en Roemenië dus voor Servië zal ook zoiets bestaan.
Hallo allemaal. Wellicht kan ik een beetje aanvullen:
Vorig jaar vanuit Boedapest met eurocity naar Wenen. Dan de citynightliner naar NL. In de city nightliner kun je een slaapcabine, zelfs 1-persoons, boeken of een stoel. Prima geregeld en je fiets heeft apart rijtuig niet et ver van de eigen coupe. Ik heb toen alles in Regenburg bij DB geboekt. Rob