Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Garmin Etrex Vista HCX - Forum Wereldfietser

Garmin Etrex Vista HCX

Hallo , ik ben van plan om deze GPS aan te schaffen om een fietstocht te maken o.a. de Via de la Plata in Spanje .heeft iemand ervaring met dit toestel , kan ik de route Waypoints tcs met gebruik van gegevens van bv Google Maps gebruiken cq programmeren ?

grts Bert

Hoi Bert,

Zelf heb ik de Garmin eTrex Legend Hcx. Deze is in principe hetzelfde als de Vista maar heeft geen hoogtemeter.

Met behulp van het programma Mapsource dat bij het apparaat geleverd wordt kun je zelf routes maken welke je daarna naar het apparaat kan sturen. Om gedetailleerd Spanje op je gps te toveren heb je wel nog los TOPO spanje nodig. Zie de link:

http://www.futurumshop.nl/product/6042- ... v3-0.phtml

Van de gedetailleerde kaart kun je alles of delen naar het gps apparaat sturen. Zorg wel dat je genoeg geheugen hebt (micro SD).
Achteraf kun je bijvoorbeeld via http://www.everytrail.com je gemaakte routes op een Google Map projecteren. Ook kun je gemaakte tracks in Google Earth openen (wat erg leuk is).

Voor de rest bevalt het apparaat me prima, al is de plaatsing van het joystickje wel een beetje vreemd, waardoor je als je rechts bent half met je hand voor het scherm zit :S. Maar de ontvangst is verder prima en de batterijen gaan lang mee. Ook is de fietssteun (die je nog los moet aanschaffen) lekker compact en het apparaat klikt er stevig in.

Groet,
Eddy

Hallo Bert

ik heb zelf een Garmin Vista. Hiermee heb ik eerste instantie routes gemaakt via Google Earth en Maps en overgezet met EasyGps wat ik nogal omslachtig vond. De laatste keer heb ik het gedaan met Marengo. http://www.marengo-ltd.com/map2/ Ik heb dat via de trial versie gedaan Je kunt op de kaart klikken en het programma maakt er een route van die je in je GPS kunt inladen.

Voor meer GPS info zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/GPS%20pagina.htm

Over het maken van routes mbv google maps is veel op het forum te vinden, zie ook bijv dit topic: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=9235
Op http://www.wikiloc.com kan je veel GPS tracks vinden van de Via de la Plata.
En op mapcenter kan je gratis topgrafische kaarten van (delen van) Spanje downloaden voor de Garmin.