Ik ga in augustus op mijn 2e fietsvakantie. Ik ben op mijn 16e met een vriend (op onze stadsfietsjes) van Weesp aan een fietsvakantie begonnen. We zijn naar belgië gefiets en toen via sint truiden, luik, bastogne, luxemburg-stad. Daarna zijn we frankrijk in geweest tot vlak boven metz en toen naar het westen en halverwege belgië recht omhoog weer nederland in.
Dit jaar willen we weer op fietsvakantie gaan. Deze keer 18 jaar oud en wat wijzer. We hebben nu beide een goede racefiets. We zijn opzoek geweest naar het juiste materiaal. We hebben een mooie 2persoons ligtgewicht tent van slechts 950 gram, betere rugtassen en ga zo maar even door. Tevens werkt die vriend nu bijna een jaar bij een fietsenmaker en is dus behoorlijk handig met fietsen geworden.
Waar we nog niet helemaal over uit zijn is het eten/koken. De vorige keer hadden we een hoop troep mee die we niet gebruikten (en dus alleen maar voor extra volume en gewicht zorgde). Deze keer willen we dat beter aanpakken maar we weten niet precies hoe. We willen alles zo compact en zo ligt mogelijk houden omdat we geen bagagedragers hebben (alle bagage gaat in de rugtassen). Ook willen we zo'n add-on bagagedrager alleen gebruiken als het echt noodzakelijk is. Ik weet ook dat de juiste maaltijd enorm belangrijk is bij fietsvakanties. Ik wil dus ook goed te eten hebben tijdens de vakantie. Mijn vraag is dus: Wat is DE manier om weinig kookgerei mee te nemen, en toch ervoor te zorgen dat je goede maaltijden hebt?
Dit jaar willen we weer op fietsvakantie gaan. Deze keer 18 jaar oud en wat wijzer. We hebben nu beide een goede racefiets. We zijn opzoek geweest naar het juiste materiaal. We hebben een mooie 2persoons ligtgewicht tent van slechts 950 gram, betere rugtassen en ga zo maar even door. Tevens werkt die vriend nu bijna een jaar bij een fietsenmaker en is dus behoorlijk handig met fietsen geworden.
Waar we nog niet helemaal over uit zijn is het eten/koken. De vorige keer hadden we een hoop troep mee die we niet gebruikten (en dus alleen maar voor extra volume en gewicht zorgde). Deze keer willen we dat beter aanpakken maar we weten niet precies hoe. We willen alles zo compact en zo ligt mogelijk houden omdat we geen bagagedragers hebben (alle bagage gaat in de rugtassen). Ook willen we zo'n add-on bagagedrager alleen gebruiken als het echt noodzakelijk is. Ik weet ook dat de juiste maaltijd enorm belangrijk is bij fietsvakanties. Ik wil dus ook goed te eten hebben tijdens de vakantie. Mijn vraag is dus: Wat is DE manier om weinig kookgerei mee te nemen, en toch ervoor te zorgen dat je goede maaltijden hebt?