Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Maastricht - Mediterranée - Forum Wereldfietser

Maastricht - Mediterranée

Hallo! Even een kleine peiling, ik kom er niet helemaal uit.

Het plan: fietsen naar de zee, Maastricht - Mediterranée.
Tijd: juli of augustus 2009.
Route: in ieder geval de Vogezen, de Jura en veel Franse Alpen. Eindpunt zal denk ik Nice zijn. Bergen geen bezwaar (integendeel!).

Vragen:
- hoeveel kms schatten jullie? (ikzelf schat een km of 1600 -- teveel? te weinig? ik mik op een route door de Ardennen en/of de Eifel en laat in principe Zwitserland links liggen, da's voor een andere keer)
- kan het in 3 weken? Met de conditie zit het wel snor dus dat neem ik alvast mee. Ik ben wel volledig bepakt en bezakt met kampeeruitrusting op een 26" met brede banden.
- wat mag ik ab-so-luut niet missen? ik wil in ieder geval de Route des Cretes doen in de Vogezen, twijfel nog over de te volgen route door de Alpen (Route des Grandes Alpes?). Wat zijn jullie tips/ervaringen?

Groeten,

Maarten
Met google maps (optie voetganger) kan je al vrij snel een inschatting maken van de afstand (ca 1200 km): http://tinyurl.com/9hce7d

Tip: Ik zou de Vercors (ten ZW van Grenoble) zeker niet links laten liggen!

Filmpje 8)
Hallo Maarten,

In 2002 zijn wij teruggefietst via de route van Herman Coster (Lavandou- Maastricht) en gestart in Nice en terug naar Twente. Dus ik denk dat je met 1600 km redelijk in de buurt zit afhankelijk waar je naar toe moet.
De route staat uitgebreid op mijn site:
Globale route http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... 20Goor.htm

Detail deel 1: http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... 20Goor.htm

Detail deel 2: http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... 0Goor2.htm
hallo,
ik heb een jaar of 8 geleden een schitterende route gereden, maar dan andersom.
Ik kan je daarvan het routeschema mailen, als je daar interesse in hebt.
Dat was via de Hoge-Alpen-Route - Jura - Vogezen - Pfalz - Eiffel
We zijn toen begonnen in de buurt van Orange en toen eerst via de Mont-Ventoux pal naar het oosten gereden tot vlak boven Nice en daarna door alle genoemde berggebieden naar het noorden gegaan.
Totaal was dat voor ons ruim 1800 km, maar daar gaat dan zo'n 500 af als je van de Midll.zee tot Maastricht rijd.
Als je van klimmen houdt een schitterende route.
Zeker in 3 weken heel goed te doen, in iets minder ook wel.
Hallo Maarten,

Een jaar of zeven geleden ben ik met twee vrienden van Nijmegen (via Maastricht) naar Nice gereden. 1300 km, 10 dagen, onderweg kamperen. We zijn door de Ardennen naar Luxemburg gereden, dan verder door Lotharingen (Metz, Nancy, Vesoul) richting Jura, en dan naar Nyons aan het Meer van Genève. Via Genève en Annecy zijn we de Alpen ingereden, en uiteindelijk via de col du Galibier, Barcelonette en de col de la Cayolle in Nice aangekomen. De Alpen waren prachtig; je hebt wel een paar bergpassen (de Galibier is echt verschrikkelijk) maar verder is het goed te doen en het landschap is schitterend. Veel fietsplezier!

groet,

Christiaan
Bedankt voor de tips en verhalen allemaal. Het wordt al een beetje helderder hoe ik het wil aanpakken.

Christiaan, 1300 km in 10 dagen, respect! Dat soort gemiddelde afstanden fiets ik niet denk ik. Zeker niet omdat ik ook een beetje door de Alpen wil slingeren, juist daar is het volgens mij erg genieten van het landschap. Ik kijk er naar uit om uren te ploeteren op de Galibier! :)

Groeten,

Maarten
Hoi Maarten,

Twee jaar geleden ben ik van Maastricht naar de Middellandse zee gereden via "De groene weg naar de Middellandse Zee". Prachtige route, ongeveer 1300 km, heel goed te volgen in de routeboekjes. Ik vond het een geweldig leuke vakantie! Wij hebben er toen twee weken over gedaan om er te komen, maar dat hangt natuurlijk een beetje van je dagafstanden af.

In elk geval: die route is een echte aanrader!

Groetjes,

An